Σύνδεσμος Προπονητών Έβρου: “Οι προπονητές ποδοσφαίρου να προασπίσουν το άθλημα”

Σύνδεσμος Προπονητών Έβρου: “Οι προπονητές ποδοσφαίρου να προασπίσουν το άθλημα”

Ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση της ΕΠΣ Έβρου να διακόψει τα τοπικά πρωταθλήματα λόγω των διαφόρων κρουσμάτων βίας κατά διαιτητών, εξέδωσε ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου του νομού Έβρου.

Σε αυτήν, επειδή αρνητικοί πρωταγωνιστές υπήρξαν και προπονητές τοπικών ομάδων, το Διοικητικό Συμβούλιο ζητάει από τους συναδέρφους του να προασπίσουν και να προστατεύσουν το ποδόσφαιρο στον Έβρο. Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα η ΕΠΣ Έβρου τιμώρησε τον προπονητή του Έβρου Σουφλίου Δημήτρη Πουλιλιό για εξύβριση διαιτητή στο ματς με τον Μαίστρο. Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Προπονητών αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Ο Σύνδεσμος Προπονητών Έβρου με αφορμή τα τελευταία κρούσματα βίας στα γήπεδα του Έβρου, καταδικάζει τα φαινόμενα αυτά από όποιον και να προέρχονται και προτρέπει τα μέλη του, τους προπονητές των ομάδων, να συμβάλλουν από την πλευρά τους στην προάσπιση του αθλητικού ήθους, αποτρέποντας με τη στάση τους κάθε πράξη και ενέργεια που συμβάλει ή ωθεί σε βίαιες συμπεριφορές.

Ειδικότερα :

1. Ο προπονητής οφείλει να προωθεί καθημερινά το αθλητικό ήθος μέσα από συχνές και καίριες παρεμβάσεις στα δρώμενα της προπόνησης και του αγώνα.

2.  Ο προπονητής χρειάζεται να ξεκαθαρίζει καθημερινά τους ηθικούς κανόνες του αθλήματος, τη σημασία της προσπάθειας, την αξία της προσωπικής εξέλιξης, τη διαφοροποίηση της διαδικασίας από το αποτέλεσμα, τη συναδέλφωση και τη συνεργασία που επιτυγχάνεται μέσα από τον αθλητισμό.

3.   Κάθε βίαιη συμπεριφορά, ανεξάρτητα από το δίκαιο ή το άδικο αίτημα της αρχικής αιτιολογίας της, θα πρέπει να κατακρίνεται και να τιμωρείται αμετάκλητα, προκειμένου να μη βρει υποστηρικτές και συνεχιστές. Στη θέση αυτών των συμπεριφορών, μπορεί να αναπτυχθεί ένα ρεπερτόριο μη βίαιων αντιδράσεων εκτόνωσης του θυμού, μέσα από την προπόνηση ή κατά τη διάρκεια σχετικών συζητήσεων.

4.  Οι συζητήσεις σχετικά με την πιθανή πρόκληση βίαιων συμπεριφορών ή ο σχολιασμός προηγούμενων επιθετικών συμπεριφορών, θα πρέπει να αποτρέπεται, καθώς είναι πολύ εύκολο οι απειλές ή οι επιθετικές ενέργειες να αποτελέσουν πρότυπο μελλοντικών συμπεριφορών αντιστέκονται στην βία. Αγαπητοί συνάδελφοι, εκπαιδεύστε τους αθλητές σας να αντιμετωπίζουν με σταθερές, ήρεμες φράσεις και συμπεριφορές τυχόν απειλές ή τις προσβολές που δέχονται. Βοηθήστε τους  να καταλάβουν πως χρειάζεται πολύ μεγαλύτερο κουράγιο και ηγετική ικανότητα η αντίσταση στην βία, παρά η υποχώρηση σε αυτήν.

       ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΟ Δ.Σ. ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ  Ν. ΕΒΡΟΥ

-ΕΠΣ Έβρου: Βαριά «καμπάνα» στον προπονητή του Έβρου Σουφλίου Δημήτρη Πουλιλιό για εξύβριση διαιτητή

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*