Διαδοχικές επαφές της Μαρίας Γκουγκουσκίδου, για να αποτραπεί η συρρίκνωση σχολικών μονάδων Δικαίων, Ν.Βύσσας, Ορεστιάδας

Διαδοχικές επαφές της Μαρίας Γκουγκουσκίδου, για να αποτραπεί η συρρίκνωση σχολικών μονάδων Δικαίων, Ν.Βύσσας, Ορεστιάδας

Κινήσεις και προσπάθειες προκειμένου να αποτραπεί η συρρίκνωση των σχολικών μονάδων σε Δίκαια, Νέας Βύσσας και Ορεστιάδας, κάνει τις τελευταίες ημέρες η επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Ορεστιάδας και της παράταξης “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω” Μαρία Γκουγκουσκίδου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης της:

“Η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να συγχωνεύσει σχολικές μονάδες του Δήμου μας σίγουρα ήταν δυσάρεστη, δεν ήταν όμως κεραυνός εν αιθρία. Δεν ξάφνιασε κανέναν. Η εγκατάλειψη και υποβάθμιση του Βορείου Έβρου “υπηρετείται” εδώ και πολλά χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις. Δημόσιες υπηρεσίες “τα μαζεύουν και φεύγουν”. Το κλείσιμο του ζαχαρουργείου, του μόνου εργοστασίου της περιοχής, οι επαγγελματίες που παραμένουν εκτεθειμένοι στον “καταναλωτικό τουρισμό” λόγω υψηλών συντελεστών ΦΠΑ, η απουσία υποτυπώδους αναπτυξιακού σχεδίου για την περιοχή, έχουν προδιαγράψει την παρακμή και τον αφανισμό, όσο εμείς δεν αντιδρούμε αποτελεσματικά, όσο κάποιοι εκπροσωπούν κόμματα, τοπικά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

Για να αποτραπεί η νέα πρόκληση χρειάζεται πειστική αντιπρόταση και ενότητα. Ενότητα κοινωνική και αυτοδιοικητική.

Για τον λόγο αυτό και ενόψει της σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 3-12, η κ. Γκουγκουσκίδου συνοδευόμενη από στελέχη της παράταξης, είχε σειρά επαφών με παράγοντες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα :

Την Παρασκευή 29-11, επισκέφθηκε στην Αλεξανδρούπολη τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου κ. Στέργιο Αποστολακούδη, προκειμένου να του επισημάνει τις αρνητικές επιπτώσεις των συγχωνεύσεων. Την ίδια μέρα συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου με σκοπό να ενημερωθεί για τις θέσεις των καθηγητών. Οι θέσεις των καθηγητών κινούνται προς θετική κατεύθυνση.

Τη Δευτέρα 2-12 επισκέφθηκε τα απειλούμενα σχολεία.

  • Το Γενικό Λύκειο Δικαίων, όπου συζήτησε με τον Διευθυντή του Λυκείου, κ. Δημήτρη Τσάμογλου και τη Διευθύντρια του Γυμνασίου, κ. Χρυσαφένια Καλαμαρά.

  •  Το Λύκειο Βύσσας όπου άλλαξε απόψεις με τη Διευθύντρια, κ. Αγγελική Χαραλαμπίδου.

  • Συναντήθηκε τέλος με τον Διευθυντή του Γενικού Εσπερινού Λυκείου Ορεστιάδας, κ. Χρήστο Χαρακοπίδη.

Οι περιστάσεις πάντα ήταν κρίσιμες στον Βόρειο Έβρο. Τώρα ιδιαίτερα. Πιστεύουμε ότι με ενότητα και συντονισμένες κινήσεις που θα αναπτύξουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφευχθούν οι προτεινόμενες συγχωνεύσεις των σχολείων μας.