Βραβεύθηκε το εβρίτικο βιολογικό ταχίνι “Σάμυθος” απ’ τα Βρυσικά Διδυμοτείχου, στα βραβεία “Γαστρονόμος 2019” (ΒΙΝΤΕΟ)

Βραβεύθηκε το εβρίτικο βιολογικό ταχίνι “Σάμυθος” απ’ τα Βρυσικά Διδυμοτείχου, στα βραβεία “Γαστρονόμος 2019” (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια πολύ σημαντική διάκριση απέσπασε το ταχίνι “Σάμυθος” που παράγεται με αποκλειστικά βιολογικό τρόπο στο χωριό Βρυσικά του Διδυμότειχου από την οικογένεια Πολυζωίδη στα βραβεία “Γαστρονόμος 2019” που δόθηκαν αρχές Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Ο δημιουργός και ιδιοκτήτης της εταιρίας γεωπόνος Θανάσης Πολυζωΐδης το παρέλαβε στην ειδική τελετή και καταχειροκροτήθηκε με τα όσα είπε στους παριστάμενους για την προσπάθεια που κάνει στην ακριτική μας περιοχή με την οικογενειακή του καθετοποιημένη επιχείρηση. Όπως εξήγησε, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του αποφάσισε να επενδύσει στον τόπο του, στηριζόμενος σε ένα παραδοσιακό προϊόν που σήμερα εξάγεται σε διάφορες χώρες του εξωτερικού (Αγγλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Φινλανδία και ΗΠΑ).

Γεμάτοι ευθύνη και περηφανια. Το βίντεο της βραβευσης

Gepostet von Σάμυθος Βιολογικό Ταχίνι am Dienstag, 5. November 2019

Στην εκδήλωση προβλήθηκε το βίντεο για την εταιρεία “Σάμυθος” που συνεχίζει μια τοπική παράδοση αιώνων και καλλιεργεί βιολογικά στα ιδιόκτητα κτήματά της το ντόπιο σουσάμι ποικιλίας Έβρου. Από αυτό παράγεται ένα εξαιρετικό άθερμο ταχίνι με σπάνια γεύση, το ελληνικό super food στα καλύτερά του!

Όπως είναι φυσικό, ακολούθησαν αφιερώματα, ένα από τα οποία έκανε και το kathimerini.gr, μια και το περιοδικό “Γαστρονόμος” που απονέμει και διοργανώνει τα βραβεία ανήκει στην γνωστή εφημερίδα του ομίλου του ΣΚΑΪ.

Το ταχίνι της παραμεθορίου

Η Αναστασία, η Ελένη, η Άννα, ο Ζήσης, ο Δημήτρης και ο Θανάσης στις 6.30 το πρωί βρίσκονται ήδη στο χωράφι. Είναι τέλη Σεπτέμβρη και έχουν ξαναπεράσει τουλάχιστον πέντε έξι φορές τους τελευταίους μήνες – τον Μάιο για τη σπορά, αργότερα για να ξεχορταριάσουν και άλλες τόσες φορές για να ελέγξουν την πρόοδο και να ξεριζώσουν όσα φυτά είναι κοντά στην ωρίμαση. Κάτοικοι του χωριού Βρυσικά, κοντά στο Διδυμότειχο, στη βορειοανατολική άκρη της χώρας, συνεχίζουν μια μακρά τοπική παράδοση. Στο χωριό υπάρχει μόνο ένα μεγάλο μεταλλικό κόσκινο για το σουσάμι, που προσαρμόζεται στο τρακτέρ και οι κάτοικοι το μοιράζονται.

 

4 Σχόλια

  1. Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας και το αναλυτικό ρεπορτάζ. Μας δίνετε κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα. Να είστε καλά
    ΠΟΛΥΖΩΙΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
    Εκπρόσωπος της ΣΑΜΥΘΟΣ

  2. Ιωάννης Αθιανάς

    Συγχαρητήρια με πήγατε πολλά χρόνια πίσω όταν με τον πατέρα μου μαζεύαμε το σουσάμι που έσπερνε, εύχομαι υγεία και μόνο άνοδο στην επιχείρηση σας !!

  3. Δημήτρης Πολ. Γκροζούδης

    Θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετική προσπάθεια σας!! Συνεχίστε να μας κάνετε περήφανους!!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*