Αποχώρησε η παράταξη Λαμπάκη από την συζήτηση του προϋπολογισμού επειδή… κουράστηκαν – Ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία

Αποχώρησε η παράταξη Λαμπάκη από την συζήτηση του προϋπολογισμού επειδή… κουράστηκαν – Ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αλεξανδρούπολης όπου συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του 2020.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, με απόφαση και παρότρυνση του ίδιου φυσικά, αποχώρησαν με την δικαιολογία ότι τα μέλη της κουράστηκαν επειδή κράτησε πολύ ώρα η συνεδρίαση και ήταν… αργά. Λίγα λεπτά πριν αποχωρήσουν ο κ.Λαμπάκης και οι δημοτικοί του σύμβουλοι, ο ίδιος είχε προτείνει κάποια θέματα να συμπεριληφθούν στο τεχνικό πρόγραμμα επικαλούμενος μάλιστα την διάθεση του για συναίνεση, την οποία δεν έδειξε πάντως λίγη ώρα αργότερα, όταν ψήφισε υπέρ μόνο για όσα έργα είναι συνέχεια της δικής του δημοτικής αρχής. “Ψηφίζουμε μόνο όσα έργα είναι δικά μας και συνεχίζονται”, είπε χαρακτηριστικά σε μια ακόμα επίδειξη αλαζονείας, εγωπάθειας και συγκρουσιακής διάθεσης.

Λίγο πριν αρχίσει λοιπόν η συζήτηση για τον προϋπολογισμό και ενώ οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, πλην της “Λαϊκής Συσπείρωσης” ως συνήθως, ψήφισαν υπέρ του τεχνικού προγράμματος και κατάλαβε πως ήταν πλέον απομονωμένος, επικαλέστηκε… κούραση του ίδιου και των δημοτικών του συμβούλων και αποχώρησε. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, που τόνισε ότι οι επικεφαλής των παρατάξεων είχαν ήδη κάνει τις παρατηρήσεις και εισηγήσεις τους για τον προϋπολογισμό στον αρμόδιο Αντιδήμαρχοι κ.Κυζιρίδη και αυτές εξετάστηκαν, οπότε η διαδικασία θα διαρκούσε λιγότερο χρονικά και πρέπει να συνεχιστεί η συνεδρίαση.

Ακολούθησε ψηφοφορία, η πλειοψηφία ζήτησε να συνεχιστεί η διαδικασία και τότε ο κ.Λαμπάκης με το γνωστό του ύφος, άρχισε να φωνάζει και να υποστηρίζει ότι έχει περάσει αρκετή ώρα, ο ίδιος και οι σύμβουλοι του είναι κουρασμένοι για να συζητήσουν ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως ο προϋπολογισμός και έτσι σηκώθηκαν επιδεικτικά και αποχώρησαν από την αίθουσα.

Να θυμίσουμε εδώ, ότι η χθεσινοβραδινή συζήτηση, τουλάχιστον ως το σημείο που αποχώρησε η παράταξη Λαμπάκη, κράτησε όσο και η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε γίνει για το θέμα των χρυσωρυχείων. Τότε ο τέως δήμαρχος όχι μόνο δεν είχε κουραστεί, αλλά ως το τελευταίο λεπτό επιδίδονταν στα γνωστά του… σόου. Απλά κατάλαβε πλέον πως έχει απομονωθεί ο ίδιος και η παράταξη του (απουσίαζαν και αρκετοί σύμβουλοι του χθες για διάφορους λόγους) και με την εμπειρία του διαπίστωσε πως ο προϋπολογισμός θα υπερψηφιστεί.

Μεγάλη νίκη Ζαμπούκη η αποχώρηση της παράταξης Λαμπάκη

και η υπερψήφιση από τις άλλες παρατάξεις του προϋπολογισμού 

Στην αίθουσα όμως παρέμειναν κανονικά όλες οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις και τελικά ο προϋπολογισμός του 2020 ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία, αφού εκτός από την παράταξη του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, τον ψήφισαν τα μέλη της παράταξης “ΑΝΑΣΑ”,  της παρατάξεως του Βαγγέλη Μυτιληνού, του Δημήτρη Λαζόπουλου καθώς και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης. Αντίθετα, ως συνήθως, η Λαϊκή Συσπείρωση τον καταψήφισε (όπως και τονπροϋπολογισμό) επικαλούμενη τα γνωστά, για την Κυβέρνηση που τσακίζει τα λαϊκά στρώματα, για τα μονοπώλια, το ΝΑΤΟ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον ιμπεριαλισμό και όλα αυτά που επαναλαμβάνουν συνέχεια σε παρόμοιες περιπτώσεις τα μέλη της.

