ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Μαυρίδης, η… γκαντεμιά των Προέδρων της ΠΕΔ και το σάιτ που άλλαξε χέρια

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Μαυρίδης, η… γκαντεμιά των Προέδρων της ΠΕΔ και το σάιτ που άλλαξε χέρια

Δεν τον αφήνουν να χαρεί την επιτυχία της εκλογής του ως Προέδρου στην ΠΕΔ ( Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κάποιοι… σπαστικοί τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη.

Τόσο αγώνα… έριξε εδώ και μήνες ο άνθρωπος. Μέχρι και “άκρες” με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο βρήκε, αν και τον… πολέμησε άγρια προεκλογικά για να μην εκλεγεί αυτός, αλλά το… κολλητάρι και κουμπάρος του Τάκης (Τάκης, Τάης, οέ,οέ,οέ) Τοψίδης.  Εκεί βέβαια, στις εκλογές της ΠΕΔ εννοώ, έπαιξε ρόλο όπως μαθαίνω, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, με τον οποίο  είχε κάνει συνάντηση ο κ.Μαυρίδης στην Αθήνα.

Ο Θάνος βρέθηκε στο ξενοδοχείο

Κι όχι μόνο αυτός διαδραμάτισε ρόλο, αλλά και ο κοινός φίλος Μαυρίδη, Άδωνι , ο επιχειρηματίας εκ Θεσσαλονίκης Θάνος Κουλουτμπάνης. Το… μπουρσούκ’ όπως τον αποκαλεί πολύ εύστοχα ένας φίλος μου. Ο Κουλουτμπάνης λοιπόν, που έχει αναλάβει πολλές δουλειές με απ’ ευθείας ανάθεση από τον δήμο Ορεστιάδας, βρέθηκε και στο ξενοδοχείο της Κομοτηνής όπου έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της ΠΕΔ Όπως βλέπετε στην φωτογραφία που μου έστειλε καλός φίλος, έκανε… τα πάντα για να βοηθήσει τον δήμαρχο Ορεστιάδας.

Μαθαίνω ότι έδινε “γραμμή” πριν την εκλογική διαδικασία, ώστε να βγει πρώτος σε ψήφους ο Μαυρίδης και να μην γίνει καμιά… στραβή και τον περάσει κανένας άλλος δήμαρχος. Πως μετά θα απαιτούσε να είναι αυτός ο νέος Πρόεδρος, στην ψηφοφορία των 21 που θα εκλέγονταν; Από το 2017 που είχε εκλεγεί νέος Περιφερειάρχης ο Χρήστος Μέτιος σε ψηφοφορία της παράταξης, μετά τον θάνατο του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, είχε να εμφανιστεί σε παρόμοιες διαδικασίες (τουλάχιστον δημόσια) που αφορούν την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ο συγκεκριμένος.

Οι προηγούμενοι Πρόεδροι δεν βγήκαν δήμαρχοι

Ο κ.Μαυρίδης λοιπόν αφού κατάφερε να θέσει νοκ άουτ τον προκάτοχό του στην προεδρία της ΠΕΔ τέως (τέως, τέως τέως για να το χωνέψει) δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος ήθελε να κατεβάσει ψηφοδέλτιο αλλά τον… άδειασαν όλοι, τελικά εκλέχθηκε στο 21μελές Δ.Σ και στη συγκρότηση σε σώμα έγινε ο νέος  Πρόεδρος της ΠΕΔ, όπως άλλωστε και αναμενόταν μετά από τα όσα είχαν προηγηθεί.

Τότε βρήκαν κάποιοι να τους θυμίσουν την αρνητική παράδοση που έχουν οι τελευταίοι Πρόεδροι της ΠΕΔ. Τόσο ο Κώστας Σιμιτζής που είχε εκλεγεί στη θέση αυτή ως δήμαρχος Καβάλας, όσο και στη συνέχεια ο κ.Λαμπάκης, έχασαν τις επόμενες εκλογές και μαζί την καρέκλα του δημάρχου. Μόλις το έμαθε αυτό, άρχισαν να τον… ζώνουν τα φίδια, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως τον περασμένο Μάιο εξασφάλισε την επανεκλογή του από την πρώτη Κυριακή, για μερικές δεκάδες ψήφους.

