Αλεξανδρούπολη: Συναντήσεις με δημάρχους, Μητροπολίτη και συζήτηση με τον κόσμο ο Αλέξης Τσίπρας (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Αλεξανδρούπολη: Συναντήσεις με δημάρχους, Μητροπολίτη και συζήτηση με τον κόσμο ο Αλέξης Τσίπρας (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Συναντήσεις με τους δημάρχους της Θράκης και τον Μητροποίτη Αλεξανδρούπολης κ.Άνθιμο και συζήτηση με τον κόσμο το βράδυ σε ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, είχε χθες κατά την επίσκεψη του στην Αλεξανδρούπολη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην Πρωθυπουργός έφτασε το πρωί στην πρωτεύουσα του Έβρου και στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης συναντήθηκε με τον οικοδεσπότη δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, τον Πρόεδρο της ΠΕΔ ΑΜ-Θ και δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, με τον δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο, τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη και τον δήμαρχο Σαππών Ντίνο Χαριτόπουλο. Δεν παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος.

Η συζήτηση με τους πέντε δημάρχους της Θράκης είχε ως βασικό θέμα την προσπάθεια από την εταιρεία εξόρυξης χρυσού να προχωρήσει τις επενδύσεις και στην περιοχή μας και εκεί το ενημέρωσαν ότι όλοι οι δήμαρχοι και γενικότερα η τοπική κοινωνία είναι αντίθετοι σε κάτι τέτοιο. Ο κ.Τσίπρας τόνισε μεταξύ άλλων ότι: “Οφείλουμε να σεβαστούμε την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στη προοπτική εξόρυξης χρυσού στη Θράκη. Η αναπτυξιακή προοπτική θα έρθει μέσα από μια πλειάδα άλλων δραστηριοτήτων και όχι από μια δραστηριότητα με χαμηλό αναπτυξιακό αποτύπωμα αλλά και με μεγάλη επιβάρυνση στο περιβάλλον και στη ποιότητα ζωής”.

Παράλληλα ενημερώθηκε από τους δημάρχους για τα προβλήματα των δήμων τους αλλά και γενικότερα του Έβρου και της Θράκης, ενώ μετά την συνάντηση έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Σε αυτές εκτός από τις θέσεις του ίδιου και του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά, ενώ έκανε επίθεση και στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους χειρισμούς στα εξωτερικά θέματα αλλά και στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Όπως είπε ιδιαίτερα για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας: “Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου είναι προϋπόθεση για την καλή γειτονία. Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τη κλιμάκωση της έντασης και την παραβατική συμπεριφορά. Είχαμε προειδοποιήσει, ότι η πολιτική του κατευνασμού δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Οι κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας που είχαν αποφασιστεί από το ευρωπαϊκό συμβούλιο για την παραβατική της δραστηριότητα στην ΑΟΖ της Κύπρου, πρέπει να επεκταθούν και για την παραβατική της δραστηριότητα νότια της Κρήτης”.

Η συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ.Άνθιμο

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, Τραϊανούπολης και Σαμοθράκης κ.Άνθιμο, με τον οποίο έχουν αρκετά καλές σχέσεις και μάλιστα ο Σεβασμιότατος είχε ταχθεί αρκετές φορές τα προηγούμενα χρόνια υπέρ των αποφάσεων και θέσεων του κ.Τσίπρα ως Πρωθυπουργού, προκαλώντας μάλιστα και αρκετές αντιδράσεις ακόμα και μέσα στην ιεραρχία. Μετά από μερικές κουβέντες μπροστά στους δημοσιογράφους, έμειναν και συζήτησαν για αρκετή ώρα μόνοι τους.

Ομιλία-εισήγηση για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ

και συζήτηση με τον κόσμο για την επόμενη μέρα

Το βράδυ στο ξενοδοχείο Astir Egnatia, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε αρχικά στους παρεβρισκόμενους κάνοντας την εισήγηση του για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και την επόμενη ημέρα του κόμματος, έχοντας δίπλα του την μοναδική βουλευτή πλέον του κόμματος στον Έβρο Νατάσα Γκαρά και τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Σπύρο Δέδογλου. 

Την ομιλία παρακολούθησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις περασμένες εκλογές Βασίλης Τσολακίδης, Μενέλαος Μαλτέζος και Δημήτρης Ρίζος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Κατσιμίγας, ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Λαζόπουλος, στελέχη και φίλοι του κόμματος όχι μόνο από την Αλεξανδρούπολη, αλλά και την περιοχή της Κομοτηνής, απ’ όπου ήρθαν τόσο ο βουλευτής του κόμματος κ.Χαρίτου όσο και ο πρώην βουλευτήςΜουσταφά Μουσταφά. Στην τοποθέτηση του ο κ.Τσίπρας έκανε και πάλι “επίθεση” στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να συστρατευθούν με το κόμμα του.

“Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς, το μεγάλο βήμα της διεύρυνσης του #ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε η χώρα να προχωρήσει μπροστά με μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Η Ιστορία του τόπου μας διδάσκει: Κάθε φορά που ενώθηκαν οι προοδευτικές δυνάμεις κατάφεραν να πετύχουν μεγάλες και θετικές τομές για την κοινωνική πλειοψηφία”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Να τονίσουμε επίσης ότι κατά την προσέλευση του στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, τον περίμεναν απ’ έξω καμιά δεκαριά φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστοί στην πόλη για τις απόψεις τους, οι οποίοι τον αγκάλιασαν και τον χαιρέτισαν.