Αντιδράσεις για την απόλυση 24 εργαζομένων από την Τράπεζα Πειραιώς

Αντιδράσεις για την απόλυση 24 εργαζομένων από την Τράπεζα Πειραιώς

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσει στην απόλυση 24 εργαζομένων. Την στιγμή που οι διοικούντες της συγκεκριμένης συστημικής τράπεζας… υπερηφανεύονται και κομπορρημονούν για κέρδη και κεφάλαια που υπάρχει για επενδύσεις, προχωράει στην απόλυση υπαλλήλων.

Το ίδιο είχαν κάνει κατά την επίσκεψη τους πριν από λίγο καιρό στο νομό Έβρου, όταν την στιγμή που Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος μιλούσαν για ύπαρξη κεφαλαίων που μπορούν να επενδυθούν στην περιοχή, την ίδια στιγμή κλείνουν υποκαταστήματα, όπως αυτό των Μεταξάδων, για να γλιτώσουν τα έξοδα ενοικίου μερικών χιλιάδων ευρώ. Λόγω των έντονων αντιδράσεων για τις απολύσεις, η Τράπεζα Πειραιώς αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία δίνει διευκρινίσεις για τις καταγγελίες συμβάσεων εργασίας 24 εργαζομένων εξέδωσε η Τράπεζα Πειραιώς.  Σύμφωνα πάντα με την τράπεζα προηγήθηκαν εξάμηνες προσπάθειες εξεύρεσης λύσης, μετά την άρνησή τους να μεταφερθούν στην Intrum  με πλήρη δικαιώματα, αλλά απορρίφθηκαν στο σύνολό τους από τους εργαζομένους.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η σχετική απόφαση ελήφθη με βασικό γνώμονα την προστασία των συμφερόντων της Τράπεζας και των εργαζομένων της, οι οποίοι έχουν αποδεχθεί στα χρόνια της κρίσης μειώσεις μισθών και μεταβολές εργασιακών συνθηκών «για να εργάζονται σήμερα σε ένα αξιοκρατικό περιβάλλον με υπευθυνότητα και διαφάνεια».

«Πριν την καταγγελία των συμβάσεων, είχαν προηγηθεί, για περίπου ένα εξάμηνο, επανειλημμένες προσπάθειες εξεύρεσης λύσης για τη συνέχιση της απασχόλησης των 24 ατόμων στον Όμιλο, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΟΤΟΕ. Οι προσπάθειες αυτές απορρίφθηκαν στο σύνολό τους από τους ίδιους, χωρίς ευθύνη της Τράπεζας» αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Συγκεκριμένα, με τη μη αποδοχή της πρότασης να μετακινηθούν στην Ιntrum, όπου μεταφέρθηκε το αντικείμενο της εργασίας τους, με πλήρη διασφάλιση της θέσης απασχόλησης, των δικαιωμάτων (εργασιακών και ασφαλιστικών), των προνομίων (χαμηλότοκα δάνεια και πιστωτικές κάρτες, ομαδικά ασφαλιστικά προγράμματα κλπ), και μπόνους 9 μισθών, η Τράπεζα, εφαρμόζοντας τη συμφωνία της ΟΤΟΕ, πρότεινε εναλλακτικές δυνατότητες, τόσο για την απασχόλησή τους σε θέσεις εργασίας στο Όμιλο όσο και για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι αυτοί δεν αποδέχθηκαν προτάσεις για:

– απασχόληση στο δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζας,

– απασχόληση σε θυγατρική της Τράπεζας στην Αττική,

– ένταξη σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με ενισχυμένες απολαβές.

Κατόπιν αυτού, η Διοίκηση, ενεργώντας υπεύθυνα απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων, οι οποίοι στήριξαν και στηρίζουν την Τράπεζα Πειραιώς καταβάλλοντας υπέρμετρη προσπάθεια για να επιστρέψει η Τράπεζα σε κερδοφορία και να είναι σήμερα ανταγωνιστική, αναγκάστηκε να προχωρήσει στην μόνη εναπομείνασα επιλογή, αυτή της καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας».

Να θυμίσουμε ότι η ΟΤΟΕ έχει ανακοινώσει πανελλαδική στάση εργασίας για σήμερα Τετάρτη και 24ωρη Πανελλαδική απεργία για αύριο Πέμπτη, στην Τράπεζα Πειραιώς. Σήμερα θα έχει συνάντηση και με στελέχη της κυβέρνησης για το θέμα. Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν αντιδράσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το Κίνημα Αλλαγής.

Πηγή: naftemporiki.gr 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*