ΒΙΝΤΕΟ: Νεαρός αγρότης, παράδειγμα προς μίμηση στον πρωτογενή τομέα, στην συγκομιδή της πατάτας Τυχερού

ΒΙΝΤΕΟ: Νεαρός αγρότης, παράδειγμα προς μίμηση στον πρωτογενή τομέα, στην συγκομιδή της πατάτας Τυχερού

Ο Κώστας Τσερκέζης, είναι ένας από τους νεαρούς αγρότες που μένουν στον τόπο μας, ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα μεθοδικά, προγραμματισμένα και οργανωμένα και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τα νέα παιδιά που ψάχνουν μια διέξοδο.

Μένει στο χωριό του, το Τυχερό και τα βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook από την συγκομιδή της πατάτας, είναι πραγματικά χαρακτηριστικά της αγάπης που έχει γι’ αυτό που κάνει. Το ευχάριστο και ενθαρρυντικό, είναι πως δεν πρόκειται για έναν από τους ελάχιστους νέους ανθρώπους που έχει στραφεί στην πρωτογενή παραγωγή, είτε ως αγρότης, είτε ως κτηνοτρόφος.

Όμορφα πράματα

Gepostet von Kwstantinos Tserkezhs am Dienstag, 19. November 2019

Υπάρχουν και αρκετοί άλλοι στο χωριό του, όπως ο Σεβαστός Λαμπάκης ή στην διπλανή Λύρα ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Σκαρκάλας και αυτοί παράδειγμα προς μίμηση, αλλά και στην Περιφερειακή Ενότητα Φερών, στις Φέρες, τον Πέπλο και τα άλλα γύρω χωριά, πολλοί νέοι άνθρωποι οι οποίοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα σε γεωργία και κτηνοτροφία.

Φρέσκια φρεσκια πατατουλα μόλις βγαίνει τ τόπου μας

Gepostet von Kwstantinos Tserkezhs am Dienstag, 19. November 2019

Όλοι αυτοί που αγωνίζονται καθημερινά, δεν έχουν προφανώς εύκολη δουλειά. Οι δυσκολίες πολλές, όπως και οι αναποδιές. Γι’ αυτό και χρειάζονται την βοήθεια, συμπαράσταση και έμπρακτη στήριξη από την Πολιτεία, σε κάθε της μορφής. Τους τοπικούς θεσμικούς εκπροσώπους της, τους δήμους και την Περιφέρεια, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο από τα υπουργεία και συνολικά τις εκάστοτε Κυβερνήσεις. Με οικονομική βοήθεια ώστε να δημιουργήσουν καθετοποιημένες, μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και να μπορούν όσα καλλιεργούν και παράγουν, να τα μεταποιούν, να τα συσκευάζουν και να τα διαθέτουν οι ίδιοι.