Η Αντιπεριφέρεια Έβρου δεν έχει μηχανικούς και ο Δημοσχάκης της πήρε έναν με απόσπαση ως συνεργάτη

Η Αντιπεριφέρεια Έβρου δεν έχει μηχανικούς και ο Δημοσχάκης της πήρε έναν με απόσπαση ως συνεργάτη

Το μεγάλο πρόβλημα όλων των δήμων αλλά και των Περιφερειών της χώρας και φυσικά αυτό ισχύει για το το νομό Έβρου, είναι η απουσία κατάλληλων και αρκετών μηχανικών, ώστε να πραγματοποιούν τις μελέτες και να υποβάλλονται προτάσεις από τους δήμους και τις Περιφέρειες για χρηματοδότηση έργων, είτε μέσω ΕΣΠΑ είτε μέσω εθνικών πόρων.

Η Αντιπεριφέρεια Έβρου φυσικά δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, αφού υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας, λόγω της μεγάλης έκτασης του και του ανάλογου οδικού δικτύου. Οι υπάρχοντες μηχανικοί προσπαθούν όσο μπορούν να δώσουν λύσεις και εργάζονται με έντονους ρυθμούς, αλλά είναι αντικειμενικό πως δεν φτάνουν. Ενώ λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά, βλέπουμε σε δελτίο Τύπου του βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιου Δημοσχάκη, πρώτο σε ψήφους στο νομό στις τελευταίες εθνικές εκλογές, να συνοδεύεται από στενό του συνεργάτη, ο οποίος μαθαίνουμε πως είναι πολιτικός μηχανικός, αποσπασμένος στο γραφείο του από την Αντιπεριφέρεια Έβρου.

Την στιγμή δηλαδή που υπάρχει σοβαρή έλλειψη μηχανικών για μελέτες αλλά και έλεγχο έργων, ο κ.Δημοσχάκης επέλεξε να αποσπάσει στο γραφείο του έναν πολύτιμο πολιτικό μηχανικό. Λες και δεν μπορούσε να επιλέξει κάποιον άλλον, άνθρωπο εμπιστοσύνης του φυσικά δημόσιο υπάλληλο και όχι έναν πολύτιμο για την προώθηση έργων στον περιοχή μας. Μάλιστα όπως μαθαίνουμε, ο συγκεκριμένος συνεργάτες του έχει ειδίκευση και στα θέματα των αναχωμάτων και των πλημμυρών γενικότερα και θεωρείται υπεραπαραίτητος για τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας του νομού μας. Μάλιστα, ενώ ο κ.Δημοσχάκης άλλαξε μετά την επανεκλογή του όλους σχςεδόν τους άλλους συνεργάτες του, κράτησε τον συγκεκριμένο μηχανικό, στερώντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του από την Αντιπεριφέρεια, που αναζητεί λύσεις για να ανταπεξέλθει στον βαρύ φόρτο εργασίας του συγκεκριμένου τομέα μελετών και παρακολούθησης έργων.

Τέλος, μια και απ’ ότι ξέρουμε ότι ο πρώην αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έχει σήμερα τα γενέθλιά του και του ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και να τα χιλιάσει, να θυμίσουμε πως οι αισιόδοξες προβλέψεις του για την έναρξη λειτουργίας της Σχολής Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου… έπεσαν έξω. Γιατί διαβεβαίωνε πως με δικές του προσωπικές παρεμβάσεις λύθηκαν όλα τα προβλήματα, “κατόπιν ενεργειών μου” που έλεγαν και οι παλιοί πολιτευτές λειτουργώντας με… μαυρογιαλούρικο τρόπο (το ίδιο κάνει άλλωστε και ο ίδιος ξεπερνώντας ακόμα και τον θείο του Φάνη Δημοσχάκη) η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου θα ξεκινούσε σίγουρα στις 11 Νοεμβρίου. Βρισκόμαστε στις 19 του μήνα, τίποπτα απ’ όλα αυτά που… κακόνθισε δεν έχουν γίνει και η νέα ημερομηνία έναρξης είναι 25 Νοεμβρίου και αν συμβεί τελικά αυτό.