Ξέσπασμα Λαμπάκη κατά… ελεεινών “δημοσιογραφούντων” και δημοτικής αρχής Ζαμπούκη, γιατί δεν παρέλαβε το “μπαλόνι”… Βαταμίδη

Ξέσπασμα Λαμπάκη κατά… ελεεινών “δημοσιογραφούντων” και δημοτικής αρχής Ζαμπούκη, γιατί δεν παρέλαβε το “μπαλόνι”… Βαταμίδη

Με ένα ξέσπασμα αγανάκτησης, ο τέως δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και η παράταξη του “Πόλη και Πολίτες”, στρέφονται κατά… ελεεινών, υβριστών, κιτρινιστών “δημοσιογραφούντων”, αλλά και της δημοτικής αρχής του Γιάννη Ζαμπούκη, γιατί δεν παρέλαβε το αθλητικό “μπαλόνι”, αυτό που πολλοί πλέον ονομάζουν… “μπαλόνι” Βαταμίδη.

 Με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, άλλη μία συνεχόμενη κατά του δημάρχου αλλά και των συνεργατών που επέλεξε ο λαός του δήμου Αλεξανδρούπολης να διοικήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου, ο κ.Λαμπάκης αφιερώνει μεγάλο χώρο στο ξεκίνημα της στρεφόμενος κατά δημοσιογράφων, στους οποίους καταλογίζει ότι του κάνουν “πόλεμο λάσπης, συκοφαντίας και κιτρινισμού “. Στη συνέχεια επαναλαμβάνει τα ίδια επιχειρήματα, με τα οποία στράφηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατά της δημοτικής αρχής, γιατί δεν παραλαμβάνει το συγκεκριμένο αθλητικό “μπαλόνι” και παραθέτει δυο έγγραφα που επίσης είναι γνωστά.

Μάλιστα στο τέλος της ανακοίνωσης “καλύπτει” απόλυτα τον πρώην Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Γιάννη Βαταμίδη, ο οποίος είναι από τους βασικούς υπεύθυνους του απίστευτου μπάχαλου που δημιουργήθηκε με την τοποθέτηση του συγκεκριμένου “μπαλονιού”. Αυτός έστειλε έγγραφο στις 28 Αυγούστου 2019, δυο ημέρες πριν αποχωρήσει ο ίδιος και η προηγούμενη δημοτική αρχή, στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, όπου παραδέχονταν ότι έγινε προμήθεια του αθλητικού “μπαλονιού” χωρίς να υπάρχει νομικό πλαίσιο για την τοποθέτηση του. Αυτός τα… έκανε θάλασσα κυριολεκτικά και αντί να βρεθεί στην συνεδρίαση όπου συζητήθηκε το θέμα και να δώσει εξηγήσεις, προτίμησε να φύγει ταξιδάκι αναψυχής στο εξωτερικό. Αφήνοντας τον κ.Λαμπάκη και τους συναδέρφους του στην ίδια παράταξη, αλλά και τους Βαγγέλη Μυτιληνό και Παύλο Μιχαηλίδη που “συμμάχησαν” στο θέμα αυτό με τον τέως δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, προσπαθώντας να πετύχουν την παραλαβή του αθλητικού “μπαλονιού”.

Η ανακοίνωση της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” που υπογράφει ο Βαγγέλης Λαμπάκης, αναφέρει: 

“Δυστυχώς η νέα Δημοτική Αρχή έχει συμμάχους κάποιους που θέλουν να «κάνουν» τους δημοσιογράφους, όπως και προεκλογικά άλλωστε και μαζί τους πορεύεται χωρίς αιδώ. Γιατί εξακολουθεί η νέα Δημοτική Αρχή να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες και τις πρακτικές αυτών των «δημοσιογραφούντων», που λειτουργούν έξω από τους κανόνες της πραγματικής και αξιοπρεπούς δημοσιογραφίας και ηθικής, πλην όμως τους είναι πολύτιμοι ως υβριστές και εμφανίζοντες το άσπρο-μαύρο, γιατί έτσι καταφέρνουν να «κτυπούν» με ελεεινό τρόπο την δημοτική παράταξη μας «ΠΟΛΗ και ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ», και να κρύβουν την ένδειά τους στην διαχείριση της καθημερινότητας και της υλοποίησης των προγραμματισθέντων έργων της προηγούμενης δημοτικής αρχής, λειτουργώντας έτσι ενάντια στο δημοτικό συμφέρον.

Δεν νομίζω να υπάρχει άλλο πολιτικό πρόσωπο στη περιοχή μας που να δέχθηκε τόσο πόλεμο λάσπης, συκοφαντίας και κιτρινισμού όσο το δικό μου.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΠΑΛΟΝΙ 

1) Λειτουργούν τουλάχιστον 4 στην Ελλάδα και πολλά στην Ευρώπη.

2) Η προκήρυξη έγινε από την υπηρεσία.

