Συνάντηση με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη οι Συνοριοφύλακες Έβρου και οι Αστυνομικοί της Ορεστιάδας

Συνάντηση με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη οι Συνοριοφύλακες Έβρου και οι Αστυνομικοί της Ορεστιάδας

Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοίδη και τον Υφυπουργό Λ. Οικονόμου που πραγματοποίησαν χθες ξαφνική επίσκεψη στην Ορεστιάδα, συναντήθηκαν εκπρόσωποι της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας.

Στα πλαίσια της επίσκεψης στον Έβρο για 2η φορά μέσα σε τέσσερις μήνες ο Υπουργός και Υφυπουργός συναντήθηκαν με κλιμάκιο της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου και εκπροσώπους της ΠΟΣΥΦΥ στην Ορεστιάδα. Συνέχεια των δεσμεύσεων για την διαχείριση του μεταναστευτικού και την ορθολογική φύλαξη των συνόρων, η Ένωση έθεσε εκ νέου τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό.

Μετά τις θετικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων, η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου ζήτησε η ενίσχυση αυτή να μην μειώσει την σημερινή δύναμη και το προσωπικό που εθελοντικά όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στα σύνορα με την μορφή αποσπάσεων. Η συγκεκριμένη δύναμη είναι απολύτως απαραίτητη και αναγκαία αλλά παράλληλα ζητήθηκε να βρεθεί η αναγκαία λύση στο καθεστώς «ομηρίας» που διατηρείται όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ζητήθηκε επιπλέον να ενισχυθούν οι υπηρεσίες με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό σε κάμερες, αλεξίσφαιρα και ειδικά οχήματα. Επίσης οι συνδικαλιστές ζήτησαν την ενίσχυση σε δύναμη των δομών στο ΚΥΤ Ορεστιάδας και στο ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου.  

«Οι νέες προσλήψεις συνοριακών φυλάκων αποδεικνύουν και επιβεβαιώνουν την τεράστια προσπάθεια που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια για να κρατήσουμε τα σύνορα μας. Επιτέλους σήμερα, η πολιτεία αυτό το έχει αναγνωρίσει και το δείχνει εμπράκτως με τους νέους συνοριοφύλακες. Ο θεσμός αυτός έπρεπε να ενισχυθεί πριν πολλά χρόνια για να μην ζούμε σήμερα αυτές τις δυσκολίες. Η ενίσχυση είναι αναγκαία και μονόδρομος σε όλα τα μήκη της Ελληνικής Επικράτειας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφύλακων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

Η συνάντηση με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας

Με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία και του υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου, συναντήθηκαν εκπρόσωποιθ της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας. Από την πλευρά τους τέθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τη Δ.Α Ορεστιάδας. Το Μεταναστευτικό ήταν το κυριότερο θέμα της συζήτησης, ενώ μεταξύ άλλων συζητήθηκε το πρόβλημα της μη ολοκλήρωσης του σκοπευτηρίου του ΤΔΑ Διδυμοτείχου και της άμεσης επισκευής του εξομοιωτή.

Τέλος ειδική αναφορά έγινε για τα έγχρωμα οχήματα των Αστυνομικών Τμημάτων, τα οποία έχουν ξεπεράσει της 600.000 χλμ και ενώ η επισκευή τους σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά δαπανηρή, συνεχίζουν να επισκευάζονται αντί να αντικατασταθούν. Ο υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αιτήματα που του κατατέθηκαν και ενημέρωσε ότι οι λύσεις που θα δοθούν θα είναι άμεσες.