“Πόλη και Πολίτες”: Ανακοίνωση-επίθεση κατά της δημοτικής αρχής Ζαμπούκη – “Γι’ αυτό αποχωρήσαμε…”

“Πόλη και Πολίτες”: Ανακοίνωση-επίθεση κατά της δημοτικής αρχής Ζαμπούκη – “Γι’ αυτό αποχωρήσαμε…”

Ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη για την στάση του στην συζήτηση και ψήφιση του τεχνικού προγράμματος αλλά και του προϋπολογισμού, εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Πόλη και Πολίτες” του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, την οποία υπογράφει ο ίδιος.

Σε αυτήν, προσπαθεί μάλιστα να δικαιολογήσει την αποχώρηση του ίδιου και των δημοτικών του συμβούλων από την συζήτηση του προϋπολογισμού, επικαλούμενος και πάλι την… κούραση. Να θυμίσουμε βέβαια ότι όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις παρέμειναν στη συνεδρίαση και συνέχισαν κανονικά την συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2020, τον οποίο μάλιστα και ψήφισαν. Δηλαδή τόσο η δημοτική αρχή, η παράταξη “ΑΝΑΣΑ”, η “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση” του Βαγγέλη Μυτιληνού, η παράταξη του Δημήτρη Λαζόπουλου και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης. Μόνο η “Λαϊκή Συσπείρωση” όπως συνηθίζει τον καταψήφισε, αλλά πάντως παρέμεινε και τοποθετήθηκε. Να θυμίσουμε ακόμα, ότι ο κ.Λαμπάκης… θυμήθηκε την κούραση μόνο όταν δεν έγιναν δεκτοί ο όροι και οι προτάσεις του για το τεχνικό πρόγραμμα που… απαίτησε να εγκριθούν από την σημερινή αρχή.

Όλα αυτά λοιπόν τα αναφέρει στην ανακοίνωση της παράταξης του η οποία επισημαίνει:

“Δυστυχώς στο πιο αποφασιστικό Δημοτικό Συμβούλιο, αυτό της Παρασκευής, ο νέος Δήμαρχος απέδειξε όχι μόνο πόσο άπειρος είναι, (αυτό ήταν άλλωστε δεδομένο και έως ένα σημείο συγχωρητέο) αλλά πόσο κακεντρεχής και ολίγιστος ειναι, και τούτο διότι:

α) Δεν τοποθετήθηκε στο ελάχιστο, ενώ το θέμα τεχνικό πρόγραμμα και οικονομικός προϋπολογισμός καθορίζουν τον κάθε Δήμο για ολόκληρη χρονιά ή και σε βάθος τετραετίας.

β) Απαξίωσε όλες τις παρατάξεις, αφού ήταν σαν να μην υπήρχε στο Δημοτικό Συμβούλιο αρνούμενος να προσθέσει στο τεχνικό πρόγραμμα, έργα για τα οποία αγωνιζόμαστε τα τελευταία χρόνια να υλοποιήσουμε.

γ) Τα έργα αυτά δεν επιβάρυναν τον προϋπολογισμό του Δήμου ούτε ένα ευρώ , αφού όλα ήταν από ευρωπαϊκά χρήματα ΕΣΠΑ.

δ) Ακύρωσε με την άρνηση του όλα τα έργα της Ενέργειας, πλην του γεωθερμικού των 6.500.000€, το οποίο όμως ολοκληρώσαμε εμείς αποκλειστικά.

ε) Δεν δέχθηκε την ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα του κόμβου των Δικέλλων, ενώ ολοκληρώσαμε την μελέτη πριν 6 μήνες και βρίσκεται προς έγκριση στην ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε .

στ) Αρνήθηκε την ένταξη ενός δημοτικού σχολείου και 3 νηπιαγωγείων στο τμήμα των 32 στρεμμάτων που κατοχυρώσαμε στο πάρκο Αλτιναμάζη, ως και 3 γήπεδα μπάσκετ-βόλεϊ και 8Χ8 ποδοσφαίρου στα 17 στρέμματα του πάρκου, ανατολικά.

