Ο στρατός “επιστρατεύεται” για τον έλεγχο, μαζί με την αστυνομία, των λαθρομεταναστευτικών ροών στον Έβρο

Ο στρατός “επιστρατεύεται” για τον έλεγχο, μαζί με την αστυνομία, των λαθρομεταναστευτικών ροών στον Έβρο

Ενεργό ρόλο στον έλεγχο των λαθρομεταναστευτικών ροών στο νομό Έβρου, αναλαμβάνουν οι ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Παράλληλα και σε συνεργασία με την αστυνομία που έχει την κύρια και βασική ευθύνη, ο στρατός σχεδιάζεται να βοηθήσει προκειμένου να ελεγχθούν και να αποτραπούν οι καθημερινές ροές δεκάδων ή ακόμα και εκατοντάδων λαθρομεταναστών και λαθροεισβολέων, όπως εύστιοχα τους αποκάλεσε ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη χθεσινή ομιλία του στο 13ο συνέδριο της Ν.Δ.

Παρά τις φιλότιμες και συνεχείς προσπάθειες των συνοριοφυλάκων και γενικότερα των αστυνομικών, η έλλειψη προσωπικού και μέσων, είναι αδύνατο να αποτρέψουν τις συνεχείς εισόδους λαθρομεταναστών στη συντριπτική τους πλειοψηφία και ελάχιστων προσφύγων από τον ποταμό Έβρο και τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Την “επιστράτευση” του στρατού ανακοίνωσε εξάλλου  έμμεσα αλλά σχεδόν ξεκάθαρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του στην περιοχή μας το περασμένο Σάββατο και συγκεκριμένα στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χρυσοχοΐδης: “Επιδίωξη μας είναι, μαζί με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, να καταστήσουμε τον Έβρο απόρθητο και ασφαλή.Είναι θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις, να δημιουργηθεί αποτροπή στην περιοχή, έτσι ώστε οι Εβρίτες, οι ακρίτες, οι κάτοικοι της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς”.Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται δηλαδή. “Μαζί με τις συναρμόδιες υπηρεσίες” είπε αρχικά και στη συνέχεια: “Είναι θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία και… τις ένοπλες δυνάμεις να δημιουργηθεί αποτροπή στην περιοχή”.

Η κυβέρνηση άλλωστε δια στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εξέφρασε την αποφασιστικότητα της να δοθεί λύση το σοβαρό αυτό πρόβλημα που επιβαρύνει τη χώρα μας, αλλά και αποτελεί ένα από τα στοιχεία για τα οποία οι πολίτες είναι επιφυλακτικοί απέναντί της. Εξάλλου η επιλογή του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή ως συντονιστή για το συγκεκριμένο ζήτημα, μόνο τυχαία δεν είναι. Όχι μόνο επειδή επιτελικά, ως πρώην αρχηγός του ΓΕΣ, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα τόσο στη φρούρηση των συνόρων σε στεριά (Έβρο) και θάλασσα, αλλά και τον τρόπο που μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική η αποστροπή.

Είναι βέβαια άγνωστο πως θα ενεργοποιηθεί ο στρατός στο νομό Έβρου. Αν θα γίνει με περιπολίες ή τοποθέτηση… αποτρεπτικών μέσων και έλεγχο με ηλεκτρονικό τρόπο. Να θυμίσουμε απλά, ότι η γειτονική Βουλγαρία αποφάσισε μέσω του Κοινοβουλίου της, την τοποθέτηση 11.000 στρατιωτών της στα σύνορα με την Τουρκία, παράλληλα με τις άλλες ενέργειες και κατάφερε να “σφραγίσει” τα σύνορα της στην είσοδο λαθρομεταναστών.

 

6 Σχόλια

 1. Ο στρατός μετατρέπεται σε υπηρεσία υποδοχής των νέων κατοίκων της Ελλάδος που ήρθαν για να ακτικαταστήσουν τους Έλληνες που μεταναστεύουν, όπως έχουν ήδη μετατραπεί όλα τα σώματα ασφαλείας.

 2. Δυστυχώς στον υπουργό και κάθε αξιωματούχο μεταφέρουν μία εικόνα πλαστή και ωραιοποιημένη έχοντας στο μυαλό τους την πολιτική βοήθεια οι πολιτικοί του τόπου και τον επόμενο βαθμό οι ένστολοι.
  Αποτέλεσμα η εικόνα αυτή να μεταφέρεται στα κέντρα των Αθηνών και να ακούμε αρλούμπες από τους ειδικούς των καναλιών και την εξαγγελία μέτρων ελάχιστης αποτελεσματικότητας.
  Το μόνο θετικό η πρόσληψη 400 νέων στην περιοχή μας.

 3. Η Βουλγαρία, σε αντίθεση με την Ελλάδα, δεν επιδοτεί την λαθρομετανάστευση.
  Στην Ελλάδα, τα στρατόπεδα αδειάζουν από Ελληνικό στρατό, για να υποδεχθούν τις «ορδές του Ιμπραήμ».

 4. Ζήσε Μάϊ μου να φας τριφύλλι! Μέχρι να αποφασίσετε τον τρόπο που θα εμπλακεί, θα έχουν μπει άλλες τόσες χιλιάδες!
  Τώρα θυμήθηκαν και τον στρατό! Γέμισε η χώρα με παράνομους μετανάστες και τώρα θυμήθηκαν την αποτροπή! Πολύ αργά για δάκρυα Στέλλα.
  Και τι να σας κάνει ο στρατός όταν εσείς οι πολιτικοί όχι μόνο δεν θέλετε την αποτροπή αλλά ευνοείτε την λαθρομετανάστευση; Τα μαγικά τελείωσαν.
  Και από θαλάσσης τι ακριβώς σκέφτεστε να κάνετε;

 5. Καιρός ήταν να βάλουν λαό στο ποτάμι και όχι μόνο για τους λαθρομετανάστες ακόμη και για τους απέναντι που κάνουν πολλά παιχνίδια τελευταία.
  Για να ρωτήσω από τα αρμόδια στρατόπεδα που είναι για τα φυλάκια,θα πάνε τους μισούς και παραπάνω εκεί και θα προστεθούν στους ήδη υπάρχων?
  Είναι που είναι σχεδόν άδεια αν έχουν 35 άτομα και πάνε τους 20 στο ποτάμι πάει αδειάσανε τελείως και όσοι μείνουν εκεί θα κάνουν από υπηρεσίες μέχρι και όλες τις δουλειές καθημερινά χωρίς να έχουν έξοδο.
  Καλύτερα είναι να φέρουν κόσμο από κάτω για να γεμίσουν.
  Για την θάλασσα τα είπαμε τι χρειάζεται αν το καταλάβουν έχει καλώς.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*