Αλεξανδρούπολη: Κοινή γραμμή Λαμπάκη, Μυτιληνού, Μιχαηλίδη στο δημοτικό συμβούλιο στο θέμα του αθλητικού μπαλονιού

Αλεξανδρούπολη: Κοινή γραμμή Λαμπάκη, Μυτιληνού, Μιχαηλίδη στο δημοτικό συμβούλιο στο θέμα του αθλητικού μπαλονιού

Με κοινή γραμμή κατ’ αποκοπή (θα φανεί αν υπάρξει και μελλοντικά) των Βαγγέλη Λαμπάκη, Βαγγέλη Μυτιληνού και Παύλου Μιχαηλίδη, έρχεται  στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης την ερχόμενη Παρασκευή, το θέμα του αθλητικού μπαλονιού και των προβλημάτων που δεν έχουν ως τώρα επιτρέψει την εγκατάσταση του.

Κι αν οι Λαμπάκης, Μιχαηλίδης έχουν ξαναϋποβάλλει μαζί θέματα προς συζήτηση, με την παράταξη “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση” του κ.Μυτιληνού να κρατήσει κοινή στάση με την “Πόλη και Πολίτες” του κ.Λαμπάκη, πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μάλιστα το συγκεκριμένο θέμα: «Υποδομή και εγκατάσταση Προπονητηρίου Κλειστού Θόλου Στέγασης Αθλητικών Δραστηριοτήτων» (Εισηγ. κ.κ. Λαμπάκης Ευαγγ., Μυτιληνός Ευαγγ., Μιχαηλίδης Π.), είναι… 13ο στη σειρά συζήτησης. Για να δούμε για ποιον θα αποδειχθεί… γρουσούζικο ή ποιος θα… πιάσει 13άρι βγαίνοντας κερδισμένος.

Για το αθλητικό μπαλόνι και την μη τοποθέτηση του, την τεράστια ευθύνη έχει η προηγούμενη δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη και προσωπικά ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Βαταμίδης με σωρεία λανθασμένων χειρισμών. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου εξακολουθούν να αρνούνται να δώσουν άδεια τοποθέτησης του, ο ανάδοχος πλήρωσε τα χρήματα και το αγόρασε και ζητάει από τον δήμο Αλεξανδρούπολης να πληρωθεί και αυτή την στιγμή όλα βρίσκονται στον “αέρα”.

Η συνεδρίαση της ερχόμενης Παρασκευής 29 Νοεμβρίου, περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα:

1. Αιτήσεις-Ενημερώσεις.

2. Συμπλήρωση της 495/2019 απόφασης Δ.Σ. ως προς την παρ. Α αυτής, σχετικά με την τροποποίηση του άρθρου 3 (Διοίκηση Νομικού Προσώπου) της συστατικής πράξης του Ν.Π.Δ.Δ ¨Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης¨ (Εισηγ. κ. Δήμαρχος)

3. Συμπλήρωση της 496/2019 απόφασης Δ.Σ. ως προς την παρ. Α αυτής, σχετικά με την τροποποίηση του άρθρου 3 (Διοίκηση Νομικού Προσώπου) της συστατικής πράξης του Ν.Π.Δ.Δ ¨Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης¨ (Εισηγ. κ. Δήμαρχος)

4. Έγκριση παράτασης του έργου «Συντηρήσεις Κοιμητηρίων Δήμου Αλεξανδρούπολης» (Εισηγ. κ. Μπρίκα Αικ.)

5. Διαγραφή προστίμων αυθαίρετων κατασκευών που επιβλήθηκαν στον/στην κ. Σ.Ι. του Β. (Εισηγ. κ. Μπρίκα Αικ.)

6. Ορισμός μελών Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Κατασκευή Υποδομών για Σ.Μ.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ» προϋπολογισμού  32.967,74 € (πλέον Φ.Π.Α.) ήτοι 40.880,00€ (με αναθεώρηση και Φ.Π.Α.) (Εισηγ. κ. Μπρίκα Αικ.) 

7. Εφαρμογή προσωρινών περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας οχημάτων σε όλο το μήκος της γέφυρας Λουτρού (Εισηγ. κ. Μπρίκα Αικ.)

8. Ορισμός Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής για το έργο «Ανακατασκευή ταρτάν Σταδίου Φώτης Κοσμάς» (Εισηγ. κ. Μπρίκα Αικ.)

9. Ορισμός Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής για το έργο «Αποκατάσταση στεγάστρων κάμπινγκ» (Εισηγ. κ. Μπρίκα Αικ.)

10. Λήψη απόφασης Δ.Σ. για τροποποίηση της υπ΄αρθ 6170/21.02.2018 σύμβασης μεταξύ του ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ και της ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ , (προμήθειας γάλακτος ετών 2018 και 2019) σύμφωνα με τα άρθρα 132 και 206 του Ν4412/16 και την υπ΄αριθμ. 9.3761/19 (ΦΕΚ 2466 Β/2019) ΚΥΑ «προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας (Εισηγ. κ. Ρούφος Ευαγγ.)

11. Νέοι Εκπαιδευτές Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Εισηγ. κ. Τριανταφυλλοπούλου Αλ.)

12. Έγκριση 12ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. Έτους 2019 του Δήμου Αλεξανδρούπολης (Εισηγ. κ. Κιζιρίδης Γ.)

13. Συζήτηση σχετικά με το θέμα «Υποδομή και εγκατάσταση Προπονητηρίου Κλειστού Θόλου Στέγασης Αθλητικών Δραστηριοτήτων» (Εισηγ. κ.κ. Λαμπάκης Ευαγγ., Μυτιληνός Ευαγγ., Μιχαηλίδης Π.)

14. Τροποποίηση της 138/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, ως προς την αντικατάσταση των μελών της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης (Εισηγ. κ. Βουρδόλης Θ.)

15. Γνωμοδότηση για τις μεταβολές σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2020-2021 (Εισηγ. κ. Μουλατζίδου-Λαζαρίδου Δ.)

16. Έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την αναγνώριση της «Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού»  από τη Βουλή των Ελλήνων (Εισηγ. κ. Πρόεδρος του Δ.Σ.)