3) Η βάση του  προβλέπεται να κατασκευασθεί με κανονική άδεια, βάσει της διακήρυξης.

4) Το μπαλόνι (θόλος) είναι φουσκωτή λυόμενη κατασκευή που θα στήνεται και θα αποσύρεται κάθε καλοκαίρι.

5) Ο ανάδοχος που ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ( η οποία αποτελείται από υπαλλήλους του Δήμου ) προσκόμισε αυτά που ήταν απαραίτητα ήτοι : Τεχνική Έκθεση, τεύχος φωτοτεχνικής μελέτης, αρχιτεκτονικά σχέδια, στατικά ( ξυλότυπος θεμελίωσης, ΗΜ & πιστοποιητικό στατικής επάρκειας).

6) Η θεμελίωση του είναι σημειακή επί του εδάφους και είναι εξ ολοκλήρου από ξηρά δόμηση.

7) Η αδειοδότηση των φουσκωτών αθλητικών εγκαταστάσεων δηλ. χωρίς υποστυλώματα ή άλλα δομικά στοιχεία ελέγχονται ως προς την λειτουργικότητα τους από την Γ.Γ.Α. γεγονός που δεν επηρεάζει την έκδοση Ο.Α.- διοικητική πράξη ( έγκριση Εργασιών μικρής κλίμακας)

Επομένως η άδεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας έπεται της τοποθέτησης του θόλου και αφορά στην λειτουργία της όλης εγκατάστασης.

Σ’ άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή της Δράμας,  το αθλητικό μπαλόνι δεν έχει καν άδεια μικρής κλίμακας αλλά ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ.

Τέλος οι αμπελοσοφίες περί ασφάλειας που υποστηρίχθηκαν από τον κ. Ζαμπούκη και τον αντιδήμαρχο του, θυμίζουν αναχρονιστικές νοοτροπίες  ανθρώπων που γυρίζουν την πλάτη τους στην επιστήμη και στην εξέλιξη, συντηρούν με ευλάβεια την γραφειοκρατία  με δεδομένο ότι όπως όριζε η διακήρυξη και έγινε δεκτό από την διαγωνιστική επιτροπή,  η πιστοποίηση του υλικού ( υφάσματος ) περί της αντοχής του θόλου,  προέκυπτε από την κατάθεση των πιστοποιητικών περί εγγύησης την ανθεκτικότητας του υλικού από εργοστάσια της δυτικής Ευρώπης που τροφοδοτούν τα αθλητικά μπαλόνια σ΄ ολόκληρη την Ευρώπη.

Άρα λοιπόν στον κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ με τα παραπάνω αληθή στοιχεία θα πάνε αυτοί,  που χάριν της ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ έβλαψαν τον Δήμο κατά 300.000,00€ ( γιατί παρήλθε στις 04-12-2019 η προθεσμία παραλαβής της φουσκωτής λυόμενης κατασκευής),  παρά την επιθυμία των εχόντων αναλάβει υπηρεσία να με λασπολογούν.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή και ο κ. Ζαμπούκης έσπειραν το φόβο στους αρμόδιους υπαλλήλους  και τούτο προκύπτει από τα έγγραφα που υπάρχουν και αποστέλλονταν από την μια επιτροπή στην άλλη κι’ αυτό γιατί εκτός των άλλων οι διοικούντες σήμερα ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ κυριολεκτικά,  με πρώτο τον κ. Ζαμπούκη,  χωρίς ν’ αντιλαμβάνονται ότι σ΄αυτές τις θέσεις  ευθύνης πρέπει να παράγουν έργο με  πολιτική γενναιότητα την οποία απέδειξαν ότι δεν  έχουν .

Υ.Γ. Αφήστε ήσυχους τους συνεργάτες μου, όπως εν προκειμένω τον Γιάννη Βαταμίδη γιατί μέχρι σήμερα υπηρέτησαν μαζί μου τον λαό του Δήμου Αλεξανδρούπολης κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και είμαι γι’ αυτό υπερήφανος”.

Κάποια σύντομα ερωτήματα

 1. Ο Βαγγέλης Λαμπάκης και η παράταξη του, αναφέρουν ότι: “Η σημερινή Δημοτική Αρχή και ο κ. Ζαμπούκης έσπειραν το φόβο στους αρμόδιους υπαλλήλους  και τούτο προκύπτει από τα έγγραφα που υπάρχουν και αποστέλλονταν από την μια επιτροπή στην άλλη”. Μόνο που στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τόσο η προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Μπρίκα όσο και ο νομικός σύμβουλος του δήμου κ.Βασματζίδης, ήταν ξεκάθαροι και τόνισαν ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποφασιστεί η παραλαβή του “μπαλονιού”.
 2. Ο ίδιος ο τέως δήμαρχος αντίθετα, τους… επιτέθηκε επειδή δεν έλεγαν αυτά που ο ίδιος ήθελε και αποδεικνύεται από το βίντεο της ζωντανής μετάδοσης της συνεδρίασης.
 3. Οι εργαζόμενοι εξέδωσαν ανακοίνωση πριν από καιρό, όταν ο “εκλεκτός” του Βαγγέλη Λαμπάκη, πρώην Αντιδήμαρχος Γιάννης Βαταμίδης προσπάθησε να τους ρίξει τις ευθύνες, εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση δια του Συλλόγου τους και ανέφεραν ότι πιέζονταν από την δημοτική αρχή Λαμπάκη να προχωρήσει το έργο παρά τις διαφωνίες και αντιδράσεις των αρμόδιων υπηρεσιών.

