Ορεστιάδα: ΟΧΙ στη συγχώνευση Γυμνασίων-Λυκείων και με πρόταση Γκουγκουσκίδου ίδρυση μουσικού και αθλητικού σχολείου

Ορεστιάδα: ΟΧΙ στη συγχώνευση Γυμνασίων-Λυκείων και με πρόταση Γκουγκουσκίδου ίδρυση μουσικού και αθλητικού σχολείου

Βροντερό ΟΧΙ με ομόφωνη και εμφατική απόφαση είπε το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας στις προτεινόμενες μεταβολές σχολικών μονάδων από το επόμενο σχολικό έτος και συγκεκριμένα στις συγχωνεύσεις των Γυμνασίων- Λυκείων Νέας Βύσσας, Δικαίων και του Εσπερινού Γυμνασίου και Λυκείου Ορεστιάδας.

Παράλληλα, έγινε δεκτή η πρόταση που έκανε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μαρία Γκουγκουσκίδου, να διεκδικηθεί η δημιουργία Μουσικού και Αθλητικού Σχολείου στην Ορεστιάδα, αφού όπως η ίδια ανέλυσε υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να συμβεί κάτι τέτοιο και το δικαιούται η πόλη.

Όλες οι παρατάξεις καταδίκασαν την πρόταση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου για τις συγχωνεύσεις σχολείων και συμφώνησαν πως θα πρέπει άμεσα να ασκηθούν πιέσεις προς το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να μην εφαρμοστεί οποιοσδήποτε σχεδιασμός που περιλαμβάνει κατάργηση ή μεταβολή συρρίκνωσης εκπαιδευτικών δομών στον δήμο Ορεστιάδας.

Μάλιστα, στην απόφαση που απεστάλη ήδη στην αρμόδια υπουργό Νίκη Κεραμέως και θα κοινοποιηθεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα αντιπροτείνεται όπως τονίσαμε η ίδρυση αθλητικού και μουσικού σχολείου στον δήμο Ορεστιάδας και η ίδρυση δεύτερης Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για τον βόρειο Έβρο με έδρα την Ορεστιάδα. Ακόμα, η άμεση κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν στα σχολεία της περιοχής, με τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, ώστε να ενισχυθούν και να στελεχωθούν επαρκώς όλες οι σχολικές μονάδες.