Αλεξανδρούπολη: Εκδηλώσεις σήμερα για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων

Αλεξανδρούπολη: Εκδηλώσεις σήμερα για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων

Η τρίτη Κυριακή Νοεμβρίου ορίσθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2005 ως Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων. Σε όλο τον κόσμο οργανώνονται εκδηλώσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, το Γραφείο Εθελοντισμού και η Δημοτική Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης σε συνδιοργάνωση με την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και τον SOS Τροχαία Εγκλήματα Πανελλαδικό Οργανισμό για την Υποστήριξη Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων για όγδοη συνεχή χρονιά συντονίζει δράσεις και εκδηλώσεις στην Αλεξανδρούπολη για να σηματοδοτήσει την Ημέρα αυτήν ως ένδειξη σεβασμού στους ανθρώπους που έφυγαν αλλά και σ’ αυτούς που δεν πρέπει να χαθούν.

1.350.000 ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ 2018.

154 ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ. ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΙ.

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΖΩΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ

#WDoR2019 #LifeIs NotACarPart

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ.

Καλούμε τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και όλους όσοι θέλουν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις Μνήμης που θα γίνουν με σημείο συνάντησης την Ιερά Μητρόπολη για την Επιμνημόσυνη Δέηση στις 10:00 με το πέρας της θείας λειτουργίας. Με μια φωτογραφία του αγαπημένου μας προσώπου που χάθηκε ας συμμετέχουμε και στη σιωπηλή πορεία που θα ακολουθήσει από την Μητρόπολη έως το Δημαρχείο όπου θα γίνει ανοιχτή δράση και ενημέρωση συμμετέχοντας στο παγκόσμιο κίνημα #CommitToAct

http://www.roadsafetyngos.org/peoples-declaration-gr/

Ενημερωνόμαστε και υπογράφουμε την παγκόσμια Δήλωση Πολιτών για να ακουστεί η φωνή μας προς τους ηγέτες του πλανήτη στην Τρίτη Παγκόσμια Διυπουργική Συνάντηση για την Οδική Ασφάλεια στη Στοκχόλμη 20/2/2020

Στις 11:00 με την Χορωδία ΟΡΦΕΑΣ μπροστά στο Δημαρχείο υψώνουμε τις φωνές μας μέσα από την μουσική για να τιμήσουμε αυτούς που χάθηκαν στους δρόμους του κόσμου και να σηματοδοτήσουμε το Όραμα Μηδέν ώστε να εμποδίσουμε τον πόνο να φθάνει στις πόρτες άλλων ανθρώπων. Κανένας θάνατος στον δρόμο δεν είναι αποδεκτός!

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

Γραμματεία Δημοτικής Βιβλιοθήκης, 2551089690 τηλέφωνο για πληροφορίες και συνεννόηση και εκπαίδευση όσων άλλων επιθυμούν σε συλλογικότητες.