Κραυγή απόγνωσης ενός πατέρα φοιτητή της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου: “Ντροπή. Κάντε κάτι επιτέλους”

Κραυγή απόγνωσης ενός πατέρα φοιτητή της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου: “Ντροπή. Κάντε κάτι επιτέλους”

Άλλη μια κραυγή απόγνωσης, μια φωνή έντονης διαμαρτυρίας από τον πατέρα ενός φοιτητή του Τμήματος Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, στο οποίο τα μαθήματα δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους φοιτητές αλλά και τις οικογένειες τους.

Ο Παναγιώτης Βοσνίδης, πατέρας παιδιού που σπουδάζει στη συγκεκριμένη Σχολή, αλλά τέλη Νοεμβρίου δεν έχει ακόμα ξεκινήσει μαθήματα και ούτε γνωρίζει πότε αυτά θα αρχίσουν, στην επιστολή που απέστειλε στο Evros-news.gr τονίζει:

“Ντροπή!!! Εκφράζοντας πιστεύω τις 400 οικογένειες των παιδιών που φοιτούν στη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου, θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτησή μου για την ανευθυνότητα και την αμέλεια όλων των εμπλεκομένων, που ευθύνονται στη μη λειτουργία ακόμη της σχολής για το διδακτικό έτος 2019-2020.

Κύριοι, 400 οικογένειες καλούνται αυτή τη στιγμή να πληρώνουν ενοίκιο και έξοδα για τη διαμονή τους στο Διδυμότειχο, χωρίς να γνωρίζουν το μέλον τους. Προσωπικά καλούμαι να πληρώνω 2 ενοίκια για τα 2 παιδιά μου (Θεσνίκη και Διδυμότειχο) και να εξαρτώμαι από 2-3 καθηγητές (που μπορεί να έχουν απόλυτο δίκιο που δε γνωρίζω) και την αμέλεια και μη πρωτοβουλία πολιτικών να δώσουν ένα τέλος σε αυτή την ταλαιπωρία. Δε μπορεί να μην υποχρεώνονται καθηγητές με μετάθεση στα εκάστοτε εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, όπου και να βρίσκονται αυτά εφόσον το κράτος επέλεξε να ιδρύσει. Αλλιώς κλείστε τα και μεταφέρετέ τα σε μέρη όπου θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Προσωπικά λόγω της πρώην στρατιωτικής μου καριέρας θέλω να παραμείνει η σχολή στο Διδυμότειχο, βαραίνοντάς με με τα έξοδα του ενοικίου αλλά να ξέρω ότι το παιδί μου θα έχει την ευκαιρία να τελειώσει τη σχολή έγκαιρα και όχι να κινδυνεύει να χάσει εξάμηνα και χρόνια εξαιτίας ανευθυνότητας και γραφειοκρατίας. Και εσείς κάτοικοι και δημοτική αρχή του Διδυμοτείχου μην αφήνεται μόνα τους τα παιδιά να διαμαρτύρονται αλλά ξεσηκωθείτε μαζί μας ΟΛΟΙ για να συνεχίσει η σχολή να λειτουργεί στην πόλη σας. Ταυτόχρονα βοηθήστε με λογικές τιμές στα ενοίκια ώστε παιδιά που έχουν περάσει στη σχολή να αρνούνται να έρθουν στην πόλη λόγω επιβαρυμένων εξόδων.

Χρόνια στο στρατό, δε μας έπεφτε κουβέντα για τις μεταθέσεις που ήμασταν υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε ανεξάρτητα οικογενειακής κατάστασης. Δεν είναι δυνατόν να μην υποχρεούνται με μετάθεση καθηγητές να υπηρετούν και στο τελευταίο χωριό της Ελλάδος, καθώς επίσης και δεν είναι δυνατόν να αποφοιτούν 300-500 γιατροί κάθε χρόνο από σχολές και να μη μπορεί η πολιτεία να υποχρεώσει τα παιδιά αυτά να υπηρετούν για 1-2 χρόνια σε κάθε άκρη της Ελλάδος με αποτέλεσμα να υπάρχουν νησιά και χωριά χωρίς ιατρικό προσωπικό. Πρέπει να υπάρχει παράμετρος τέτοιας υπηρεσίας για να μπορεί ο καθένας να πάρει άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.

Φυσικά θα πρέπει να δωθούν και τα απαραίτητα εφόδια και παροχές στους υπηρετόντας ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα διαβίωσης. Η Κυβέρνηση μιλά συνέχεια αυτό το καιρό για πλεονάσματα και παροχές που θα μοιραστούν στο κόσμο και δεν έχει προβεί ακόμη στην καταβολή του φοιτιικού στεγαστικού επιδόματος που έχει εγκριθεί εδώ και 2 μήνες και μάλιστα χωρίς ενημέρωση για το πότε θα συμβεί αυτό. Αφού υπάρχουν χρήματα και μάλιστα πλεόνασμα διαθέσιμο πληρώστε τις υποχρεώσεις και μετά προβείτε σε επιλπέον παροχές και ας μη δικαιούμαι προσωπικά”.