Αλεξανδρούπολη: Ανακοινώθηκε επίσημα πριν λίγο, ότι ξανανοίγει από αύριο πρωί η Εγνατία Οδός

Αλεξανδρούπολη: Ανακοινώθηκε επίσημα πριν λίγο, ότι ξανανοίγει από αύριο πρωί η Εγνατία Οδός

Ανακοινώθηκε επίσημα πριν από λίγο, ότι ξαναδίνεται από αύριο Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στις 7 το πρωί, το ρεύμα της Εγνατίας Οδού από το Αρδάνιο προς την Αλεξανδρούπολη, το οποίο ήταν κλειστό εδώ και περίπου 2 μήνες, απο τις 15 Σεπτεμβρίου, λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε κάτω από την γέφυρα της Μάνθειας στην περιοχή του χωριού Ιτέα Φερών.

Σύμφωνα με την απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Αλεξανδρούπολης Παναγιώτη Καρτάλη: «Τροποποίηση έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων βραχείας διάρκειας, λόγω πυρκαγιάς» και στα δύο ρεύματα της Εγνατίας Οδού, από και προς την Αλεξανδρούπολη δηλαδή, στο σημείο που βρίσκεται η γέφυρα της Μάνθειας η οποία υπέστη ζημιές από πυρκαγιά σε πλατφόρμες ζωοοτροφών που ήταν παρκαρισμένες από κάτω, η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα, δηλαδή την ταχείας κυκλοφορίας, ενώ η δεξιά (αργή) παραμένει κλειστή.

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει:

– Προκειμένου εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης φθορών της γέφυρας του ποταμού Μάνθεια στη χ.θ. 648,00 της Εγνατίας Οδού, να εφαρμοστούν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

α.Απαγορεύεται η κίνηση όλων των οχημάτων στη χ.θ. 648,00 της Εγνατίας Οδού (γέφυρα Μάνθειας) στην δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας (αργή λωρίδα) και στις δύο κατευθύνσεις, προκειμένου εκτελεστούν οι ως άνω εργασίες.

β. Επιτρέπεται η κίνηση όλων των οχημάτων (πλην αυτών της περίπτωσης –γ-) στη χ.θ. 648,00 της Εγνατίας Οδού (γέφυρα Μάνθειας) στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας (ταχείας κυκλοφορίας) και στις δύο κατευθύνσεις.

γ. Καθ’ όλη τη διάρκεια των ανωτέρω εργασιών, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από Α/Κ Αρδανίου έως Α/Κ ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης, απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων άνω των σαράντα (40) τόνων και στις δύο κατευθύνσεις.

Άρθρο 2ο

α. Οι διατάξεις του άρθρου 1 της απόφασης αυτής ισχύουν από την 07.00΄ ώρα της Δευτέρας 18-11-2019. και θα ισχύσουν για εκατόν ογδόντα (180) ημέρες.