Αλεξανδρούπολη: Νέα καταδίκη του καθαιρεθέντα πρώην κληρικού, για συκοφαντική δυσφήμιση

Αλεξανδρούπολη: Νέα καταδίκη του καθαιρεθέντα πρώην κληρικού, για συκοφαντική δυσφήμιση

Άλλη μια καταδικαστική απόφαση, αυτή την φορά από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης, σε βάρος του γνωστού καθαιρεθέντα πρώην κληρικού της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, για συκοφαντική δυσφήμιση του Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Ειρηναίου Λαφτσή.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά από διάφορα υβριστικά δημοσιεύματα του συγκεκριμένου πρώην κληρικού, ο οποίος ως γνωστόν καταδικάσθηκε αμετάκλητα από τα πολιτικά δικαστήρια και έπειτα καθαιρέθηκε για ανήθικες πράξεις από τα Συνοδικά Δικαστήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος, και έχασε τελείως την ιεροσύνη του, σε βάρος του Αρχιμανδρίτη της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, αυτός κατέθεσε αγωγή σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση.  Το δικαστήριο τον κήρυξε ένοχο και επιδίκασε να πληρώσει το ποσό των 30.000 ευρώ στον Πρωτοσύγκελο, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα το δωρίσει στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης.

Αγωγή εναντίον του καταδικασθέντα και ο Μητροπολίτης κ.Άνθιμος

Το συγκεκριμένο ποσό θεωρείται από τα υψηλότερα που επιβάλλονται σε παρόμοια αδικήματα, γεγονός που δείχνει ότι το δικαστήριο έκρινε πολύ σοβαρό το αδίκημα του καθαιρεθέντα κληρικού, ο οποίος έχει πολλές καταδίκες στο παρελθόν για παρόμοια αλλά και διαφορετικά αδικήματα. Μάλιστα, αγωγή εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση έχει καταθέσει και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.Άνθιμος, η οποία δεν έχει ακόμα εκδικαστεί.

Να θυμίσουμε επίσης, ότι ο συγκεκριμένος πρώην κληρικός της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης, ο οποίος καταδικάσθηκε αμετάκλητα από τα πολιτικά δικαστήρια κι έπειτα καθαιρέθηκε για ανήθικες πράξεις από τα Συνοδικά Δικαστήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος, και έχασε τελείως την ιεροσύνη του, πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια συγκέντρωσης υπογραφών για την δημιουργία σχισματικής παλαιοημερολογίτικης Μητρόπολης Θράκης, κάτι που έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις. Παράλληλα, δημιούργησε ΜΚΟ με γραφεία σε κτίριο κοντά στο λιμάνι της πόλης, την οποία ονόμασε “Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Θεολόγου ΜΚΟ”. Μετά από προσφυγή της Μητρόπολης και της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Αετοχωρίου  απαγορεύθηκε να χρησιμοποιεί τον τίτλο “Ιερός Ναός”, αλλά όσον αφορά την συγκέντρωση υπογραφών για την δημιουργία σχισματικής Μητρόπολης παλαιοημερολογιτών, μαζί με κάποιους υποστηρικτές του συνεχίζουν τις προσπάθειες.