Χρυσοχοίδης: “Προσλαμβάνουμε και στέλνουμε 400 συνοριοφύλακες στον Έβρο για φύλαξη των συνόρων”

Χρυσοχοίδης: “Προσλαμβάνουμε και στέλνουμε 400 συνοριοφύλακες στον Έβρο για φύλαξη των συνόρων”

Την ανακοίνωση που είχε κάνει πριν λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους βουλευτές της Ν.Δ, ότι δηλαδή θα προσληφθούν 400 Συνοριακοί Φύλακες και θα αναλάβουν υπηρεσία στον Έβρο για την φύλαξη των συνόρων με την Τουρκία, επανέλαβε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Μετείχε και αυτός στην σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους 13 Περιφερειάρχες ο Πρωθυπουργός λόγω μεταναστευτικού-προσφυγικού και όταν τοποθετήθηκε επιβεβαίωσε ότι θα έρθουν οι 400 συνοριοφύλακες που θα προσληφθούν στο άμεσο μέλλον, να βοηθήσουν τους συναδέρφους τους στον έλεγχο των συνόρων. Μεταξύ άλλων ο κ.Χρυσοχοίδης τόνισε ότι: «Ποσοτικά, δεν είναι μεγάλο το ζήτημα. Κυρίως πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι Έλληνες είναι και αισθάνονται ασφαλείς». Ανέφερε ότι προσλαμβάνονται 400 συνοριοφύλακες στον Έβρο, 500 νέοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες ασύλου στα νησιά και στην ενδοχώρα και 800 άτομα για τη φύλαξη των συνόρων στα νησιά και για τη φύλαξη των κέντρων. Εξαγγελία που άκουσε με ικανοποίηση ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο οποίος μετείχε φυσικά στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κιαι έθεσε μετ’ επιτάσεως το πρόβλημα.
Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, που έχει αναλάβει συντονιστικό ρόλο στο λαθρομεταναστευτικό-προσφυγικό, αναφέρθηκε στην ανάγκη υλοποίησης των στόχων που έχουν τεθεί για τις μετακινήσεις και αναφέρθηκε στις προετοιμασίες που γίνονται.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*