Εκδικάζεται σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή Λαμπάκη κατά της εκλογής του Γιάννη Ζαμπούκη

Εκδικάζεται σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή Λαμπάκη κατά της εκλογής του Γιάννη Ζαμπούκη

Εκδικάζεται σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή του Βαγγέλη Λαμπάκη κατά της εκλογής του Γιάννη Ζαμπούκη στην θέση του δημάρχου του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Ο τέως δήμαρχος είχε αρχικά καταθέσει ένσταση στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης, ισχυριζόμενος ότι ο κ.Ζαμπούκης είχε κώλυμα υποψηφιότητας, επειδή ήταν Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αλεξανδρούπολης, αλλά αυτή απορρίφθηκε ομόφωνα. Έτσι προσέφυγε στον ανώτατο βαθμό, το ΣτΕ, ελπίζοντας να ανατρέψει την βούληση και την επιλογή της πλειοψηφίας του λαού του δήμου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος ψήφισε τον Γιάννη Ζαμπούκη και την παράταξη του να διοικήσουν τα επόμενα 4 χρόνια.

Εισηγητής της υπόθεσης στο Τμήμα Εκλογικών του Συμβουλίου της Επικρατείας, να είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάρεδρος Δ.Βανδώρος. Θα καταθέσουν τις απόψεις τους οι νομικοί εκπρόσωποι των δύο πλευρών, ενώ οι ίδιοι δεν θα παραστούν. Άλλωστε ο κ.Ζαμπούκης βρίσκεται στις Βρυξέλλες, καλεσμένος των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου και Κώστα Αρβανίτη, όπου και μίλησε σε ειδική εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο κατά της εξόρυξης του χρυσού στο Πέραμα και γενικότερα στην Θράκη.

Η απόφαση λέγεται ότι θα πρέπει να ανακοινωθεί ως το τέλος του χρόνου, αλλά όταν μιλάμε για το ΣτΕ και είναι γνωστό ότι υπάρχει συνήθως αρκετή καθυστέρηση στην έκδοση των αποφάσεων, δεν αποκλείεται να κρατήσει περισσότερο το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για την ανακοίνωση επί της προσφυγής του Βαγγέλη Λαμπάκη.