Σουφλί: Έτοιμοι να περάσουν απ’ την Τουρκία 150 λαθρομετανάστες ήταν 3 διακινητές, που συνελήφθησαν

Σουφλί: Έτοιμοι να περάσουν απ’ την Τουρκία 150 λαθρομετανάστες ήταν 3 διακινητές, που συνελήφθησαν

Έτοιμοι να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου περίπου 150 λαθρομετανάστες ήταν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 32, 18 και 18 ετών, αλλά ευτυχώς συνελήφθησαν χθες (15-11-2019) το πρωί από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας στην περιοχή των Λαβάρων Σουφλίου.

Οι τρεις διακινητές εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης παράνομης εισόδου λαθρομεταναστών. Αναλυτικότερα, στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων Έβρου, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας συνέλαβαν τους τρεις (3) διακινητές, ηλικίας 32, 18, και 18 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση διευκόλυνσης εισόδου λαθρομεταναστών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις διακινητές, διότι ο ένας 18χρονος μετέφερε παράνομα, από την Τουρκία στη Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τέσσερις λαθρομετανάστες, ενώ οι άλλοι δύο δράστες καθοδηγούσαν τον 18χρονο, ως προς το σημείο περαίωσης στο ελληνικό έδαφος, με σκοπό στη συνέχεια να παραλάβουν τους μη νόμιμους μετανάστες και να τους προωθήσουν στην ενδοχώρα.

Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους περίπου 150  λαθρομετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις  ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.