Για την έλλειψη γιατρού εδώ και ένα χρόνο, διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της Νέας Βύσσας

Για την έλλειψη γιατρού εδώ και ένα χρόνο, διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της Νέας Βύσσας

Για την έλλειψη γιατρού εδώ και ένα χρόνο στο εξοπλισμένο Ιατρείο του χωριού τους, διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της Νέας Βύσσας, με απόφαση του τοπικού συμβουλίου που συνεδρίασε για το θέμα αυτό και στάλθηκε στον Δήμο Ορεστιάδας.

Επίσης για το ίδιο θέμα στάλθηκε από τους κατοίκους της Κοινότητας ενυπόγραφη επιστολή  διαμαρτυρίας για το θέμα της υποβάθμισης και μη στελέχωσης του ιατρείου της Κοινότητας.

Το θέμα ανέπτυξε σε συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χαράλαμπος Τζεπκινλής επισημαίνοντας:

“Η Κοινότητα Βύσσας διαθέτει εδώ και χρόνια σύγχρονο και κατάλληλα εξοπλισμένο κτίριο ιατρείου, το οποίο η Κοινότητα μεριμνά για την συνεχή φροντίδα του τόσο εσωτερικά όσο κι εξωτερικά. Το ιατρείο αυτό επιπλέον διαθέτει όλο τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό, αλλά δυστυχώς τον τελευταίο καιρό δεν στελεχώνεται από σταθερό ιατρικό προσωπικό Ιατρό και νοσηλεύτρια, όπως προβλεπόταν και ίσχυε πάντοτε κατά τα προηγούμενα χρόνια. Την παρούσα στιγμή το Ιατρείο προσωρινά εξυπηρετείτε από την ιατρό που καλύπτει την κοινότητα Καστανεών, μια φορά την εβδομάδα.


Με τον τρόπο αυτό όμως δεν καλύπτονται ουσιαστικά οι ανάγκες του πληθυσμού του χωριού μας που είναι ιδιαίτερα αυξημένες Γνωρίζοντας ότι η Βύσσα έχει 1500 μόνιμους κατοίκους τουλάχιστον και ότι πάνω από το 85% αυτών είναι άνω των 65 ετών, αντιλαμβανόμαστε όλοι τις αυξημένες ανάγκες του για ιατρική φροντίδα. Η καθημερινή λειτουργία του ιατρείου και η απαιτούμενη και άρτια στελέχωση του είναι επιβεβλημένη. Η αναζήτηση ιατρικής κάλυψης σε άλλες περιοχές Διδ/χο και Ορεστιάδα ,αποτελεί καθημερινά μια δαπανηρή, χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία για μεγάλο μέρος του πληθυσμού της κοινότητας Πολλές φορές ματαιώνονται σε βάρος της υγείας αυτού του πληθυσμού, ραντεβού κι επισκέψεις απαραίτητες καθώς οι ηλικιωμένοι δεν διαθέτουν όλοι ιδιωτικά μέσα μεταφοράς και δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν τα δημόσια μέσα, ΚΤΕΛ τα οποία έχουν και περιορισμένα δρομολόγια .Επιπλέον συχνά πρέπει να δεσμεύουν και άλλα άτομα ,συγγενικά πρόσωπα ,νεότερα συνήθως προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Όλοι αναγνωρίζουμε και κατανοούμε τα προβλήματα και τους οικονομικούς περιορισμούς που επέφερε η οικονομική κρίση και στο δημόσιο τομέα των υπηρεσιών υγείας, αλλά θεωρούμε πως αυτή η ελάχιστη φροντίδα είναι τόσο απαραίτητη για τη διασφάλιση της υγείας του τοπικού πληθυσμού. Η κοινότητα Βύσσας έχει άμεση και σοβαρή ανάγκη για την λειτουργία ιατρείου σε καθημερινή βάση. Θεωρεί την άρτια στελέχωση του επιβεβλημένη για την ολοκληρωμένη φροντίδα της υγείας του τοπικού πληθυσμού. Είναι απαραίτητη ενέργεια, απόλυτης προτεραιότητας για την διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.Κρίνω πως είναι αναγκαίο κι επιβεβλημένο ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Κοινότητας μας να διαμαρτυρηθούμε με κάθε τρόπο στις αρμόδιες για το θέμα αρχές.

Σε πρώτη φάση θα αποστείλουμε την απόφαση μας αυτή ως τοπικό συμβούλιο στο Δήμο Ορεστιάδας μαζί με μια ενυπόγραφη επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων, προς τους αρμόδιους φορείς και τους εκλεγμένους βουλευτές του Νομού μας.

Ενώνοντας τις δυνάμεις μας λαός και εκπρόσωποι του πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τη λύση του προβλήματος αυτού που προέκυψε εδώ κι ένα χρόνο περίπου”.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΒΥΣΣΑ

Ένα σχόλιο

  1. Ας προσλάβουν μαμή

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*