Νέος Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜ-Θ ο Β.Μαυρίδης – Μόνο δήμαρχοι, κανένας δημοτικός σύμβουλος σε Προεδρείο-Εκτελεστική!!!

Νέος Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜ-Θ ο Β.Μαυρίδης – Μόνο δήμαρχοι, κανένας δημοτικός σύμβουλος σε Προεδρείο-Εκτελεστική!!!

Ο Βασίλης Μαυρίδης είναι ο νέος Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά την συγκρότηση σε σώμα που έγινε χθες βράδυ στην πρώτη συνεδρίαση των 21 εκλεγέντων στην Κομοτηνή.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας συγκέντρωσε 13 από τους 18 ψήφους (απουσίαζαν οι Πατσουρίδης, Ζεκερίδης και Κυριακίδης), αφού υπήρξαν και 5 που έριξαν λευκό για την εκλογή του.

Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης με 14 ψήφους και 4 λευκά.

Γραμματέας εκλέχθηκε ο δήμαρχος Προσοτσάνης Θεόδωρος Αθανασιάδης. 

Όσον αφορά την 5μελή Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ, την αποτελούν και αυτήν μόνο δήμαρχοι και συγκεκριμένα οι:

Βασίλης Μαυρίδης  δήμαρχος Ορεστιάδας

Γιάννης Γκαράνης  δήμαρχος Κομοτηνής

Θόδωρος Αθανασιάδης  δήμαρχος Προσοτσάνης

Θωμάς Μίχογλου  δήμαρχος Τοπείρου Ξάνθης

Οντέρ Μουμίν   δήμαρχος Ιάσμου Κομοτηνής

Κόντρα δημάρχων-δημοτικών συμβούλων και έντονη δυσφορία,

αφού δεν επιλέχθηκε κανένας από τους 8 για τις θέσεις ευθύνης

Όπως γίνεται αντιληπτό, με το… καλημέρα προέκυψε κόντρα των δημάρχων με τους 8 δημοτικούς συμβούλους που μετέχουν στο 21μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ ΑΜ-Θ, αφού δεν επιλέχθηκε κανένας τους σε θέση ευθύνης. Το Προεδρείο και την Εκτελεστική Επιτροπή την αποτελούν μόνο δήμαρχοι, οι οποίοι προφανώς λειτουργώντας ως… μοναχοφάηδες συνεννοήθηκαν και συμφώνησαν να πάρουν όλες τις θέσεις.

Έτσι οι 8 δημοτικοί σύμβουλοι, που μαζί με τους άλλους δημάρχους συγκροτούν απλά το 21μελές Διοικητικό Συμβούλιο ήταν σχεδόν… έξαλλοι, υπενθυμίζοντας ότι στο απερχόμενιο Δ.Σ με Πρόεδρο τον Βαγγέλη Λαμπάκη, ο Γενικός Γραμματέας ήταν δημοτικός σύμβουλος (ο νυν δήμαρχος Προσοτσάνης κ.Αθανασιάδης), ενώ επίσης στην 5μελή Εκτελεστική υπήρχαν 2 δημοτικοί σύμβουλοι, ο Θόδωρος Αθανασιάδης της Προσοτσάνης και ο Βασίλης Τσολακίδης των Αβδήρων. Τώρα κανένας, όταν μάλιστα όπως ανέφεραν οι δημοτικοί σύμβουλοι που ήταν “πυρ και μανία” με την μεθόδευση των δημάρχων και κατηγορούν γι’ αυτήν το νέο Πρόεδρο Βασίλη Μαυρίδη, στις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Βορείου Αιγαίου και Ηπείρου έχουν εκλέξει Αντιπρόεδρους και Γραμματείς δημοτικούς συμβούλους.

Οι δήμαρχοι τα κανόνισαν μεταξύ τους και ενώ είναι 13 και εμείς 8, δεν επέλεξαν να αναλάβει κανένας θέση ούτε στο Προεδρείο ούτε στην Εκτελεστική Επιτροπή. Ούτε καν από τους 4 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους που είχαν στο ψηφοδέλτιο τους, δεν έβαλαν κάποιον. Απαράδεκτοι. Δεν ξεκινήσαμε καλά και την ευθύνη φέρει ο Μαυρίδης, που έπαιξε τον κύριο ρόλο σε αυτή την μεθόδευση”, έλεγαν χαρακτηριστικά χθες βράδυ κάποιοι από τους 8 συμμετέχοντας στο Δ.Σ της ΠΕΔ ΑΜ-Θ.