Αλεξανδρούπολη: Τέλος η “βιομηχανία” εξωδικαστικών συμβιβασμών της δημαρχίας Λαμπάκη, με απόφαση του Γιάννη Ζαμπούκη (έγγραφα)

Αλεξανδρούπολη: Τέλος η “βιομηχανία” εξωδικαστικών συμβιβασμών της δημαρχίας Λαμπάκη, με απόφαση του Γιάννη Ζαμπούκη (έγγραφα)

Τέλος στην “βιομηχανία” εξωδικαστικών συμβιβασμών που γινόταν μέσω της Οικονομικής Επιτροπής από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη και αφορούσαν πολλούς πελάτες της δικηγόρου συζύγου του τέως δημάρχου, μπήκε με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη.

Ο ίδιος εξάλλου κατήγγειλε πριν από λίγους μήνες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης την συγκεκριμένη απαράδεκτη τακτική. Να καταθέτουν δηλαδή αγωγές στο δικαστήριο κάποιοι που είχαν να λαμβάνουν χρήματα από τον δήμο Αλεξανδρούπολης, έχοντας ως δικηγόρο την Βασιλική Μιχαλακάκου, σύζυγο του κ.Λαμπάκη, με τον οποίο μάλιστα είναι συνεταίροι στην Δικηγορική Εταιρεία Λαμπάκης-Μιχαλακάκου. Γιατί δεν έπαψε  αυτήνα υφίσταται ακόμα και στα χρόνια που ο πρώτος ασκούσε καθήκοντα δημάρχου, άσχετα αν δεν εξασκούσε το επάγγελμα του δικηγόρου.

Κατέθεταν λοιπόν στη συνέχεια αίτηση στην Οικονομική Επιτροπή για εξωδικαστικό συμβιβασμό και δικαιώνονταν. Πρόεδρος εκεί ήταν ο Βαγγέλης Λαμπάκης, ως δήμαρχος. Μπορεί αυτός να απείχε των συζητήσεων και να μην ψήφιζε (σε μερικές τα προηγούμενα χρόνια ήταν παράνομα παρών και ψήφισε θετικά), αλλά οι σύμβουλοι της παράταξης του που ήταν η πλειοψηφία, φρόντιζαν να δικαιώνουν με εξωδικαστικούς συμβιβασμούς τους πελάτες της γυναίκας του και αυτοί να εισπράττουν τα χρήματα που ζητούσαν.

Με αυτό το δεδομένο, στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 15 Νοεμβρίου, ήρθε ένα παρόμοιο θέμα που αφορούσε: «Δικαστικός συμβιβασμός και καταβολή του εξ αυτού ποσού στην αιτούσα ομόρρυθμο εταιρεία με την επωνυμία “Μπαχτσεβανίδης Συμεών & ΣΙΑ Ο.Ε.-Τραϊανούπολης Κατασκευαστική ΟΕ Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρία”που εδρεύει στα Λουτρά Αλεξανδρούπολης». Δικηγόρος της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν η κ.Μιχαλακάκου-Λαμπάκη και το αίτημα ήταν να γίνει εξωδικαστικός συμβιβασμός για ποσό 6.681,96 ευρώ ( μαζί με το ΦΠΑ 24%).

Ο Νομικός Σύμβουλος του δήμου Δημοσθένης Παπατζελίδης, εισηγήθηκε να γίνει δεκτή η συγκεκριμένη αίτηση, αλλά μετά από συζήτηση που υπήρξε, η Οικονομική Επιτροπή με Πρόεδρο τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και την σύμφωνη γνώμη των Κυζιρίδη, Βουρδόλη, Χαράλαμπου Μιχαηλίδη, Δέλκου, Πασσιά, Κουρτίδη, αποφάσισε να απορρίψει την παραπάνω εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας, καθώς και την αίτηση της αιτούσας-ενάγουσας ομόρρυθμης εταιρείας, με την επωνυμία “Μπαχτσεβανίδης Συμεών & ΣΙΑ Ο.Ε.-Τραϊανούπολης Κατασκευαστική ΟΕ Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρία”. Λευκό ψήφισε ο Γιώργος Κουκουράβας από την παράταξη του Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος αν και μετείχε στην Ο.Ε όπως συνηθίζει πήγε στην αρχή και σχεδόν αμέσως αποχώρησε.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ

Η ίδια εταιρεία είχε πετύχει δυο εξωδικαστικούς

συμβιβασμούς τον Ιούλιο επί δημοτικής αρχής Λαμπάκη

Μπήκε έτσι ένα τέλος σε αυτή την “βιομηχανία” εξωδικαστικών συμβιβασμών, ιδιαίτερα με όσους είχαν δικηγόρο την σύζυγο του τέως δημάρχου κ.Λαμπάκη, την Βασιλική Μιχαλακάκου, προκαλώντας εύλογες αντιδράσεις αφού είχε καταντήσει πρόκληση η συγκεκριμένη τακτική. Μάλιστα η εταιρεία της οποίας απορρίφθηκε τώρα το αίτημα, τον περασμένο Ιούλιο, όταν ακόμα υπήρχε η προηγούμενη δημοτική αρχή, κέρδισε δυο υποθέσεις που συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή την 1η Ιουλίου 2019. Η μία ήταν και πάλι της ίδιας εταιρείας, “Μπαχτσεβανίδης Συμεών & ΣΙΑ Ο.Ε.-Τραϊανούπολης Κατασκευαστική ΟΕ Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρία” και η δεύτερη υπόθεση ήταν αγωγή του ίδιου του εργολάβου Συμεών Μπαχτσεβανίδη του Σταύρου, εμπειροτέχνη εργολάβου, κατοίκου Λουτρών Αλεξ/πολης. Εγκρίθηκε ο δικαστικός συμβιβασμός και για τις δυο περιπτώσεις όχι μόνο δεν χρειάστηκε να… τρέχει στα δικαστήρια για τα χρήματα του, αλλά εισέπραξε λίγες ημέρες αργότερα συνολικά 35.000 ευρώ.

ΙΔΟΥ ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙ ΛΑΜΠΑΚΗ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ 

ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΙΔΗΣ- 18.582,64 ευρώ

ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΙΔΗΣ-16.461 ευρώ

Το Evros-news.gr είχε αποκαλύψει μάλιστα, με βάση τα επίσημα έγγραφα από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ, την συγκεκριμένη υπόθεση, ένα μήνα μετά την ήττα του Βαγγέλη Λαμπάκη στις δημοτικές εκλογές και δυο μήνες πριν παραδώσει τυπικά την εξουσία στον Γιάννη Ζαμπούκη.

-ΝΤΡΟΠΗ: Η δικηγόρος σύζυγος του δημάρχου Β.Λαμπάκη συνεχίζει να κερδίζει υποθέσεις δικαστικών συμβιβασμών μέσω Οικονομικής Επιτροπής!!!