Αλεξανδρούπολη: Δεν φταίνε τα έργα του ποδηλατόδρομου που πλημμύρισε ο δρόμος, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κυριάκος Αραμπατζής

Αλεξανδρούπολη: Δεν φταίνε τα έργα του ποδηλατόδρομου που πλημμύρισε ο δρόμος, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κυριάκος Αραμπατζής

“Ασπίδα” στα έργα ανάπλασης που έγιναν στην περιοχή της Απολλωνιάδας, όπου χθες με τη νεροποντή πλημμύρισε ο παραλιακός δρόμος στη στροφή του Εγνατία και του γηπέδου “Φώτης Κοσμάς”, ύψωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κυροάκος Αραμπατζής, δηλώνοντας ότι δεν φταίει ο ποδηλατόδρομος και οι άλλες παρεμβάσεις που έγιναν εκεί.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό MAXIMUM FM και την πρωινή εκπομπή του Δημήτρη Κολιού, ο κ.Αραμπατζής απαντώντας στο δημοσίευμα του Evros-news.gr, το μοναδικό σάιτ του Έβρου που δημοσίευσε το θέμα με την πλημμύρα η οποία προκλήθηκε στο συγκεκριμένο σημείο και το προσωρινό κλείσιμο του από την Τροχαία, τόνισε κατηγορηματικά ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε μόνο από τον αγωγό ομβρύων υδάτων, ο οποίος έφραξε λόγω των νοτιάδων. Μάλιστα, επειδή στο ρεπορτάζ επισημάναμε πως πιθανόν να εξεταστούν τα έργα ανάπλασης που υπήρξαν εκεί πριν λίγους μήνες από την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία “Μιχ. Κούγκουλος” που έχει αναλάβει το έργο και ενδεχομένως να εξεταστούν οι μελέτες που έγιναν από τους μηχανικούς του δήμου για την συγκεκριμένη περιοχή, τι ακριβώς προέβλεπαν αυτές και αν εφαρμόστηκαν κατά γράμμα ή υπήρξαν… αστοχίες ή ακόμα και κακοτεχνίες, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ήταν κατηγορηματικός ότι δεν ευθύνονται τα συγκεκριμένα έργα.

-Αλεξανδρούπολη ΤΩΡΑ: Πλημμύρισε και έκλεισε ο δρόμος στη στροφή του Εγνατία- Προσπάθειες να δοθεί λύση

Να ξεκαθαρίσουμε, γιατί είδα χθες πολλές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης που κατηγορούσαν το έργο του ποδηλατοδρόμου, ασχέτως αν μας αρέσει ή όχι, το δίκτυο απορροής των ομβρύων δεν είχε κανένα πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο. Η κατασκευή δεν ενόχλησε σε τίποτα την απορροή των ομβρύων και δεν σχετίζεται με τίποτα με το έργο του ποδηλατοδρόμου που έγινε εκεί” είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Αραμπατζής. Αν και ο ίδιος χθες βρισκόταν στην Αθήνα για άλλες αυτοδιοικητικές του υποχρεώσεις, προφανώς ενημερώθηκε για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και ανέφερε πως για τον πλημμυρισμένο δρόμο ευθύνεται το βουλωμένο φρεάτιο από το οποίο γίνεται η απορροή των ομβρύων στη θάλασσα και είναι σε σημείο που δύσκολα μπορεί να καθαρίζεται συνέχεια. Έτσι τα φερτά υλικά και η άμμος λόγω των νοτιάδων το έφραξαν και υπήρξε πρόβλημα. Μόλις ξεβούλωσε έγινε απορροή των νερών και μάλιστα σχηματίστηκαν δίνες, κάτι που σημαίνει ότι το σύστημα λειτούργησε και η διοχέτευση στην θάλασσα μπαρουσίασε πρόβλημα.

Βέβαια πολλοί υποστηρίζουν πως παρόμοιο πρόβλημα και μάλιστα με λίγα λεπτ’α βροχόπτωσης δεν είχε παρατηρηθεί στο παρελθόν και γι’ αυτό ίσως ορισμένοι να το συνέδεσαν με τα έργα ανάπλασης και κατασκευής ποδηλατοδρόμου, που ξεκίνησαν επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Βαγγέλη Λαμπάκη. Ο κ.Αραμπατζής όμως, που είναι από τους… υπέρμαχους της συνέχισης τους παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν και βγαίνει συχνά να τα υπερασπιστεί, τόνισε πως είχε ξανασυμβεί παρόμοιο φαινόμενο, απλά δεν δόθηκε τόση προβολή και επικοινωνιακή έκταση. Έσπευσε λοιπόν να επαναλάβει, πως δεν ευθύνονται σε καμιά περίπτωση τα έργα του ποδηλατόδρομου που κατασκεύασε στο σημείο και συνεχίζει στην υπόλοιπη παραλιακή, η συγκεκριμένη εταιρεία που είναι ανάδοχος του έργου.