Παυλόπουλος σε Ερντογάν πάνω από την κανονιοφόρο “ΚΑΣΟΣ”: Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της

Παυλόπουλος σε Ερντογάν πάνω από την κανονιοφόρο “ΚΑΣΟΣ”: Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της

Νέα αυστηρά μηνύματα προς την Τουρκία, έστειλε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την Αλεξανδρούπολη, όπου παρέστη στον εορτασμό του Πολιούχου της πόλης Αγίου Νικολάου.

Κατηγόρησε τον Πρόεδρο Ερντογάν και την Τουρκία ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Απευθυνόμενος στον καπετάνιο και το πλήρωμα της κανονιοφόρου ΚΑΣΟΣ, που από τις 3 Δεκεμβρίου, έχει ελλιμενιστεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον Πολιούχο, Άγιο Νικόλαο, ο κ.Παυλόπουλος αναφέρθηκε στη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα κατηγορώντας την Τουρκία ότι ερμηνεύει κατά το δοκούν το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

«Θέλω να γνωρίζετε ότι αυτά τα νερά, αυτά τα σύνορα, η Επικράτεια είναι ελληνική, είναι ευρωπαϊκή και όλοι εκείνοι που έρχονται να εγείρουν αξιώσεις, να ερμηνεύουν το Διεθνές Δίκαιο και ιδίως το Δίκαιο της Θάλασσας, κατά το δοκούν, θ’ αντιληφθούν πολύ σύντομα ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της σ’ αυτή την υπεράσπιση των εθνικών της θεμάτων και των εθνικών της δικαίων.

Θέλω να έχετε μέσα σας βαθιά την πεποίθηση ότι στηρίζετε μια Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας ο ρόλος υπερβαίνει τους λαούς της και πλανητικώς, γιατί αφορά θεμελιώδεις αρχές και αξίες που πρέπει να τις υπερασπιστούμε για ολόκληρο τον κόσμο και ιδίως για τον χειμαζόμενο άνθρωπο κι εσείς ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει χειμαζόμενος άνθρωπος σ’ αυτήν την περιοχή» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πλαισιωμένος από την τοπική στρατιωτική ηγεσία και συγκεκριμένα τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατοπυ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και τον Διοικητή της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, αλλά και το πλήρωμα της κανονιοφόρου.

 

3 Σχόλια

 1. Ο λαλιστατος επί παντός επιστητού, κ. Πρόεδρος, με τά ηχηρά του μηνύματα, γιατί δεν πάει μία βόλτα νά τά πει face to face στον κ. Ερντογανη; Δίπλα είναι….

 2. Κύριε πρόεδρε,
  μας έχετε πεθάνει στο μπλα μπλα του διεθνούς δικαίου και εξοπλισμοί ΜΗΔΕΝ.
  Έχει έρθει ο καιρός να βγείτε από τον γυάλινο πύργο σας και να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά την ανεπάρκεια των πολιτικών που θέλετε να είστε επικεφαλής τα παιδιά μας θα την πληρώσουν. Και είναι πολύ λίγα.
  Όταν λέτε ότι η ΕΕ θα μας βοηθήσει με κάνετε να πιστεύω ότι τα ναρκωτικά έχουν νομιμοποιηθεί στη χώρα μας!
  Το βιβλίο σας, καλά πήγε; Θα πουλήσει;

 3. Είναι από τους κύριους υπαίτιους που η Ελλάδα γέμισε με τις “ορδές του Ιμπραήμ”. Να πάει να τα πει αλλού τα ψέμματά του.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*