«Τρέχει» τα έργα υποδομής η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης

«Τρέχει» τα έργα υποδομής η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης

-«Καθαρό» προς αξιοποίηση το λιμάνι Αλεξανδρούπολης και διαγωνισμός για την Καμαριώτισσα

«Σηκώνει μανίκια» η νέα διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και θέτει ως στόχο της για το 2020 την επιτάχυνση των διαδικασιών για την επίλυση χρόνιων ζητημάτων, ώστε να παραδώσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης «καθαρό» προς αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως επισημαίνει στη «Ν» ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, στόχος επίσης είναι η βελτίωση της καθημερινότητας στα δυο λιμάνια (Αλεξανδρούπολης και Καμαριώτισσας Σαμοθράκης) και στα δυο αλιευτικά καταφύγια που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του.

Στη Σαμοθράκη

Όσον αφορά τη Σαμοθράκη, που το φετινό καλοκαίρι αποτέλεσε πηγή μέγιστων προβλημάτων για την τουριστική κίνηση του νησιού με τα προβλήματα ελλιμενισμού των επιβατηγών πλοίων λόγω προσχώσεων στο λιμάνι της Καρυώτισσας, η προκήρυξη του διαγωνισμού για το έργο της αποκατάστασης των λειτουργικών βαθών από το υπουργείο Μεταφορών αναμένεται στα μέσα Δεκεμβρίου. Η διοίκηση του ΟΛΑ ευελπιστεί ότι μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου θα υπάρχει ανάδοχος, με προοπτική το έργο να ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα. Η διοίκηση του ΟΛΑ, όπως σημειώνει ο κ. Χατζημιχαήλ, έχει ολοκληρώσει το έλεγχο των βυθοκορημάτων, τα οποία αποδείχθηκε ότι δεν ήταν προβληματικά.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών έχει εγκρίνει κονδύλια ύψους 390.000 ευρώ για την αποκατάσταση λειτουργικών βαθών από προσχώσεις τόσο στο λιμάνι της Καμαριώτισσας όσο και στο λιμάνι Θέρμων της Σαμοθράκης, όπου επίσης διαπιστώθηκε ανάλογο θέμα.

Λύση για τα «μαϊστριανά»

Έμφαση αντίστοιχα, όσον αφορά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα δοθεί το 2020, σύμφωνα με τη διοίκησή του, στην επίλυση του προβλήματος με τα λεγόμενα «μαϊστριανά», έκταση 250 στρεμμάτων, όπου πρέπει να γίνουν αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για την εύρυθμη λειτουργία του ΣΕΜΠΟ και την έξοδο στο οδικό δίκτυο, ανατολικά του λιμένα. Παράλληλα θα τρέξει έργο βελτίωσης του οδικού δικτύου και της σύνδεσης του λιμανιού (ανατολική περιφερειακή οδός και σύνδεση με το λιμάνι, με δημιουργία μεταξύ άλλων και αερογέφυρας). Το εν λόγω έργο είναι της τάξης των 30 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν» το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης παραμένει μετά και τις νέες εκθέσεις βιωσιμότητας των 10 περιφερειακών λιμανιών της χώρας, τις οποίες έχει πλέον στα χέρια του το ΤΑΙΠΕΔ, πρώτο στον σχεδιασμό ΤΑΙΠΕΔ – κυβέρνησης προς αξιοποίηση μέσα στο 2020.

Θεμέλια για το «SaBS»

Στο μεταξύ, έχουν ξεκινήσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης οι απαραίτητες εργασίες-καθαρισμός, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου «Sailing across the Black Sea – SaBS», που έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται στα πλαίσια του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Joint Operational Programme «BLACK SEA BASIN 2014-2020». Ο Οργανισμός Λιμένος θα χρηματοδοτηθεί για το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά 462.711 ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*