Γιατί αν πήγαινε και αυτός δεύτερη Κυριακή, όπως και οι άλλοι τρεις δήμαρχοι του Έβρου (Λαμπάκης, Πουλιλιός, Βίτσας) υπήρχε κίνδυνος να χάσει από την δεύτερη σε ψήφους Μαρία Γκουγκουσκίδου. Το ήξερε και ο ίδιος, γι’ αυτό μαζί με τους συνεργάτες του… έπιασαν σφιχτά ώστε να εκλεγούν από την πρώτη Κυριακή και το κατάφεραν έστω οριακά, “επιστρατεύοντας” τα πάντα. Για τα προφορικά επιχειρήματα τους μιλάω και στην προβολή του έργου τους (το ποιο;) της περασμένης 5ετίας αναφέρομαι. Μην πάει το μυαλό σας κάπου αλλού.

Δεν ήξερες Αποστόλη, δεν ρώταγες;

Μια και ανέφερα ότι τον ζώνουν τα φίδια, έχει αυτά που του λένε για την… γκαντεμιά της θέσης του Προέδρου της ΠΕΔ, έχει και τον Απόστολο Δαβή, τον δημοτικό σύμβουλο Σουφλίου που πλέον είναι ούτε… φίδι στον κόρφο του. “Κολλητός” του μέχρι την συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ της ΠΕΔ και ένας από τους ανθρώπους που έτρεχαν το προηγούμενο καιρό για την υποψηφιότητα Μαυρίδη ως στενός συνεργάτης του, ο οποίος βοήθησε στην προσπάθεια για την εκλογή.

Ο Δαβής λοιπόν, βγήκε πρώτος σε ψήφους από τους 8 δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι εκλέχθηκαν στο Δ.Σ της ΠΕΔ και περίμενε να πάρει κάποια θέση. Όμως έμεινε με την… επιθυμία και την προσμονή στα χέρια. Γιατί σε όλες τις θέσεις επιλέχθηκαν δήμαρχοι. Βγαίνει λοιπόν τώρα δημόσια και… κράζει άγρια τον Βασίλη Μαυρίδη ότι δεν φέρθηκε τίμια, ότι “άδειασε” αυτόν και τους άλλους δημοτικούς συμβούλους και πως… έκανε παιχνίδι με τους δημάρχους.

Δεν ήξερες Αποστόλη, δεν ρώταγες κανέναν στην Ορεστιάδα. Μια ζωή τον εαυτό του, την… παρτούλα του κοιτάζει ο πρώην (αν λάβουμε υπόψη όσα λες δημόσια, γιατί παρασκηνιακά του σούρνεις πολύ περισσότερα) “κολλητός” σου. Κι αν θες να σου δώσουμε και ονόματα ανθρώπων για να ρωτήσει και να διαπιστώσεις πως έπρεπε να τα περιμένεις όλα αυτά. Μια και μιλήσαμε για την Ορεστιάδα πάντως, σπάνια θα τον βλέπουν πλέον εκεί τον δήμαρχο τους.

“Μάγεψε” τους πάντες με το… λάου-λάου

Μετά και την εκλογή του ως Πρόεδρος της ΠΕΔ, τα ταξίδια και οι απουσίες θα είναι συχνές. Εδώ μέσα στο Νοέμβριο, αν κρίνουμε απ’ τις αναρτήσεις στην προσωπική του σελίδα στο facebook, συνέχεια έλειπε. Πότε στην Γερμανία, πότε στην Αθήνα, δυο φορές στην Κομοτηνή για τις εκλογές στην ΠΕΔ και μετά στις Βρυξέλλες, καλεσμένος του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Ξέρετε, εκεί που πήρε μέρος στην εκδήλωση των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά των εξορύξεων χρυσού και μίλησε ως νέος Πρόεδρος της ΠΕΔ. Όσοι είδαν το βίντεο που ανέβασε στην προσωπική σελίδα του και αναδημοσίευσε… μετά χαράς το Evros-news.gr, θα διαπίστωσαν .ότι “μάγεψε” τους πάντες με εκείνη την περίφημα φράση: “η Κυβέρνηση το πάει λάου-λάου στο θέμα του χρυσού” και έτρεχαν οι μεταφραστές του Ευρωκοινοβουλίου να δουν πως θα μεταφράσουν το… λάου-λάου του γίγαντα δημάρχου Ορεστιάδας.