Προφανώς οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι δεν ήταν κουρασμένοι, όπως ο κ.Λαμπάκης και οι δικοί του και παρέμειναν στην αίθουσα όπου συνεχίστηκε κανονικά η συζήτηση, με τις τοποθετήσεις, τις προτάσεις και την κριτική που ασκήθηκε. Έτσι υπερψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία ο προϋπολογισμός για το 2020, ο πρώτος της δημοτικής αρχής Ζαμπούκη. Ήταν μια μεγάλη νίκη του ίδιου και των συνεργατών του, όχι μόνο γιατί οι υπόλοιπες παρατάξεις-πλω “Λαϊκής Συσπείρωσης”, υπερψήφισαν τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό, αλλά γιατί με την αποχώρηση της παράταξης του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη φάνηκε ξεκάθαρα ότι αυτή έγινε με αστείες δικαιολογίες επειδή κατάλαβε πως είναι πλέον απομονωμένη η πρώην δημοτική αρχή μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι έγινε μια πολύ ήρεμη, ουσιαστική και ουσιώδης συζήτηση στη συνέχεια για τον προϋπολογισμό.

Όπως επισημάναμε, τα ίδια περίπου πάντως είχε κάνει ο κ.Λαμπάκης και κατά τη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος, το οποίο επίσης ψηφίστηκε από τις παρατάξεις που προαναφέραμε. Δηλαδή αυτήν της δημοτικής αρχής, την “ΑΝΑΣΑ”, τη “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση” του Βαγγέλη Μυτιληνού, την παράταξη του Δημήτρη Λαζόπουλου και από τον ανεξάρτητο σύμβουλο Παύλο Μιχαηλίδη, ενώ και Λαϊκή Συσπείρωση τον καταψήφισε με τις ίδιες, γνωστές δικαιολογίες. Αυτή η συνεδρίαση ήταν που κράτησε αρκετή ώρα, του τεχνικού προγράμματος δηλαδή, με τις τοποθετήσεις όχι μόνο των επικεφαλής των παρατάξεων, αλλά και πολλών δημοτικών συμβούλων. Μάλιστα την μερίδα του λέοντος είχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος αργότερα διαμαρτυρόταν για πολύωρη συνεδρίαση.

Μίλησαν ο τέως Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γιώργος Κουκουράβας, ο συνάδελφός του στην προηγούμενη δημοτική αρχή για τον αθλητισμό Γιάννης Βαταμίδης, ο Νίκος Γκότσης και ο Γιάννης Φαλέκας και φυσικά ο ίδιος ο κ.Λαμπάκης. Αυτοί θα λέγαμε ότι “κατανάλωσαν” τον μεγαλύτερο χρόνο με τις τοποθετήσεις τους και ιδιαίτερα ο Γιάννης Βαταμίδης, που αντί να απολογηθεί γιατί τα… θαλάσσωσε σε πάρα πολλές περιπτώσεις, όπως με το αθλητικό μπαλόνι που το άφησε… πεσκέσι στην επόμενη δημοτική αρχή και το νέο Κλειστό Γυμναστήριο που μελέτη και προκήρυξη διαγωνισμού ακούγαμε αλλά δεν έκανε τίποτα τόσα χρόνια, προσπάθησε να παραστήσει και τον… τιμητή,  βέβαια τον αποστόμωσε ο Αντιδήμαρχος Κυριάκος Αραμπατζής όταν του απάντησε ότι κάποια από όσα έκανε κριτική υπήρχαν μέσα στο τεχνικό πρόγραμμα ή δεν υπήρχαν αυτά για τα οποία προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Σοβαρές τοποθετήσεις με συγκεκριμένες προτάσεις, να τονίσουμε εδώ ότι έκαναν τόσο ο επικεφαλής της παράταξης “ΑΝΑΣΑ” Γιάννης Καρυπίδης, όσο και ο επικεφαλής της “Αδέσμευτης Νέας Αυτοδιοίκησης” Βαγγέλης Μυτιληνός με την δεδομένη εμπειρία του. Ήταν ουσιαστικές, με διάθεση να βοηθήσουν τον δήμο και την δημοτική αρχή και ο κ.Αραμπατζής δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστούν όλες και μάλιστα ζήτησε να κατατεθούν αυτές γραπτά για να συμπεριληφθούν στις επόμενες αναμορφώσεις του τεχνικού προγράμματος.

Ο άριστος χειρισμός του Προέδρου του

Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Κολιού

Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση και στην ψήφιση με ευρύτατη πλειοψηφία τόσο του τεχνικού προγράμματος όσο και του προϋπολογισμού του 2020, έπαιξε σημαντικό ρόλο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κολιός. Προσπάθησε όσο μπορούσε να αποφευχθούν οι εντάσεις, αν και με τον Βαγγέλη Λαμπάκη στην αίθουσα αυτό δεν είναι τόσο εύκολο, να γίνει συζήτηση ουσίας με προτάσεις και συναινετική διάθεση, έδωσε τον λόγο σε όλους και μάλιστα πάρα πολύ χρόνο στους δημοτικούς συμβούλους της απελθούσας δημοτικής αρχής και με την αυτοδιοικητική του εμπειρία λειτούργησε άψογα ως Πρόεδρος του Δ.Σ του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Οι ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ είναι από την ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης από το e-evros.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*