Παραμυθιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ στο θέμα των ψευδομουφτήδων της Θράκης

Παραμυθιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ στο θέμα των ψευδομουφτήδων της Θράκης

Μεγάλο θέμα επιχείρησαν να δημιουργήσουν τα τουρκικά ΜΜΕ με την υποτιθέμενη φυλάκιση του ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ για οκτώ μήνες, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου για αντιποίηση αρχής, καθώς έκανε την προσευχή της Παρασκευής σε τζαμί στον Νομό Έβρου με τη συνοδεία του Τούρκου προξένου.

Η εικόνα που δημιουργήθηκε ήταν ότι ο Ιμπραήμ Σερίφ οδηγήθηκε στις φυλακές, κάτι που δεν ίσχυε φυσικά, μια και η ποινή ήταν εξαγοράσιμη και εφέσιμη. Οι δύο ψευδομουφτήδες αντιμετωπίζουν συχνά πυκνά διώξεις για αντιποίηση αρχής (ο Ιμπραήμ Σερίφ έχει λάβει επτά κλητήρια θεσπίσματα και του έχουν ασκηθεί τρεις διώξεις, ενώ ο Αχμέτ Μετέ έχει λάβει πέντε κλητήρια και του έχουν ασκηθεί τρεις διώξεις), αλλά κάθε άλλο παρά δείχνουν να πτοούνται. Όπως μας πληροφορούν τα tourkikanea.gr, ο Μετέ έχει τρεις δίκες. Μία εξ αυτών είναι για αντιποίηση αρχής στην κηδεία του στρατιώτη από τη Γλαύκη. Η άλλη αφορά την προσβολή των Εβραίων με ρατσιστικά σχόλια, που συνεχίζεται, παρότι ζήτησε συγγνώμη, και η τρίτη για την ομιλία που έκανε στο συνέδριο του DEB.

Πάντως, η ενίσχυση των μουφτειών, όπως προβλέπει το νέο νομοθετικό πλαίσιο, η ανάδειξη κανονικών μουφτήδων και η ουσιαστική αξιοποίηση των πρώην μουφτήδων, που οδηγήθηκαν σε παραίτηση με το όριο ηλικίας, ώστε να δοθεί το μήνυμα ότι η Ελληνική Πολιτεία δεν πετάει στα σκουπίδια ανθρώπους που υπέστησαν πολλά προκειμένου να μην υπηρετήσουν την τουρκική πολιτική στη Θράκη, είναι κινήσεις που επείγουν.

Ο Μουσταφά Ακιντζί ετοιμάζεται για τη συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη στο Βερολίνο, αλλά πραγματικά είναι απορίας άξιον τι μπορεί να περιμένει κανείς από αυτήν τη συνάντηση. Όχι για κάποιον άλλο λόγο, αλλά γιατί ο κ. Ακιντζί δεν εκπροσωπεί πια ούτε την πλειοψηφία της τουρκοκυπριακής κοινότητας και των πολιτογραφημένων εποίκων. Κυρίως, όμως, επειδή έχει χάσει την εμπιστοσύνη της Άγκυρας, η οποία εν όψει και «εκλογών» στα Κατεχόμενα, την άνοιξη, φαίνεται να προκρίνει τον «πρωθυπουργό» Τατάρ και δευτερευόντως τον «ΥΠΕΞ» Οζερσάι. Με το δεδομένο αυτό, ο κ. Ακιντζί κάθε άλλο παρά είναι αξιόπιστος συνομιλητής και ούτε φυσικά μπορεί να δεσμεύσει κανέναν σε συνομιλίες που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να ξεφύγουν από τα διαδικαστικά ζητήματα…
Πηγή: https: paron.gr