ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι… καλοί δημοσιογράφοι κατά Λαμπάκη, ο… συγκαπνιστής πούρων και η… Τισιφόνη

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι… καλοί δημοσιογράφοι κατά Λαμπάκη, ο… συγκαπνιστής πούρων και η… Τισιφόνη

Ξέσπασε χθες ο τέως (τέως, τέως, τέως έτσι για να το… χωνέψει) δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και σε μία από τις καθημερινές πλέον ανακοινώσεις του εναντίον της νέας δημοτικής αρχής του Γιάννη Ζαμπουύκη, αφιέρωσε ένα τεράστιο χώρο στο ξεκίνημα της με επίθεση κατά “δημοσιογραφούντων” ή κάποιων που θέλουν να “κάνουν” τους δημοσιογράφους.

Όπως γράφει: “Δεν νομίζω να υπάρχει άλλο πολιτικό πρόσωπο στη περιοχή μας που να δέχθηκε τόσο πόλεμο λάσπης, συκοφαντίας και κιτρινισμού όσο το δικό μου”. Μιλάμε ότι… πιάστηκε η ψυχή μου και παραλίγο να ξεσπάσω σε λυγμούς διαβάζοντας αυτά τα… Μαρθαβούρτσια, αυτά τα στυλ… Βασιλάκη Καίλα δακρύβρεχτα, περί πολιτικού που έχει πολεμηθεί όσο κανένας άλλος στην περιοχή μας.

Ποιους δημοσιογράφους εννοεί άραγε;

Τι να πουν και ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης ή ο φίλος μου Τάκης (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδης (με την ευκαιρία και πολύ σοβαρά τώρα, Χρόνια Πολλά να χαίρεται την αγαπημένη του Νίκη που γιορτάζει σήμερα), αν έχει παράπονα και ο Λαμπάκης. Άρχισα λοιπόν να σκέφτομαι σε ποιον μπορεί να αναφέρεται. Γιατί παλαιότερα έβγαινε στο αγαπημένο του ραδιόφωνο, τον Status fm και τον Σταύρο Αποστολίδη (παρεμπιπτόντως καιρό έχει να κάνει δηλώσεις εκεί, συμβαίνει κάτι) και έλεγε ονόματα.

Αλλά και στα δημοτικά συμβούλια αναφέρονταν στο Evros-news ή για να είμαι ακριβής, στον δικό μας, τον… προκλητικό Κώστα Πιτιακούδη που δεν τον αφήνει σε… χλωρό κλαρί. Τώρα κάνει γενικές αναφορές και μας μπερδεύει. Μετά σκέφθηκα ποιον δημοσιογράφο θεωρεί πολύ καλό ο κ.Λαμπάκης και προφανώς δεν τον συμπεριλαμβάνει σε αυτούς που ανέφερε ότι του κάνουν πόλεμο.

Μπας και είναι αυτοί που μετά από τα 9 χρόνια της θητείας του ως δήμαρχος, τώρα ξαφνικά “ανακάλυψαν” ότι υπάρχουν σκουπίδια στην Αλεξανδρούπολη, ενώ  όλο το προηγούμενο διάστημα η πόλη ήταν… λαμπίκο (όχι Λαμπάκης μην μπερδευτείτε) και τώρα ήρθαν αυτοί οι… ανίκανοι του Ζαμπούκη και έγινε βρώμικη γεμίζοντας σκουπίδια.

Μετά από 9 χρόνια “ανακάλυψαν” τα σκουπίδια

Μήπως είναι όλοι αυτοί που τώρα βρήκαν φωτογραφίες με κλαδιά εκτός κάδων, τους οποίους μάλιστα δεν φροντίζει να αδειάζει η διεύθυνση καθαριότητας; Μέχρι και “βήμα” σε ραδιοφωνικές εκπομπές βρήκαν… αγανακτισμένοι πολίτες για να καταγγείλουν τέτοια προβλήματα. Που ως τον Σεπτέμβριο με Λαμπάκη και Ζιώγα δεν υπήρχαν. Μην κοιτάτε που εμάς εδώ αυτός ο απαράδεκτος Πιτιακούδης μας… έμπλεξε και γράφαμε ότι υπήρχε πρόβλημα με την καθαριότητα.

