Αναζητείται λογική: Ο Β.Λαμπάκης ζητάει συναίνεση απ’ την δημοτική αρχή Ζαμπούκη, ενώ συγχρόνως επιθετικά την… καταγγέλει

Αναζητείται λογική: Ο Β.Λαμπάκης ζητάει συναίνεση απ’ την δημοτική αρχή Ζαμπούκη, ενώ συγχρόνως επιθετικά την… καταγγέλει

Αναζητείται λογική ή… φέρτε μας τον ψυχίατρο, γιατί με την χθεσινή τους ανακοίνωση ο τέως δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και η παράταξη του “Πόλη και Πολίτες” θα μας… τρελάνουν όλους.

Φαίνεται πως όσο περνάει ο καιρός και ο κ.Λαμπάκης συνειδητοποιεί όλο και περισσότερο ότι ο λαός του δήμου Αλεξανδρούπολης τον έθεσε στο περιθώριο, τόσο περισσότερο… ξεσαλώνει και οι ανακοινώσεις του… παίζουν μπουνιές από την μια πρόταση στην άλλη, υποστηρίζοντας τα ακριβώς αντίθετα. Έτσι και με αυτή που εξέδωσε με τίτλο: ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ, την μία στιγμή εμφανίζεται να ζητάει… συναίνεση στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ συγχρόνως με πολύ επιθετικό τρόπο αλλά και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς καταγγέλει την δημοτική αρχή του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη. Τελικά… άβυσσος η ψυχή του Λαμπάκη. Επίσης, την ίδια στιγμή που χαρακτηρίζει άλαλη την σημερινή δημοτική αρχή, την κατηγορεί ότι επιλέγει την σύγκρουση με υπεροψία. Τώρα πως μπορεί κάποιος που είναι άλαλος, δεν μιλάει δηλαδή, συγχρόνως να προκαλεί σύγκρουση, μόνο ο τέως δήμαρχος μπορεί να το εξηγήσει.

Η ανακοίνωση της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” που υπογράφει ο Βαγγέλης Λαμπάκης αναφέρει:

“Καταγγέλουμε στις δημότισσες και στους δημότες την απόλυτη εγκληματική αδιαφορία του κ. Ζαμπούκη και της Δημοτικής Αρχής και την εγκατάλειψη μεγάλων έργων για τα οποία ο Δήμος μας ξεχώρισε και έγινε γνωστός σ’ ολόκληρη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έργα για τα οποία αποκτήσαμε δικαιώματα κατοχυρωμένα με ΦΕΚ που αποτελούν την αναπτυξιακή προοπτική στις 3 δημοτικές κοινότητες.

Έργα για τα οποία δαπανήσαμε χρήματα για να τα ωριμάσουμε προς χρηματοδότηση.

Έργα στα οποία θα κατευθυνθούν όλα τα χρήματα της περιφέρειας στον τομέα ενέργειας, αφού είμεθα ο μοναδικός Δήμος για ένταξη έργων σ΄ αυτόν τον τομέα της ενέργειας.

Εάν δεν κινητοποιηθούμε χάνονται τα κάτωθι έργα:

Α) 1) Τηλεθέρμανση Φερών ( με ζεστό νερό από τον ΤΑΡ) 32.000.000,00€.

2) Τηλεθέρμανση Τραϊανούπολης 12.000.000,00€.

3) Δημιουργία μονάδας ΠΕΛΕΤ στην Τραϊανούπολη 2.500.000,00€.

4) Ιαματική πηγή Τραϊανούπολης 3.000.000,00€.

Β) 1) Εφαρμογή κυκλοφοριακής μελέτης με την δημιουργία ιστορικού κέντρου 300.000,00€ και ανάπλαση των πεζοδρομήσεων.

2) Κόμβος Δικέλλων 500.000,00€.

3) Δημοτικό Σχολείο και 3 Νηπιαγωγεία στο Αλτιναλμάζη.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Ζαμπούκης αρνήθηκε την εγγραφή τους στο τεχνικό πρόγραμμα έτσι απλά και χωρίς καμία αιτιολογία, απαξιώνοντας την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου άρα απαξιώνοντας την πλειοψηφία του λαού του Δήμου μας .

Μετά την άρνηση του αυτή ανοίγει η περίοδος της «αμείλικτης» πλέον κριτικής που αυτός επέλεξε μη δεχόμενος καμία μορφή συνεργασίας, αλλά και την παραμικρά βοήθεια, επιλέγοντας την σύγκρουση με υπεροψία χωρίς εμείς να φέρουμε την ελάχιστη ευθύνη περί τούτου.

Σε κάθε περίπτωση εμείς θα λειτουργήσουμε για το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών.

