ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Βασιλάκηςonline, το βλαμμένο των σάιτ, με ψιλοεκβιασμούς και μικροαρπαχτές, κάνει και τον τιμητή

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Βασιλάκηςonline, το βλαμμένο των σάιτ, με ψιλοεκβιασμούς και μικροαρπαχτές, κάνει και τον τιμητή

Είχα πολύ καιρό να συναντήσω τον φίλο και συνάδελφό μου που άφησε και την Αθήνα και πήγε στην Κεντρική Ελλάδα, όπου δημιούργησε site τοπικού ενδιαφέροντος. Κάτι σαν το δικό μας Evros-news.gr δηλαδή, αλλά αυτός το έκανε  εδώ και τρία χρόνια.

Βρεθήκαμε τυχαία στην ΕΣΗΕΑ, την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, όπου εγώ πήγα για κάποια γραφειοκρατικά θέματα, επειδή χρειάστηκα μερικά έγγραφα, ενώ αυτός για να πληρώσει τις συνδρομές του. Είπαμε να πιούμε καφέ και να τα πούμε αναλυτικά, πως περνάει και αν είναι ευχαριστημένος από την πορεία της ιστοσελίδας του, αλλά βιαζόταν να φύγει για την πόλη που μένει.

Επειδή και εγώ πετούσα σε λίγη ώρα από το “Ελ.Βενιζέλος”, μου τόνισε πως είναι καλύτερα να κουβεντιάσουμε τηλεφωνικά, όταν εκείνος θα φτάσει στο σπίτι του και εγώ στον Έβρο. Να τα πούμε… online από την Αλεξανδρούπολη, όπως λένε και στην γλώσσα της τεχνολογίας. Έτσι και έγινε λοιπόν και ο παλιός φίλος μου είχε πολλά και ενδιαφέροντα να μου πει. Πρώτα απ’ όλα για έναν παλιό, ντόπιο που παριστάνει τον δημοσιογράφο.

Ο Βασιλάκηςoline, το βλαμμένο των site

Βασιλάκη νομίζω ότι μου είπε πως το λένε και στην πόλη τον αποκαλούν το… βλαμμένο των σάιτ, ο οποίος κάνει εκεί στην περιοχή του… ψιλοεκβιασμούς και μικροαρπαχτές από τοπικούς πολιτευτές, είτε των κομμάτων είτε της αυτοδιοίκησης. Μάλιστα μου είπε πως αυτό τον καιρό το site του έχει και γενέθλια, αφού κλείνει αρκετά χρόνια παρουσίας, πάνω από πέντε νομίζω και σκεφτόταν να του γράψει ένα κείμενο με το οποίο να του ευχηθεί.

Επειδή όμως βαριόταν, μου ζήτησε να το γράψω εγώ. Άρχισε λοιπόν να μου αναφέρει τα γεγονότα που αφορούν τον συγκεκριμένο. Πως γνώρισε αυτόν τον Βασιλάκηonline, όπως τον αποκαλούσαμε μεταξύ μας για να γελάμε. Πριν λίγα χρόνια λοιπόν, πριν ακόμα ο φίλος μου φτιάξει το site του και συνεργαζόταν στην Αθήνα με κάποιους τοπικούς βουλευτές, του είχαν πει να τον προσέχει, γιατί ότι αυτός μαζί με δύο άλλους, έναν από τον ίδιο νόμο και έναν από το διπλανό, σαν να λέμε δηλαδή από τον Έβρο και τη Ροδόπη, είχαν κάνει ένα “δημοσιογραφικό” τραστ.

Ακολουθούσαν λοιπόν κοινή γραμμή και “έκοβαν” τις ειδήσεις, όπως για παράδειγμα ένας… κρεοπώλης κόβει την μπριζόλα και τις… σέρβιραν όπως τους βόλευε. Αυτός όμως επειδή ήταν,,, άπληστος, έπαιζε και προσωπικά παιχνίδια. Απειλούσε και εκβίαζε μέσω του site τους τοπικούς κομματικούς παράγοντες, που είχαν πάρει και τη γυναίκα του στα γραφεία του κόμματος για να τον εξευμενίσουν. Δεν θυμάμαι αν ήταν του ΠΑΣΟΚ ή της Ν.Δ τα γραφεία αυτά.

Τον είχε ο δήμαρχος στο επικοινωνιακό επιτελείο

Κάποια στιγμή ο Βασιλάκηςonline, το βλαμμένο των σάιτ, με τους ψιλοεκβιασμούς και τις μικροαρπαχτές, ήταν στο επικοινωνιακό επιτελείο και του τοπικού δημάρχου, της πρωτεύουσας του νομού. Επειδή όμως δεν είχε τα τυπικά προσόντα για να δικαιολογηθεί η πρόσληψη του, αλλά και επειδή δεν ήταν επαγγελματίας δημοσιογράφος και δεν είχαν τρόπο να τον πληρώνουν, έπαιρνε… μαύρα χρήματα.