Μήπως καλός δημοσιογράφος για τον Βαγγέλη Λαμπάκη είναι αυτός που παρουσίαζε επί μήνες ότι το αθλητικό “μπαλόνι” ή το “μπαλόνι” Βαταμίδη, αφού έτσι έχει καθιερωθεί να το λένε ακόμα και οι δικοί του συνάδερφοι στην ίδια παράταξη γιατί αυτός τα έκανε… μαντάρα στο χειρισμό του συγκεκριμένου θέματος, τοποθετείται από στιγμή σε στιγμή και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα; Άσχετα αν οι διαδικασίες δεν προχωρούσαν γιατί οι υπηρεσίες του δήμου ήταν αντίθετες και δεν έδιναν άδεια.

Μήπως ο συνδιασκεδαστής και… συνκαπνιστής πούρων;

Μπας και καλός δημοσιογράφος είναι ο… συνδιασκεδαστής και συγκαπνιστής πούρων; Στον Διευθυντή της ΔΕΛΤΑ τηλεόρασης Αντώνη Τελλόπουλο αναφέρομαι, που συχνά τους βλέπουν μαζί να κυκλοφορούν, ακόμα και να προσέρχονται στα δημοτικά συμβούλια. Αυτός που όπως αποκαλύψαμε αγόρασε και το τοπικό site  Evrosonline.gr; Ποιος μπορεί να είναι άραγε;  Όσο και αν… στύβω  το μυαλό μου δεν τον βρίσκω.

Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο εδώ που τα λέμε, δεν είμαι και καμιά διάνοια όπως ο… Βαμβακερός και ο Γκότσης. Οπότε δεν μπορούσα να καταλάβω ποιον ακριβώς “φωτογράφιζε” στην ανακοίνωση του ο τέως (τέως, τέως, τέως έτσι για να το… χωνέψει) δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με αυτό το ξέσπασμα δικαιολογημένης αγανάκτησης. Περιμένω στην επόμενη ανακοίνωση κατά Ζαμπούκη να μιλήσει με συγκεκριμένα ονόματα.

Ποια ή ποιος να είναι άραγε η… ΤΙΣΙΦΟΝΗ;

Α, για να μην το ξεχάσω μια και αναφέρθηκα στον Τελλόπουλο και το σάιτ που απέκτησε. Με πολύ χαρά είδα ότι προέκυψε και μια νέα παρασκηνιακή στήλη. Κάτι παρόμοιο με  το ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ δηλαδή. Με πολύ περισσότερη ικανοποίηση διαπίστωσα ότι θα έχουμε και μία… γυναίκα συνάδελφο που γράφει την συγκεκριμένη στήλη. Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη, αφού είδα πως υπογράφει με γυναικείο όνομα. ΤΙΣΙΦΟΝΗ λέγεται και με αυτό το ψευδώνυμο υπογράφει.

Κι επειδή όπως είδα την φωτογραφία της, με… φίδια δηλαδή στο κεφάλι, άρχισαν και εμένα να με… ζώνουν τα φίδια, μπήκα στο google για να μάθω περισσότερα, γιατί από τότε που πήγαινα σχολείο και είχαμε κάνει στην μυθολογία το συγκεκριμένο μάθημα, πέρασαν κάτι δεκαετίες και τα ξέχασα. Η Τισιφόνη λοιπόν ήταν όπως διάβασα “μία από τις Ερινύες, η οποία γεννήθηκε από το αίμα του Ουρανού, που χύθηκε στους κόλπους της Γης κατά τον ακρωτηριασμό του από τον Κρόνο.

Η Τισιφόνη, όπως υπονοεί και το όνομά της, πιστευόταν ότι δρούσε ως τιμωρός των δολοφόνων. Σύμφωνα με ένα μύθο, η Τισιφόνη ερωτεύθηκε τον Κιθαιρώνα, αλλά προκάλεσε τον θάνατό του από δάγκωμα ενός από τα φίδια, που είχε αντί μαλλιών, στο κεφάλι της. Στην Αινειάδα του Βιργιλίου η Τισιφόνη είναι η θηριώδης και σκληρή φρουρός των πυλών των Ταρτάρων”. Αυτό το τιμωρός δολοφόνων, μου έφερε στο μυαλό εκείνο το “δολοφόνος χαρακτήρων” που έλεγε ο κ.Λαμπάκης για τον δικό μας, τον Πιτιακούδη.

