Σαμοθράκη: Πήρε… σβάρνα τα υπουργεία και πάλι ο δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος για θέματα του νησιού

Σαμοθράκη: Πήρε… σβάρνα τα υπουργεία και πάλι ο δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος για θέματα του νησιού

Για τρίτη φορά μέσα στους τρεις μήνες που έχει αναλάβει τα καθήκοντά του, βρέθηκε στην Αθήνα και πήρε… σβάρνα τα υπουργεία ο δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος, θέτοντας μια σειρά προβλημάτων, θεμάτων και αιτημάτων που αφορούν το νησί στους αρμόδιους υπουργούς.

Ο κ.Γαλατούμος σκοπεύει να αξιοποιήσει το έπακρο το θετικό κλίμα που υπάρχει στην Κυβέρνηση για βοήθεια στην Σαμοθράκη μετά από την ακτοπλοϊκή κρίση του περασμένου καλοκαιριού και δεν σκοπεύει να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη, όπως δυστυχώς έγινε από τον προηγοπυμενο δήμαρχο Θανάση Βότσα, μετά από την καταστροφική θεομηνία τον Σεπτέμβριο του 2017.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του λοιπόν στην Αθήνα για τις εκλογές της ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος Σ αμοθράκης πραγματοποίησε επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες και αρχικά επισκέφθηκε τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, με τον οποίο συζήτησε εφ’ όλης της ύλης θέματα του Δήμου. Στόχος να εξασφαλίσει χρήματα για τον δήμο από διάφορα προγράμματα που “τρέχουν” αλλά και χρηματοδοτικά εργαλεία του αρμόδιου για τους δήμους υπουργείου.

Στη συνέχεια βρέθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπου συνάντησε τον υπουργό Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο εξέτασαν ζητήματα υποδομών και λιμένων. ως γνωστόν, το συγκεκριμένο υπουργείο έχει αρμοδιότητα για τα έργα αποκατάστασης των υποδομών του νησιού μετά την θεομηνία και κονδύλια 4,5 εκατ. ευρώ πουν δεν αξιοποιήθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή Βίτσα.

Ο κύκλος και επαφών του Νίκου Γαλατούμου συνεχίστηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Εκεί συναντήθηκε αρχικά με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη, τον Αντώνη Βιδάλη και δεν έχασε την ευκαιρία στο περιθώριο της συνεδρίασης του ΣΑΣ (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών), να συνομιλήσει με τακτικά μέλη του Συμβουλίου. Όπως τον Γ.Γ. Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών του υπουργείου Ναυτιλίας Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, την Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, τον τέως δήμαρχο Μήλου Γεράσιμο Δαμουλάκη, τον δήμαρχο Κύθνου Σταμάτη Γαρδέρη και τον πρόεδρο του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νήσων Ελευθέριο Κεχαγιόγλου.


Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση έγινε δεκτό το αίτημα της ΚΕΔΕ, για συνάντηση όλων των νησιωτικών Δήμων με την ηγεσία του Υπουργείου, ώστε οι αποφάσεις της να αποτελέσουν θέμα επόμενης συνεδρίασης του ΣΑΣ. Ο κ.Γαλατούμος από την πλευρά του έθεσε ζητήματα και αιτήματα βελτίωσης που αφορούν όχι μόνο τις δυο ακτοπλοϊκές γραμμές που έχουν ήδη προκηρυχθεί (Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος), αλλά και την απαίτηση να υπάρξουν συνδέσεις και με άλλα λιμάνια, όπως της Καβάλας και του Λαυρίου. 

 

Ένα σχόλιο

  1. Ο Δήμαρχος καλά έκανε και πήρε σβάρνα τα υπουργεία όμως αυτοί γραμμένο το νησί το έχουν τόσα χρόνια…
    Πίεση θέλουν και να πάει άλλες 10 φορές μπας και ταρακακουνηθούν και λύσουν τα προβλήματα.
    Από τα 10 που τους είπε αν κάνουν τα δύο…!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*