Η εκπαίδευση όλων των συνοριοφυλάκων που θα προσληφθούν (1.200), θα γίνει στην Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

Η εκπαίδευση όλων των συνοριοφυλάκων που θα προσληφθούν (1.200), θα γίνει στην Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

Ευχάριστη εξέλιξη για την περιοχή μας και ιδιαίτερα για το Διδυμότειχο, αποτελεί η απόφαση οι 400 Συνοριοφύλακες που θα προσληφθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα όχι μόνο θα μείνουν στον Έβρο, αλλά θα εκπαιδευτούν, μαζί με τους άλλους 800 που προορίζονται για τα νησιά, στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

“Οι 400 Συνοριοφύλακες που θα προσληφθούν το επόμενο διάστημα, θα είναι όλοι στον Έβρο και μάλιστα η εκπαίδευση τόσο αυτών αλλά και όλων των υπολοίπων που θα προσληφθούν για τα νησιά,  θα γίνει στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου”. Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, μιλώντας χθες στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM 93,6 και στον Δ.Κολιό, συμπληρώνοντας: “Αυτό μας είπε ο υπουργός κύριος Χρυσοχοίδης στη συνάντηση που είχαμε μαζί του και είναι σίγουρα πολύ σημαντικό, γιατί με την παρουσία τους θα τονώσουν και την τοπική οικονομία”.

Όσο για την συνάντηση που είχαν αυτός και οι συνάδερφοι του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη που βρέθηκε το περασμένο Σάββατο με αιφνιδιαστική επίσκεψη στον Έβρο και συγκεκριμένα στην Ορεστιάδα, ο κ.Γιαλαμάς τόνισε: “Βλέπουμε για πρώτη φορά θα τολμήσω να το πω, έναν υπουργό να ασχολείται πραγματικά και να έχει την πολιτική βούληση να αλλάξει όλη την κατάσταση που υπάρχει στον Έβρο.

Στέκεται δίπλα μας, λύνει ένα πάγιο αίτημα μας που ήταν οι προσλήψεις συνοριακών φυλάκων για το νομό Έβρου, όπως του είχαμε ζητήσει τον περασμένο Αύγουστο, τονίζοντας του ότι είναι επιτακτική ανάγκη. Του ζητήσαμε επίσης να μείνουν και οι 150 συνάδερφοι που είναι χρόνια στην περιοχή. Να βρεθεί ένα νομοθετικό πλαίσιο και όσοι επιθυμούν να μείνουν στις υπηρεσίες τους. Μας είπε ότι ο Έβρος δεν πρόκειται να αποδυναμωθεί σε προσωπικό. Παλαιότερα υπουργοί έρχονταν και δεν μας συναντούσαν καθόλου”.

Ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου στάθηκε και στην ενίσχυση σε υλικοτεχνική υποδομή που τους υποσχέθηκε ο κ.Χρυσοχοίδης:  “Πάντα τονίζαμε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν και τα υλικά μέσα. Έχει προχωρήσει ήδη το θέμα να χρησιμοποιούμε αυτοκίνητα που κατάσχονται από διακινητές και κάνουμε την δουλειά μας, καθώς και οι θερμικές κάμερες επιτήρησης κατά μήκος του ποταμού Έβρου. Επιτέλους υπογράφτηκε και θα μας βοηθήσει πολύ να λειτουργήσουμε αποτρεπτικά. Μέσα στο 2020 θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται.

Μας είπε χαρακτηριστικά ο κύριος υπουργός, ότι δεν θέλει να ακούει την φράση ότι ο Έβρος είναι ξέφραγο αμπέλι και θα κάνει ότι μπορεί για να σταματήσει αυτό. Πιστεύω ότι στο άμεσο μέλλον θα έχουμε αποτελέσματα και ο κόσμος που δικαιολογημένα ανησυχεί έντονα θα νοιώσει καλύτερα”.