Αντιπολίτευση για το θεαθήναι και καθαρά επικοινωνιακούς λόγους συνεχίζουν να κάνουν η “Περιφερειακή Σύνθεση” και ο επικεφαλής της Χριστόδουλος Τοψίδης με τους συμβούλους του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν εκτίθενται ακόμα και στα μάτια των ψηφοφόρων τους.
Το απέδειξαν πολλές φορές στους τρεις αυτούς μήνες που βρίσκεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης, κάτι που με τίποτα δεν μπορούν να… χωνέψουν, ιδιαίτερα η… τριανδρία που ουσιαστικά συνδιοικεί την παράταξη και συγκεκριμένα ο κ.Τοψίδης με τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο, αλλά και τον Χρήστο Γάκη που… πετάγεται κάθε τόσο στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, πιστεύοντας ότι λέει… εξυπνάδες. Όπως έγινε λοιπόν και με την ακτοπλοϊκή κρίση της Σαμοθράκης το περασμένο καλοκαίρι, έτσι και στις καταστροφές που δημιούργησε στην Θάσο η πρόσφατη νεροποντή, η διαχείριση της κατάστασης με καθαρά επικοινωνιακά δεδομένα, δημιούργησε μια ¨εικόνα” παράταξης για… γέλια και κλάματα.
Μιλάμε ότι οι άνθρωποι το… τερμάτισαν και βγήκαν να κάνουν κριτική στον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο ότι αδράνησε και δεν ασχολήθηκε με όσα συνέβησαν όταν βρέθηκε στη Θάσο το Σάββατο μαζί με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, τον διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας κ. Τάσο Παράσχου και τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας κ. Σταύρο Κιβράκη. Έκαναν αυτοψία στο νησί και στις ζημιές που υπήρξαν, συμμετείχαν μαζί με το κυβερνητικό κλιμάκιο που είχε επικεφαλής τον Καβαλιώτη Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο σε όλες τις επισκέψεις και συσκέψεις και φρόντισαν να προχωρήσουβν άμεσα όσα ζητήματα αφορούν και είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Όπως μάλιστα δήλωσε ο κ.Μέτιος, ξεκαθάρισε στον δήμαρχο Θάσου, αν και αυτός δεν επικοινώνησε σχεδόν καθόλου μαζί του, πως είναι στη διάθεση του ΑΜΕΣΑ να γίνει ότι ζητήσει.
Καθυστερημένα ο Τοψίδης, χωρίς τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας
Θόδωρο Μαρκόπουλο, που την ίδια στιγμή έκανε… δημόσιες σχέσεις στην Ξάνθη
Την ίδια στιγμή, ο Χριστόδουλος Τοψίδης βρέθηκε την Κυριακή στο νησί, καθυστερημένα όπως και στην περίπτωση της Σαμοθράκης και το έκανε όπως φάνηκε ξεκάθαρα, μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Πέρα από την τοπική περιφερειακή σύμβουλο της παράταξης του, την κ.Πολυμέρου, είχε μαζί του και τον Μανώλη Ταπατζά, περιφερειακό σύμβουλο από την… Κομοτηνή. Ξέρετε, τον παλιό διαιτητή του οποίου τα… σφυρίγματα ακόμα δεν έχουν ξεχάσει αρκετές ομάδες που διαμαρτύρονταν όσα χρόνια ήταν στην ενεργό δράση. Το ερώτημα είναι, γιατί δεν βρισκόταν μαζί τους ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας και μέχρι τα τέλη Αυγούστου αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος; Που ήταν την ίδια ώρα την Κυριακή; Που ήταν επίσης ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας (μέχρι τέλη Αυγούστου) Αλέξανδρος Ιωσηφίδης; Που ήταν ο… πολύξερος περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας Χρήστος Γάκης; Δεν τους ένοιαζε να βρεθούν στην Θάσο και να κάνουν αυτοψία ώστε να καταγράψουν τις ζημιές που έπαθαν οι συντοπίτες τους, οι οποίοι μάλιστα τους τίμησαν και με το παραπάνω με την ψήφο τους στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές αναδεικνύοντας τους πρώτη παράταξη με πάνω από 60%;
Που βρισκόταν την ίδια ώρα οι Θόδωρος Μαρκόπουλος και Αλέξανδρος Ιωσηφίδης; Πήγαν στη γειτονική Ξάνθη για να κάνουν… δημόσιες σχέσεις, όπως φαίνεται και στην συγκεκριμκένη φωτογραφία, στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τους βλέπετε εδώ, την ίδια ώρα που ο κόσμος της Θάσου μετρούσε τις πληγές του και ο επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης” Χριστόδουλος Τοψίδης βρισκόταν εκεί, οι Μαρκόπουλος, Ιωσηφίδης να στριμώχνονται για να βγουν φωτογραφία με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας και άλλα στελέχη του κόμματος.
Ξέρετε ποιο είναι το φοβερό; Την συγκεκριμένη φωτογραφία μαζί με άλλες, τις ανέβασαν αρχικά στα προσωπικά τους προφίλ στο Facebook, για να δείξουν προφανώς ότι είναι αποδεκτοί στη Νέα Δημοκρατία, αν και στις εκλογές κατέβηκαν ως “αντάρτες”. Όμως… Ω του θαύματος, αυτή την φωτογραφία αλλά και κάθε άλλη από την εκδήλωση της Ξάνθης, τις έχουν πλέον… εξαφανίσει από τις προσωπικές τους σελίδες. Όσο και αν ψάξει κανείς στη σελίδα του Μαρκόπουλου και του Ιωσηφίδη ή και σε κάποιες άλλες που είχαν επίσης κοινοποιηθεί, δεν υπάρχουν πουθενά. Γιατί κατάλαβαν ότι οι κάτοικοι της Θάσου θα τους… κράξουν άγρια, αφού αντί να βρεθούν στο νησί και μάλιστα όχι την Κυριακή που πήγε εκεί ο κ.Τοψίδης αλλά από την από το Σάββατο, για να μην πούμε την Παρασκευή, αυτοί προτίμησαν να κάνουν κομματικές δημόσιες σχέσεις.
Βέβαια, υπάρχει και η άποψη σύμφωνα με την οποία ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος απέφυγε τις… κακοτοπιές, αφού ως αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας μέχρι τον Αύγουστο, φοβήθηκε να πάει… για να μην τον κράξουν οι νησιώτες, επειδή αδράνησε για τους καθαρισμούς ρεμάτων και όλες τις άλλες ενέργειες που θα μπορούσαν να γίνουν. Γι’ αυτό μάλλον και στο χθεσινοβραδινό περιφερειακό συμβούλιο ο κ.Μαρκόπουλος, που λόγω της απουσίας του… τυπικά επικεφαλής της παράταξης Χριστόδουλου Τοψίδη (αφού συνδιοικούν) μίλησε για… διαχρονικές ευθύνες των Κυβερνήσεων πολλών ετών. Πάλι καλά δηλαδή, γιατί με το θράσος που έχει, θα μπορούσε να κατηγορήσει το Χρήστο Μέτιο για τον… Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας που είχε επιλέξει και έληξε η θητεία του τον περασμένο Αύγουστο, αφού δεν έκανε τίποτα. Να κατηγορήσει δηλαδή ακόμα και τον… εαυτό του, προκειμένου να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις κατά του Μέτιου στη συνεδρίαση. Σιγά μην κολλήσει σε κάτι τέτοια. Μαρκόπουλος είναι αυτός, δεν έχει κανένα πρόβλημα να εκμεταλλευτεί τα πάντα, τώρα μάλιστα που έμεινε χωρίς καρέκλα.