ζ)Τέλος αρνήθηκε να συμπεριλάβει το έργο παραγωγής ΠΕΛΕΤ στη Τραϊανούπολη, που θα απάλλασσε τα δημοτικά σχολεία και τα δημοτικά κτίρια από το πετρέλαιο και θα εξοικονομούσε 1.000.000,00€ περίπου ετησίως στα ταμεία του Δήμου.

Κι’ όλα αυτά, ενώ ταυτόχρονα του προσφέραμε την συναίνεση μας, δηλώνοντας ότι δεν θα καταψηφίσουμε ούτε το τεχνικό πρόγραμμα, ούτε τον προϋπολογισμό, γιατί η βούληση μας είναι να προάγουμε το καλό του Δήμου μας.

Δυστυχώς ο νέος Δήμαρχος δείχνοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται την γενναία πολιτική συμπεριφορά μας και την επιθυμία μας να προσφέρουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία διοίκησης 9 ολόκληρων ετών, αρνήθηκε όλα τα παραπάνω, οδηγώντας τον Δήμο Αλεξ/πολης σε περιπέτειες και γυρνώντας τον πίσω πολλά χρόνια, αφού ακυρώνει αγώνα πολλών ετών.

Εμείς παρ’ όλα αυτά ψηφίσαμε όλα τα συνεχιζόμενα έργα μας, που ήταν το 95% του όλου νέου τεχνικού προγράμματος.

Τέλος και ενώ η συζήτηση του τεχνικού προγράμματος έπρεπε να ολοκληρωθεί στις 8:30 μ.μ (με ώρα έναρξης 8.30 μ.μ. για τον οικονομικό προϋπολογισμό) αυτή ολοκληρώθηκε την 11:00 μ.μ. και προ αυτού ζητήσαμε η συζήτηση για τον Οικονομικό Προϋπολογισμό να διακοπεί, ως ο νόμος όριζε για την Κυριακή, αφού τουλάχιστον άλλες 3 ώρες θα χρειαζόταν, πλην όμως ο νέος Δήμαρχος, είτε γιατί δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα του θέματος είτε γιατί θέλει να ξεμπερδεύει χωρίς να μιλάει κανείς στα δημοτικά συμβούλια, όπως ο ίδιος άλλωστε, αρνήθηκε την διακοπή. Ήταν αντιληπτό πλέον ότι το μόνο που έμενε ήταν να αποχωρήσουμε ως παράταξη και να μην πάρουμε μέρος σ’ αυτό το παιχνίδι, όπου μιλάει μόνο η αντιπολίτευση και ήταν βέβαια η διάρκεια άλλες τρείς ώρες δηλαδή θα τελειώναμε δύο ώρες περίπου μετά τα μεσάνυχτα.

Δεν ενοχλεί ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος είναι απελπιστικά αδύναμοι και μόνοι, ενοχλεί όμως το γεγονός ότι θέλουν να είναι μόνοι, βάζοντας τον πρώτο μέχρι τώρα Δήμο σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, στην ολοκληρωτική αφάνεια.

Δημοτική παράταξη Αλεξανδρούπολης

 «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

-Αποχώρησε η παράταξη Λαμπάκη από την συζήτηση του προϋπολογισμού επειδή… κουράστηκαν – Ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία

2 Σχόλια

  1. Οι δημότες αυτού του δήμου σας…αποχώρησαν λόγω κούρασης και δεν το έχετε αντιληφθεί ακόμα.

  2. Δεν λέει να το πάρει απόφαση ότι το παιχνίδι το έχασε και βρίσκει καθημερινά κάτι και καταγγέλλει τον νέο Δήμαρχο που καλά καλά δεν έχει τρεισήμισι μήνες που ανέλαβε καθήκοντα.
    Ο Λαμπάκης μία παύση να κάνει ,να τα βάλει κάτω και να σκεφτεί γιατί έπεσε.
    Όταν θα το καταλάβει,τότε ας κάνει όσες καταγγελίες θέλει,να κάνει σόου και να φύγει από το δημοτικό συμβούλιο.
    Γελάσαμε πάλι σήμερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*