Διδυμότειχο: Ούτε την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου ξεκινούν τα μαθήματα στη Σχολή Νοσηλευτικής – Τι συνέβη

Διδυμότειχο: Ούτε την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου ξεκινούν τα μαθήματα στη Σχολή Νοσηλευτικής – Τι συνέβη

Ούτε αυτή την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου πρόκειται να ξεκινήσουν τα μαθήματα στη Σχολή Νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου, που αποτελεί Παράρτημα του Τμήματος Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Μπορεί η ερχόμενη Δευτέρα να είχε δοθεί ως καταληκτική ημερομηνία για την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς και ενώ σε όλα τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια έχει ήδη αρχίσει εδώ και πολύ καιρό, αλλά και τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα και το εξάμηνο πολύ δύσκολα θα…σωθεί, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε από την πρόεδρο του Τμήματος  Ευγενία Μηνασίδου, το πρόγραμμα των μαθημάτων θα αποφασιστεί τελικά την ερχόμενη… Τετάρτη. Μέχρι τότε ασφαλώς και μάλλον ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, δεν μπορούν να γίνουν μαθήματα, οπότε η αβεβαιότητα συνεχίζεται και η αγωνία για τους περισσότερους από 700 φοιτητές και τις οικογένειες τους, που ζουν μήνες τώρα στην αβεβαιότητα.

Παραιτήθηκαν δυο Καθηγητές από την Αλεξανδρούπολη

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το νέο πρόβλημα και η αναβολή οφείλεται στην ξαφνική παραίτηση άλλων δύο Καθηγητών-Νοσηλευτών, οι οποίοι προέρχονται από την Αλεξανδρούπολη και εργάζονται στο εκεί Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο. Οι δυο συγκεκριμένοι Καθηγητές, δίδασκαν τα προηγούμενα χρόνια στο Διδυμότειχο όταν ήταν ΤΕΙ Νοσηλευτικής και όλα έδειχναν πως θα συνέχιζαν και φέτος, αφού μάλιστα το Τμήμα αναβαθμίστηκε και έγινε Πανεπιστημιακό. Ξαφνικά όμως παραιτήθηκαν και αυτόματα δημιουργήθηκε πρόβλημα, μια και δεν… βγαίνει το πρόγραμμα των μαθημάτων. Τι ακριβώς έγινε και υπήρξε αυτή η αρνητική εξέλιξη, ουδείς γνωρίζει. Να τονίσουμε ακόμα, πως και Καθηγητές Ιατρικής που είναι στην Αλεξανδρούπολη και θα μπορούσαν να υποβάλλουν αίτηση για να διδάξουν στο Τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, δεν το έκαναν.

Έτσι, παρά τις διαβεβαιώσεις του βουλευτή Έβρου της Ν.Δ Τάσου Δημοσχάκη αρχές Νοεμβρίου, πως θα ξεκινούσαν τα μαθήματα ως τις 11 του μήνα, αφού ο ίδιος πανηγύριζε πως.. έλυσε όλα τα προβλήματα στη συνάντηση του με την Πρόεδρο του Τμήματος κ.Μινασίδου και την επίσκεψη του στον αρμόδιο για τα ΑΕΙ υφυπουργό παιδείας κ.Διγαλάκη, τίποτα από αυτά δεν επιβεβαιώθηκε και το μέλλον της Σχολής Νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου, φαντάζει μαύρο και άραχνο.