Χρυσοχοίδης από Ορεστιάδα: “Στις 15 Δεκεμβρίου ο διαγωνισμός πρόσληψης 400 συνοριοφυλάκων” – Πριμοδότηση για τους Εβρίτες

Χρυσοχοίδης από Ορεστιάδα: “Στις 15 Δεκεμβρίου ο διαγωνισμός πρόσληψης 400 συνοριοφυλάκων” – Πριμοδότηση για τους Εβρίτες

Στις 15 Δεκεμβρίου θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός πρόσληψης 400 νέων συνοριοφυλάκων και θα υπάρχει ειδική πριμοδότηση με μόρια εντοπιότητας για τους Εβρίτες.

Αυτό ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, που επισκέφθηκε χθες αιφνιδιαστικά την περιοχή μας και συγκεκριμένα το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου. Όπως είπε ο κ.Χρυσοχοίδης, η προκήρυξη θα αφορά κατοίκους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την μοριοδότηση της εντοπιότητας να βοηθάει όσους κατάγονται από τον Έβρο, αρκεί φυσικά να έχουν και τα υπόλοιπα προσόντα που απαιτούνται. Επίσης ανακοίνωσε ότι θα τοποθετηθούν συστήματα ηλεκτρονικής επιτήρησης των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Ήρθαμε στον Έβρο ώστε να κάνουμε έναν απολογισμό σε σχέση με αυτά που προγραμματίσαμε τον Αύγουστο, όταν πριν από 4 μήνες επισκεφθήκαμε πάλι την περιοχή. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, γιατί όλα τα ζητήματα που είχαν τεθεί τότε στο τραπέζι, υλοποιούνται ήδη και με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Θέλω να σας ανακοινώσω ότι έχει υπογραφεί σύμβαση με εταιρείες οι οποίες θα εγκαταστήσουν κατά μήκος του ποταμού Έβρου και των ελληνοτουρκικών συνόρων, σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης. Σας ανακοινώνω επίσης, ότι πρόκειται στις 15 περίπου Δεκεμβρίου να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πρόσληψη 400 νέων συνοριοφυλάκων, οι οποίοι θα ενισχύσουν την υπάρχουσα αστυνομική δύναμη πάνω στον ποταμό Έβρο, έτσι ώστε να γίνουμε πιο αξιόμαχοι και πιο αποτρεπτικοί”, τόνισε στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

“Επιδίωξη μας να καταστήσουμε τον Έβρο απόρθητο και ασφαλή”

Προχώρησε όμως ένα βήμα περισσότερο και επεσήμανε ότι επιδίωξη του ίδιου και της Κυβέρνησης, είναι να καταστήσουν τον Έβρο απόρθητο και ασφαλή. “Θέλω να σας πως επίσης, ότι επιδίωξη μας είναι, μαζί με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, να καταστήσουμε τον Έβρο απόρθητο και ασφαλή. Είναι θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις, να δημιουργηθεί αποτροπή στην περιοχή, έτσι ώστε οι Εβρίτες, οι ακρίτες, οι κάτοικοι της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς”.