Νοσηλευτική Διδυμοτείχου: Σε συνάντηση λίγων λεπτών με τον υφυπουργό Β.Διγαλάκη, δεν λύνονται τα πολλά προβλήματα

Νοσηλευτική Διδυμοτείχου: Σε συνάντηση λίγων λεπτών με τον υφυπουργό Β.Διγαλάκη, δεν λύνονται τα πολλά προβλήματα

Με μια συνάντηση λίγων λεπτών το βράδυ της Παρασκευής, λίγο πριν την έναρξη του 13ου Συνεδρίου της Ν.Δ και σε παρακείμενη αίθουσα, του δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου με τον αρμόδιο υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη, παρουσία των τριών βουλευτών Έβρου του κυβερνώντος κόμματος, δεν λύνονται τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Νοσηλευτική Σχολή.

Όταν τα μαθήματα και η ακαδημαϊκή χρονιά στο Τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, Παράρτημα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με έδρα την Θεσσαλονίκη, έπρεπε να αρχίσουν τον Σεπτέμβριο και ξεκινούν αύριο Δευτέρα με πολλές ελλείψεις, δεν είναι δυνατόν όλο αυτό το χρονικό διάστημα η μοναδική συνάντηση και συζήτηση του δημάρχου της πόλης κ.Χατζηγιάννογλου, να είναι η προχθεσινή λίγων λεπτών και στο περιθώριο ενός κομματικού συνεδρίου. Τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν και απαιτούν άμεσες λύσεις, είναι πολλά και σοβαρά και δεν μπορούν ούτε καν να αναφερθούν, πόσο μάλλον να συζητηθούν διεξοδικά και να βρεθούν λύσεις. Ήταν μια συνάντηση στο… πόδι, μάλλον για να βγουν κάποιοι από την υποχρέωση και να την προβάλλουν μετά στο facebook για να δείξουν πως κάτι έκαναν.

Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου δεν πήγε στην Αθήνα εδώ και 3 μήνες να απαιτήσει, να διαμαρτυρηθεί, να… ουρλιάξει ακόμα και στην υπουργό Νίκη Κεραμέως ώστε να δοθούν άμεσες λύσεις. Ούτε βρέθηκε για να συναντήσει τον αρμόδιο υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη, προκειμένου να του θέσει το θέμα του Τμήματος Νοσηλευτικής. Το έκανε με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ όπου και ψήφισε τη νέα διοίκηση. Ακόμα και έτσι όμως, αφού θα βρισκόταν εκεί από την Πέμπτη, έπρεπε να είχε φροντίσει πρώτα να κλείσει ένα ραντεβού στο γραφείο του στο υπουργείο Παιδείας και όχι σε μια αίθουσα του συνεδρίου της Ν.Δ όπου δίπλα ακριβώς άλλοι κουβέντιαζαν ή έπιναν καφέ.

Κι αν δεν μπορούσε να το κάνει αυτός, ας ζητούσε την βοήθεια των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Του Τάσου Δημοσχάκη, με τον οποίο και έχουν άλλωστε τις καλύτερες σχέσεις από τους άλλους δύο και μάλιστα ο συγκεκριμένος διαβεβαίωνε κατηγορηματικά αρχές Νοέμβρη ότι τα μαθήματα θα ξεκινούσαν 11 του μήνα. Χθες βρήκε πάλι την ευκαιρία να… θριαμβολογήσει, για μια ουσιαστικά συνάντηση του… ποδαριού για ένα τόσο σοβωαρό θέμα, ανεβάζοντας την φωτογραφία και επισημαίνοντας:

“Μία σημαντική & ενδιαφέρουσα ενημερωτική συνάντηση των 3 Βουλευτών Έβρου της ΝΔ και του Δημάρχου Διδ/χου, με τον Υφυπουργό Παιδείας, Β. Διγαλάκη & με πρωτοβουλία του!!

Ο Υφυπουργός Παιδείας, την Δευτέρα (25/11), από το Βήμα της Βουλής, δήλωσε χωρίς περιστροφές, ότι η Νοσηλευτική Σχολή Διδ/χου πρέπει να επιστρέψει στον φυσικό & γεωγραφικό της χώρο, στο ΔΠΘ!

Την επομένη (26/11), πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Υφυπουργού με την Πρόεδρο της Νοσηλευτικής Θεσσ/νικης και με τον Πρόεδρο Ιατρικής Αλεξ/πολης!

Στη σημερινή συνάντηση (29/11), ο Β. Διγαλάκης, ενημέρωσε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας, η Συνέλευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσ/νικης θα αποφασίσει & θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός προκειμένου να καλυφθούν τα τελευταία εκπαιδευτικά κενά”.

Τουλάχιστον ο δήμαρχος κ.Χατζηγιάννογλου στην αντίστοιχη ανάρτηση με την ίδια φωτογραφία, ήταν λίγο πιο… συγκρατημένος, αφού έγραψε:

“Miα εποικοδομητική συνάντηση που οδηγεί σε μια άμεση, ωστόσο προσωρινή λύση για την σχολή Νοσηλευτικής.
Τα μαθήματα ξεκινούν την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου με ελλείψεις, παραμένει Διδυμότειχο και αρχίζουμε τις συζητήσεις για να αποφασιστεί σε ποιο Πανεπιστήμιο θα ανήκει Διοικητικά.
Έχει ακόμη δρόμο μέχρι να λυθεί οριστικά το ζήτημα, ωστόσο έχουμε την στήριξη του αρμοδίου Υφυπουργού Βασίλη Διγαλάκη και των εκλεγμένων Βουλευτών του Έβρου Αναστάσιου Δημοσχάκη, Σταύρος Κελέτση, Χρήστου Δερμεντζόπουλου”.