ΑΡΑΓΕ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΑΛΗΣ & ΥΠΕΡΟΠΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ;;;!!! ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ;;;!!! “.

 Η πραγματικότητα διαψεύδει πανηγυρικά τους ισχυρισμούς Λαμπάκη

Μόνο που η πραγματικότητα διαψεύδει κατηγορηματικά τον τέως δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη. Κι αυτό γιατί:

  • Ισχυρίζεται ότι η μη αποδοχή των προτάσεων της παράταξης του να μπουν τα έργα που αναφέρει στο τεχνικό πρόγραμμα “προσβάλλει βάναυσα το δημοτικό συμβούλιο και την δημοκρατία μας” όπως αναφέρει η ανακοίνωση, Κι γι’ αυτό θεωρεί ότι ο κ. Ζαμπούκης ” απαξιώνει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου άρα απαξιώνει την πλειοψηφία του λαού του Δήμου μας”, όπως αναφέρει.
  • Μόνο που η πλειοψηφία του συγκεκριμένου δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή οι παρατάξεις “Δήμος για Όλους Πρώτα Εσύ” η οποία διοικεί τον δήμο Αλεξανδρούπολης, η παράταξη “ΑΝΑΣΑ”, η παράταξη “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση” του Βαγγέλη Μυτιληνού και η παράταξη του Δημήτρη Λαζόπουλου, αλλά και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης, ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ τόσο το Τεχνικό Πρόγραμμα όσο και τον Προϋπολογισμό.
  • Η συντριπτική πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου δηλαδή την υπερψήφισε Που την βλέπει λοιπόν την απαξίωση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου άρα και της πλειοψηφίας του λαού του Δήμου ο κ.Λαμπάκης όταν έμεινε μόνος με την παράταξη του, μια και η ¨”Λαϊκή Συσπείρωση” τήρησε την γνωστή στάση του λευκού;

  • Αναφέρει επίσης άλλη μια φορά τα γνωστά έργα γεωθερμίας που χρόνια τώρα πολυδιαφημίζει ο τέως Αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γιάννης Φαλέκας και μάλιστα ότι ο δήμος Αλεξανδρούπολης είναι πρωτοπόρος, αλλά ακόμα ουσιαστικά αποτελέσματα από την αξιοποίηση της γεωθερμίας, δεν υπήρξαν. Τονίζει  λοιπόν η ανακοίνωση ότι: “Έργα στα οποία θα κατευθυνθούν όλα τα χρήματα της περιφέρειας στον τομέα ενέργειας, αφού είμεθα ο μοναδικός Δήμος για ένταξη έργων σ΄ αυτόν τον τομέα της ενέργειας”.
  • Όπως διαβάζω όμως στις δηλώσεις του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου στο ΑΠΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο: “Με πόρους που διέθεσε η προηγούμενη διοίκηση, κατασκευάστηκαν οι υποδομές για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ερατεινού στον Δήμο Νέστου και σήμερα λειτουργεί εκεί μια μεγάλη επιχείρηση. Αντίστοιχα, η δική μας διοίκηση διέθεσε 5,8 εκατομμύρια ευρώ, ώστε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης να κατασκευάσει ένα έργο τηλεθέρμανσης θερμοκηπίων και κτιρίων στην Άνθεια και στο Αρίστηνο, ενώ για το γεωθερμικό πεδίο Ακροποτάμου στον Δήμο Παγγαίου, η χρηματοδότηση της Περιφέρειας μπορεί να φτάσει τα 18,5 εκατ. Ευρώ».
  • Ήδη δηλαδή από το 2017 λειτουργεί θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας καλλωπιστικών φυτών στο Ερατεινό Καβάλας, όταν στην περιοχή μας μόνο για επενδυτές και θερμοκήπια ακούγαμε χρόνια από την δημοτική αρχή Λαμπάκη και τίποτα δεν είδαμε,
  • Επίσης, όπως ανέφερε ο κ.Μέτιος, διατέθηκαν 5,8 εκατ. ευρώ για έργα τηλεθέρμανσης θερμοκηπίων από την γεωθερμία, αλλά την ίδια στιγμή στη γεωθερμία του Ακροποτάμου δήμου Παγγαίου θα δοθούν 18,5 εκατ. ευρώ. Ούτε ο μοναδικός Δήμος για ένταξη έργων σ΄ αυτόν τον τομέα της ενέργειας είναι λοιπόν η Αλεξανδρούπολη αφού ήδη άλλοι λειτουργούν σημαντικές επιχειρήσεις, αλλά και τριπλάσια χρήματα θα πάρει ο πολύ μικρότερος σε μέγεθος δήμος Παγγαίου από αυτόν της Αλεξανδρούπολης.