Ο Λαμπάκης που βρέθηκε στα… τάρταρα;

Όσο για το άλλο, το ότι ήταν σκληρή φρουρός των πυλών των Ταρτάρων, ασυναίσθητα μου ήρθε στο μυαλό το γεγονός ότι στις περασμένες εκλογές ο λαός του δήμου Αλεξανδρούπολης έστειλε με την ψήφο του στα… τάρταρα τον Βαγγέλη Λαμπάκη και την παράταξη του. Αλλά γιατί να είναι “φρουρός” του τέως (τέως, τέως, τέως έτσι για να το… χωνέψει) δήμαρχου Αλεξανδρούπολης η Τισιφόνη;

Κάποιος φίλος βέβαια μου είπε ότι δεν αποκλείεται να είναι άντρας αυτός που γράφει την στήλη και απλά να επέλεξε γυναικείο ψευδώνυμο. Μπορεί να έχει δίκιο. Άβυσσος άλλωστε η ψυχή του ανθρώπου ή αν θέλετε, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα που λέει ο λαός. Μπορεί ο άλλος να θέλει να υπογραφεί με γυναικείο όνομα. Γούστο του και καπέλο του και σε εμάς δεν πέφτει λόγος.

Διαμαρτυρία γιατί δεν τον κάλεσαν στο φαί

Όταν βέβαια προσπαθεί να μας “φωτογραφίσει” ως σάιτ γράφοντας διάφορες ανοησίες περί Αυριανισμού, τότε έχουμε αποδείξει ότι δεν κρυβόμαστε και απαντάμε. Αν χρειαστεί μάλιστα και πολύ σκληρά. Σίγουρα δεν μας πέφτει λόγος, μια και πιάσαμε τα δημοσιογραφικά, στο ξέσπασμα ενός πρώην φίλου μου, ο οποίος είδα ότι διαμαρτυρήθηκε γραπτώς, γιατί κατά την πρόσφατη επίσκεψη του τέως Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, δεν τον κάλεσαν στο φαγητό που παρέθεσαν τα τοπικά στελέχη του κόμματος προς τιμήν του.

Σκέφτηκα άλλωστε ότι καλύτερα που τουλάχιστον εμένα δεν με κάλεσαν. Γιατί φάε-φάε θα γίνω σαν… βαρέλι ή σαν… γρουν’ που λένε και στα χωριά μας και αντί να σφάξουν γουρούνι όπως είναι το έθιμο τώρα τα Χριστούγεννα θα κινδυνέψω εγώ. Δεν έχω λοιπόν τέτοιο παράπονο και δεν ξέρω τι μπορεί να έγινε, αν έγινε κάποια ιδιαίτερη διάκριση ή μεταχείριση απ’ τον φίλο μου τον Σπύρο Δέδογλου.

Ούτε ξέρω ποιον εννοεί ο πρώην φίλος μου, γιατί δεν έγραψε όνομα, αλλά σε κάποιον χοντρό αναφέρθηκε. Άρα αποκλείεται να εννοούσε τον δικό μας ,τον Κώστα Πιτιακούδη. Γιατί αυτός έτσι που έχει γίνει δεν είναι χοντρός, αλλά… θεόχοντρος.

Καλά που δεν ήταν στο βιβλίο του Παυλόπουλου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, επ’ ευκαιρία της παρουσίας του σήμερα στην Αλεξανδρούπολη για τους εορτασμούς του πολιούχου της πόλης Αγίου Νικολάου, παρουσίασε το τελευταίο του βιβλίο στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης.

Καλά που δεν ήταν πάντως εκεί ο… Βαγγέλης Λαμπάκης. Γιατί με τους… ύμνους που αφιέρωσε και τα φοβερά κολακευτικά λόγια που είπε ο κ.Παυλόπουλος για τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, δεν αποκλείεται να… ορμούσε πάνω από τα καθίσματα (ως αντιπολίτευση δεν θα καθόταν άλλωστε πρώτη σειρά) και να άρχιζε τις διαμαρτυρίες γιατί παινεύει τον… άνθρωπο των χρυσοθήρων, όπως τον αποκαλούσε.

Το σίγουρο είναι ότι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπήκε πλέον στην… μαύρη λίστα του τέως δημάρχου Αλεξανδρούπολης και δεν θα θέλει να τον δει πλέον ούτε ζωγραφιστό.

Που χάθηκε;

Εκείνη η… ψυχή, ο τέως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Αλεξανδρούπολης Γιώργος Κουκουράβας που χάθηκε; Απολαμβάνει ήρεμος πλέον τα αγαπημένα του… κρουασανάκια;

Ο…Ναρκαλιευτής

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*