Κάποια στιγμή ο δήμαρχος αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία μαζί του, γι’ αυτούς τους λόγους. Τότε έκπληκτοι όσοι γνώριζαν τι συνέβαινε, είδαν πως ξεκίνησε να τον.. ξεσκίζει από το site του με έντονη κριτική τον συγκεκριμένο δήμαρχο. Ο Βασιλάκης online λοιπόν, το βλαμμένο των σάιτ, με τους ψιλοεκβιασμούς και τις μικροαρπαχτές, όταν ο φίλος μου και συνάδερφος επαγγελματίας δημοσιογράφος επί πολλά χρόνια πήγε στην περιοχή και ξεκίνησε το σάιτ, νόμισε ότι θα μπορούσε να τον… εκβιάσει ή να τον φοβίσει.

Όμως το φιλαράκι μου του έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, πως αν ξανασχοληθεί μαζί του θα τον ξεφτιλίσει δημόσια. Αφού είδε ότι δεν περνούν οι ψευτομαγκιές του, άλλαξε στάση και προσπάθησε να του παραστήσει τον… καλό. Του έστελνε με mail στοιχεία επιβαρυντικά για ιδιοκτήτη ενός τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, με τον οποίο ο συνάδελφός μου είχε έρθει σε ρήξη. Την συγκεκριμένη τακτική δεν την ακολουθούσε για πρώτη φορά άλλωστε. Μια ζωή αυτό έκανε και έτσι επιβιώνει.

Ρουφιανεύει τον έναν στον άλλον

Ρουφιανεύει τον έναν στον άλλον. Κι αυτό το κάνει και μεταξύ των αυτοδιοικητικών της πόλης. Έχει όμως ακόμα σχέσεις με κάποιους Αντιδημάρχους και Προέδρους δημοτικών επιχειρήσεων και νομίζει ότι μπορεί να τους πουλήσει εκδούλευση παριστάνοντας τον… τιμητή με δημοσιεύματα εναντίον του φίλου και συναδέρφου μου. Ποιος; Ο Βασιλάκηςonline, το βλαμμένο των σάιτ, με τους ψιλοεκβιασμούς και τις μικροαρπαχτές.

Μου είπε επίσης, πως έχει σχέσεις και με έναν τοπικό βουλευτή και μάλιστα ανέλαβε στις πρόσφατες εκλογές και μοίρασε τα διαφημιστικά του banner στα υπόλοιπα site. Έστειλε και στον φίλο μου και το έκανε από το ίδιο e-mail που του είχε στείλει τις καταγγελίες για τον συνάδελφο δημοσιογράφο, γιατί ο συγκεκριμένος είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος σε τοπικό ραδιόφωνο τώρα και τηλεοπτικούς σταθμούς περισσότερα.

Α και κάτι που επίσης μου είπε και το ξέχασα. Την μοναδική ιδιωτική διαφήμιση που έχει στο σάιτ του, είναι ενός πρώην στελέχους του τοπικού δήμου, που παράλληλα έπαιρνε και δουλειές από τον δήμαρχο. Γι’ αυτόν η νέα δημοτική αρχή εξετάζει κάποια επιβαρυντικά στοιχεία για τα έργα και τις ημέρες του στην θέση που είχε τοποθετηθεί. Γιατί έχουν βρεθεί κάτι… λαβράκια που διασταυρώνονται.

Ευτυχώς δεν συμβαίνουν στον Έβρο

Αυτά λοιπόν τα όμορφα και ωραία μου ζήτησε να γράψω ο φίλος μου και συνάδερφος παλαιότερα σε αθηναϊκά ΜΜΕ, ώστε να του τα στείλει του Βασιλάκηonline, του βλαμμένου των σάιτ της περιοχής του στην Κεντρική Ελλάδα, με τους ψιλοεκβιασμούς και τις μικροαρπαχτές. Του κλασικού λαμόγιου δηλαδή, που έχει το θράσος να παριστάνει και τον τιμητή στον φίλο μου. Τον οποίο προσπάθησα να ηρεμήσω, γιατί μου είπε πως αν τον συναντήσει θα του ρίξει καμιά σφαλιάρα που η μισή, έτσι που είναι καχεκτικό, θα πάει χαμένη.

Κλείνοντας λοιπόν αυτή την… online επικοινωνία από την Αλεξανδρούπολη με τον φίλο μου, σκέφθηκα πως εμείς εδώ στον Έβρο είμαστε μια χαρά. Γιατί δεν έχουμε τέτοια. Ούτε υπάρχει-ευτυχώς-Βασιλάκηςonline, βλαμμένο των σάιτ με ψιλοεκβιασμούς και μικροαρπαχτές, για να ασχολούμαστε μαζί του.

Ο… Ναρκαλιευτής

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*