Σαμοθράκη: Σημαντικά τουριστικά αποτελέσματα απέφερε το ταξίδι του δημάρχου Νίκου Γαλατούμου στην Ρουμανία

Σαμοθράκη: Σημαντικά τουριστικά αποτελέσματα απέφερε το ταξίδι του δημάρχου Νίκου Γαλατούμου στην Ρουμανία

Σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά τον τουρισμό για την Σαμοθράκη, απέφερε το ταξίδι που πραγματοποίησε στην Ρουμανία ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Γαλατούμος, επικεφαλής αντιπροσωπείας.

Οι Έλληνες της Ρουμανίας, με επικεφαλής τον επί χρόνια βουλευτή αλλά και Πρόεδρο της Ελληνο-Ρουμανικής Ένωσης Ντράγκος Ζησόπουλο, έδειξαν με συγκεκριμένες κινήσεις και ενέργειες την έμπρακτη συμπαράσταση τους στην Σαμοθράκη που δοκιμάστηκε το καλοκαίρι από την ακτοπλοϊκή κρίση. Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου για την επίσκεψη του κ.Γαλατούμου στο Βουκουρέστι:

“Σε συνέχεια της συνεργασίας του Δήμου Σαμοθράκης με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ Ρουμανίας,κύριο Γεώργιο Σταφυλάκη,τετραμελής αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής το Δήμαρχο Νίκο Γαλατούμο και αποτελούμενη από την κ.Σόνια Βασιλειάδου, οδοντίατρο,τον κ.Γιάννη Γλήνια,Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών και τον κ.Γιώργο Γλήνια, επιχειρηματία, πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στο Βουκουρέστι. Πρέπει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξε κύκλος επαφών,προκειμένου να προγραμματισθούν συναντήσεις για την προβολή του νησιού.


Με τη βοήθεια του κ.Σταφυλάκη και μετά από σειρά επιστολών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Ρουμανικό Κοινοβούλιο με τον κύριο Dragos Gabriel Zisopol, Κοσμήτορα Πανεπιστημίου, βουλευτή του Ρουμανικού Κοινοβουλίου, Γενικό Γραμματέα της Βουλής και Πρόεδρο της Ελληνο-Ρουμανικής Ένωσης. Μέσα από μια άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση,προτάθηκαν και συμφωνήθηκαν τα εξής:

1) Πραγματοποίηση στη Σαμοθράκη τον Οκτώβριο του Συνεδρίου της Ελληνικής Ομογένειας.Με πρόχειρους υπολογισμούς, οι σύνεδροι και οι συνοδοί τους αριθμούν τους πεντακόσιους.
2) Επίσκεψη ογδόντα υπερηλίκων, στα πλαίσια της ετήσιας εκδρομής που διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από την Ένωση Ελλήνων, έναν οργανισμό που αριθμεί περί τα δεκαπέντε χιλιάδες μέλη.
3) Συζητήθηκε και προτάθηκε από τον ίδιο τον κύριο Zisopol, η δυνατότητα εκπαιδευτικής επίσκεψης περίπου τριακοσίων μαθητών, που θα διαμείνουν στο κάμπινγκ.


Κατόπιν πρόσκλησης του κυρίου Zisopol, η αντιπροσωπεία του Δήμου επισκέφθηκε τα γραφεία της Ελληνικής Ομογένειας, όπου και υπογράφηκε Πρωτόκολλο Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σαμοθράκης και των Ελλήνων Ομογενών. Επιπλέον, κατόπιν μεσολάβησης του ιδίου και στο πλαίσιο σύσφιξης των σχέσεων, προτάθηκε η αδελφοποίηση του Δήμου Σαμοθράκης με το Δήμο της πόλης Roman. Πρόκειται για μία πόλη με μεγάλο αριθμό Ελλήνων, χτισμένη δίπλα στην πόλη Ιάσιο, γνωστή από τη σύγχρονη Ελληνική Ιστορία.
Τέλος, στο περιθώριο των επαφών, ο Δήμαρχος κ.Γαλατούμος, έδωσε συνέντευξη στο κρατικό κανάλι T.V.R 1, στο οποίο η Ελληνική Κοινότητα παρουσιάζει εβδομαδιαία εκπομπή.


Ο Δήμος Σαμοθράκης ευχαριστεί θερμά τόσο τον κύριο Dragos Gabriel Zisopol για τις μέχρι τώρα ενέργειές του, όσο και τον κ.Γεώργιο Σταφυλάκη για την πολύτιμη βοήθειά του στις συνεχείς προσπάθειες ανάδειξης του νησιού.