Ημερίδα για τις εξελίξεις στον ασφαλιστικό τομέα πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Έβρου

Ημερίδα για τις εξελίξεις στον ασφαλιστικό τομέα πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Έβρου

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τις «Εξελίξεις στο Θεσμό της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», από την Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Έβρου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Έβρου και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Στο απόηχο της, η δράση άφησε σημαντικό αποτύπωμα στην αναγνώριση ζητημάτων προς αντιμετώπιση και την δημιουργία νέας προοπτικής για την ανάπτυξη του κλάδου.

Πιο συγκεκριμένα,  συζητήθηκε η επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί η συμμετοχή στις τοπικές ασφαλιστικές ενώσεις, εστιάζοντας στην συλλογική ωφέλεια που προκύπτει από την λειτουργία αυτών. Έμφαση δόθηκε στο φλέγον θέμα των επαναπιστοποιήσεων των διαμεσολαβητών, με ειδική αναφορά στο ρόλο των Επιμελητηρίων στην διαδικασία πιστοποίησης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Πρόεδρος του  Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάνηνης Χατζηθεοδώρου.

Εκτενής αναφορά έγινε για τα νέα θετικά φορολογικά μέτρα και το ασφαλιστικό πλαίσιο.  Εκτιμήθηκε ότι διορθώνει «αδικίες» και βελτιώνει τα εισοδήματα τόσο των πολιτών όσο και των διαμεσολαβητών. Τέλος, ειδική αναφορά έγινε στην ανάπτυξη της επαγγελματικής αστικής ευθύνης, η οποία  δημιουργεί οφέλη και προστιθέμενη αξία στην κοινωνία.

Με την ολοκλήρωση της ημερίδας καθορίστηκε ατζέντα και οι επόμενες ενέργειες για την υλοποίηση πρακτικών δράσεων όπως η έναρξη προγραμμάτων επαναπιστοποίησης από τα Επιμελητήρια Αθηνών και Έβρου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*