Επέστρεψε από εκεί, αλλά έμεινε στην Αθήνα για να τεθεί επικεφαλής της αντιπροσωπείας των αυτοδιοικητικών, μαζί με τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και Σαππών Ντίνο Χαριτόπουλο, που επισκέφτηκαν την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία ώστε να ενημερώσουν για την κάθετη αντίθεση της κοινωνίας στη Θράκη σε οποιαδήποτε προσπάθεια εξόρυξης του χρυσού.

Επιτροπή αγώνα κατά του χρυσού χωρίς Λαμπάκη… δεν λέει

Πήγαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τους εκπροσώπους των κομμάτων για να γνωστοποιήσουν τις θέσεις τους ενάντια στα σχέδια των χρυσοθήρων στην περιοχή. Πάντως επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής, βλέποντας τις φωτογραφίες της συγκεκριμένης… επιτροπής αγώνα κατά του χρυσού, χωρίς συμμετοχή του Βαγγέλη Λαμπάκη σε αυτήν, μια και πλέον δεν είναι ούτε δήμαρχος, ούτε Πρόεδρος της ΠΕΔ, μου έμοιαζε σαν… φαγητό χωρίς αλάτι.

Αν δεν είναι ο Βαγγέλης, να κάνει να επιδίδεται στα γνωστά του επικοινωνιακά… σόου, κάνοντας δηλώσεις με εκείνο τον στόμφο και τις γνωστές υπερβολές του, οι συναντήσεις αυτές ήταν… άχρωμες, άοσμες και άγευστες.  Αφήστε που ο κ.Λαμπάκης βλέποντας σε όλο αυτό τον… χαμό συναντήσεων και εκδηλώσεων να εκπροσωπεί την Αλεξανδρούπολη ο… Γιαννάκης (όπως τον αποκαλούσε κοροϊδευτικά) Ζαμπούκης, ο “άνθρωπος των χρυσοθήρων” όπως επίσης τον κατηγορούσε, είναι φυσικό να γίνεται έξαλλος.

Ξέρεις τι είναι να έχει δώσει την… ζωή σου για τις “μάχες” κατά του χρυσού, να χρησιμοποιείς ως βασικό επιχείρημα στην προεκλογική περίοδο για να πείσεις τους δημότες να μην τον ψηφίσουν, ότι ο Ζαμπούκης είναι άνθρωπος των χρυσοθήρων και να τον βλέπεις να εκπροσωπεί αυτός την Αλεξανδρούπολη στας… Ευρώπας και σε όλη την πολιτική ηγεσία της χώρας; Σου έρχεται να… πλακώσεις στις σφαλιάρες όποιον βρεις μπροστά σου. Τον… Γκότση, τον Γερακόπουλο, τον Ουζουνίδη, ακόμα και τον… Τελόπουλο.

Άλλαξε χέρια το evrosonline.gr

Μια και ανέφερα τον δημοσιογράφο Αντώνη Τελόπουλο, πολύ καλό φίλο του τέως (τέως, τέως τέως έτσι για να το χωνέψει) δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, μια και κυκλοφορούν συνέχεια μαζί, διασκεδάζουν μαζί και μαζί καπνίζουν μάλιστα τα πούρα τους, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, αποκλείεται και το τονίζω κατηγορηματικά, να αγόρασαν και μαζί το σάιτ του Έβρου και της Αλεξανδρούπολης, το Evrosonline (πρώην alexpoli.gr), που μαθαίνω ότι… άλλαξε χέρια πριν λίγο καιρό.

