Συγκεντρώσεις στο τελωνείο Κήπων και την Αλεξανδρούπολη για τη λαθρομετανάστευση, με λίγο κόσμο

Συγκεντρώσεις στο τελωνείο Κήπων και την Αλεξανδρούπολη για τη λαθρομετανάστευση, με λίγο κόσμο

Με μικρή συμμετοχή κόσμου, τόσο στο τελωνείο των Κήπων όσο στην Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον Έβρο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της λαθρομετανάστευσης, με κυρίαρχα συνθήματα “Ασφαλή σύνορα-Όχι στον Εποικισμό”.

Παρά την μεγάλη κινητοποίηση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις προηγούμενες ημέρες σε όλη την Θράκη, παρά τα λεωφορεία που μετέφεραν από την Κομοτηνή κόσμο στο τελωνείο Κήπων, τόσο εκεί όσο και στην Αλεξανδρούπολη, οι συγκεντρωθέντες ήταν μερικές δεκάδες.

Στην πόλη πραγματοποίησαν πορεία στην Λεωφόρο Δημοκρατίας προς το Δημαρχείο, όπου μάλιστα υπήρχε αντισυγκέντρωση από άτομα του ακροαεριστερού χώρου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κατάληψη παλιού νοσοκομείου κ.λ.π) που τάσσονται υπέρ των προσφύγων και λαθρομεταναστών, αλλά και αυτά ήταν ελάχιστα. Περισσότερες ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις που υπήρχαν στο κέντρο της πόλης για την αποφυγή επεισοδίων, παρά ο κόσμος που πήρε μέρος και στις δυο συγκεκριμένες κινητοποιήσεις.

Στο τελωνείο των Κήπων ο κόσμος ήταν περισσότερος, αφού βρέθηκαν από όλη την Θράκη και σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα. Με ελληνικές σημαίες, πανό που ξεκαθάριζαν πως θα πρέπει τα ελεγχθούν τα σύνορα από την μαζική είσοδο λαθρομεταναστών και ψάλλοντας τον εθνικό μας ύμνο, διατράνωσαν την αντίθεση τους στην κατάσταση που συμβαίνει και επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. Όμως σίγουρα και στη συγκέντρωση αυτή ο κόσμος δεν ήταν πολύς και ασφαλώς αυτός που περίμεναν οι διοργανωτές της συγκεκριμένης κινητοποίησης να βρεθεί στο σημείο.