Υ.Γ1: Για όσα λέει αναφερόμενος στους δημοσιογράφους που τον “πολεμούν”, θα υπάρξει απάντηση του Evros-news.gr στη σημερινή στήλη “ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ.

Όμως, μια και η ανακοίνωση του Βαγγέλη Λαμπάκη τελειώνει με το υστερόγραφο στήριξης του βασικού υπεύθυνου για το συγκεκριμένο μπάχαλο, του Γιάννη Βαταμίδη, με υστερόγραφο ρωτάμε και εμείς: Πριν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα του “μπαλονιού”, έγινε σύσκεψη σε κάποιο σπίτι, προκειμένου να καθοριστεί η στάση, τα επιχειρήματα και οι ενέργειες που θα γίνουν κατά την διάρκεια του, ώστε να επιτευχθεί η παραλαβή του από την σημερινή δημοτική αρχή; Εκτός του κ.Λαμπάκη, μετείχαν σε αυτήν ο εργολάβος-προμηθευτής Κώστας Παπαδόπουλος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Γιάννης Βαταμίδης και κάποιοι ακόμα; Αλήθεια, ποιοι ήταν οι υπόλοιποι και γιατί τόσο μεγάλος… καημός για το συγκεκριμένο θέμα;

Υ.Γ2: Αυτό με τον Εισαγγελέα πολύ το αναφέρει τελευταία ο τέως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης απευθυνόμενος στον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και την υπόλοιπη δημοτική αρχή. Οπότε, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν τελικά επέμβει Εισαγγελέας και ποιόν θα καλέσει για εξηγήσεις.

 

2 Σχόλια

 1. Βέβαια ο γνωστός ραδιοφωνικός σταθμός(Lampakisfm όπως τον ονομάζω) που φιλοξενούσε συχνά πυκνά τον κ. Λαμπάκη προφανώς δεν ανήκει στους κακούς “δημοσιογραφούντες” αλλά μάλλον στους βολικούς!
  Ο σταθμός που έλεγε(ακριβώς πριν τις δημοτικές εκλογές), “τώρα που έχουμε ΝΔ θα έχουμε άλλον δήμαρχο;”. Όταν όμως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έλεγε το ίδιο αλλά το αντίθετο! Τόσο αμερόληπτος.
  Αφού όλα είναι νόμιμα για το μπαλόνι, Πυροσβεστική και Πολεοδομία γιατί έχουν αντίθετη άποψη; Τσ,τσ,τσ, κακοί-εγκάθετοι υπάλληλοι θα είναι!
  Ο κ. Ζαμπούκης είναι δικηγόρος και όχι μηχανικός, καλά κάνει και αφήνει το θέμα στους ειδικούς. Μπορεί το ύφασμα να είναι αντοχής, μήπως όμως είναι και έφλεκτο;
  Μελέτη πυρόσβεσης κατέθεσε ο ανάδοχος; Τι σημαίνει έπεται της κατασκευής; Δηλαδή πρώτα κτίζεται κάτι επικίνδυνο και μετά ρωτάμε αν είναι ασφαλής;
  Γιατί δεν ρωτήσατε λεπτομέρειες για το ανάλογο μπαλόνι της Δράμας; Τόσο μεγάλοι παντογνώστες είστε; Ή μήπως βιαζόσασταν να παρουσιάσετε “έργο”;

 2. Αν πάει με την γραμμή του και να τον λιβανίζει τον τέως τέως τέως είναι καλός,αν δεν πάει έστω και μία φορά είναι ο κακός δημοσιογράφος.
  Αυτοί δεν ξέρουν τίποτα,δεν είναι καλοί,δεν τα κάνουν σωστά δηλαδή είναι χαζοί και αυτός είναι ο γνωστικός που τα ξέρει όλα και ρίχνει καντήλια μόλις ξυπνήσει.
  Δεν θα βάλουμε γουρούνι στο σακί και πρέπει να εξεταστεί για τα καλά από τους ειδικούς.
  Καλά έκανε ο Ζαμπούκης και το άφησε στα χέρια τους.
  Ας ρωτήσει να μάθει λεπτομέρειες και να μην πετάει ότι του λένε και ότι κατεβάζει η γκλάβα του!!!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*