Το αγόρασε ο κ.Τελόπουλος από τον μέχρι τώρα ιδιοκτήτη του Ανδρέα Χονδρό και μάλιστα τις τελευταίες μέρες άρχισε πλέον να φαίνεται πιο ξεκάθαρα αυτό. Προβάλλονται άρθρα του νέου ιδιοκτήτη, ο οποίος είναι και Διευθυντής στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, θέματα που αφορούν τις διαμάχες τις οποίες έχει με την διοίκηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην οποία και συγκεκριμένα στο ΤΑΑ μετείχε παλαιότερα σε καίριο πόστο και φυσικά με πολιτική… γραμμή υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς θα αντιμετωπίζει θετικά και τον Βαγγέλη Λαμπάκη, αφού οι φίλοι στην… αντιπολίτευση φαίνονται. Μόνο εμάς εδώ στο Evros-news.gr δεν ενδιαφέρεται να μας αγοράσει κανένας. Τι να μας κάνει άλλωστε με τόσο λίγους που μας διαβάζουν, αλλά είμαστε και σάιτ… 4ης κατηγορίας όπως μας αποκαλεί στις εκπομπές του ο κ.Τελόπουλος. Επίσης ο τέως (τέως, τέως, τέως έτσι για να το χωνέψει) δήμαρχος Αλεξανδρούπολης σταμάτησε να αναφέρει ονομαστικά τόσο το σάιτ όσο και τον Πιτιακούδη. Το ίδιο και ο φίλος μου, ο Παύλος Μιχαηλίδης, οπότε “πατώσαμε” στα… google analytics.
Θα ήθελε να τον αγοράσουν σίγουρα και ο Βασιλάκηςonline, το βλαμμένο των σάιτ, με τους ψιλοεκβιασμούς και τις ψιλοαρπαχτές που γράφαμε προχθές, αλλά δεν χρειάζεται. Κάνα… χαρτζιλικάκι αν πάρει, γράφει ότι θέλουν και… τρέχουν νερό οι λέξεις εναντίον όσων “ενοχλούν” τους φίλους του. Άκου… τρέχουν νερό οι λέξεις. Πως μου ήρθε πάλι αυτή η συγκεκριμένη φράση. Ούτε την… ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης να είχα στο μυαλό μου.

Πως τον έλεγαν; Μέτ(ρ)ιο; Ρε τον Χρηστάρα

Πως είδατε τους δυο νέους Διοικητές των Νοσοκομείων του Έβρου; Βαγγέλης Ρούφος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και Χρήστος Καπετανίδης σε αυτό του Διδυμοτείχου. Τι κοινό έχουν; Στήριξαν δυναμικά και οι δύο, ο Ρούφος διοργανώνοντας συναντήσεις (μαζί με Αδαμάκη, Κεβρεκίδη, Μιχαλόπουλο και άλλους) και κάνοντας αγώνα για την εκλογή του Χρήστου Μέτιου στη θέση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, ενώ ο Καπετανίδης ήταν από τους πρώτους υποψήφιους στο νομό Έβρου, όταν ακόμα ο Δημήτρης Πέτροβιτς για παράδειγμα, επέμενε σε αυτόνομη κάθοδο.
Αυτό το… αναγνώρισε ο κ.Μέτιος και μαθαίνω ότι είχε σημαντική συμμετοχή στις συγκεκριμένες επιλογές από το υπουργείο Υγείας. Πως τον έλεγαν υποτιμητικά πριν τις περιφερειακές εκλογές κάποιοι; Μέτ(ρ)ιο; Και τον φίλο μου τον Τάκη (Τάκης, Τάκης οέ,οέ,οέ) Τοψίδη “καθάρισε” σαν… αυγό και παρά τα εναντίον του προγνωστικά κέρδισε τις εκλογές, αλλά και τους ανθρώπους οι οποίοι ήταν από τους πρώτους που στήριξαν την προσπάθεια του, δεν τους ξέχασε. Ρε τον… Μέτ(ρ)ιο.

Απιστία σε βαθμό κακουργήματος

Πως το λένε οι νομικοί, όταν κάποιος ζημιώνει οικονομικά έναν δήμο και το ποσό είναι πάνω από 100.000 ευρώ; Απιστία σε βαθμό κακουργήματος είναι η κατηγορία στην δίωξη που ασκεί ο Εισαγγελέας;

Ενθουσιάστηκαν με το ψωμί του Έβρου

Γύρω στους 500 ήταν οι ειδικοί φρουροί που εκπαιδεύτηκαν στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου. Μαθαίνω όμως πως περισσότερο και από τα φοβερά… ψιλά λουκάνικα και τον καβουρμά (τα πολυβραβευμένα του κορυφαίου Χρήστου Δελιντζή φυσικά), ενθουσιάστηκαν από το… ψωμί του Έβρου που έτρωγαν μέσα στη Σχολή.

Ο… Ναρκαλιευτής