Αλεξανδρούπολη: Η σύζυγος του Πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη στην υπογραφή “Διακήρυξης ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία”

Αλεξανδρούπολη: Η σύζυγος του Πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη στην υπογραφή “Διακήρυξης ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία”

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε χθες η σύζυγος του Πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη, μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ.Άνθιμου και παραβρέθηκε στην τελετή υπογραφής της «Διακήρυξης» ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία.

Στο Ανθίμειο Εκκλησιαστικό Πολιτιστικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης και οι Μουφτήδες, υπέγραψαν την “Διακήρυξη ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία” . Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους εκτός της κ.Μητσοτάκη, η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Μαρία Συρεγγέλα, ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝ.ΑΛ Ιλχάν Αχμέτ, ο Διοικητής της ΧΙΙ Μεραρχίας Υποστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αντιστράτηγος Νίκος Μενεξίδης, ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Αλέξανδρος Πολυχρονίδης,  η Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ελένη Ιντζεπελίδου και άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι της περιοχής.

Στην παρέμβαση της η Μαρέβα Μητσοτάκη τόνισε μεταξύ άλλων: “Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι ανάμεσα σας. Όμως αυτό δεν ισχύει καθόλου για τους λόγους που βρίσκομαι εδώ. Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ώστε να εκλείψει και η ανάγκη της δικής μας κινητοποίησης. Κι αν είμαι παρούσα σε αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία σας, είναι ακριβώς γιατί πιστεύω ότι βοηθά να διώξουμε από πάνω μας μια ντροπή που δεν χωράει στον 21ο αιώνα”.