Δήμος Ορεστιάδας: Χρηματικό πρόστιμο για υποβάθμιση και ενδεχόμενη ρύπανση περιβάλλοντος

Δήμος Ορεστιάδας: Χρηματικό πρόστιμο για υποβάθμιση και ενδεχόμενη ρύπανση περιβάλλοντος

Την επιβολή διοικητικών κυρώσεων στο Δήμο Ορεστιάδας με χρηματικό πρόστιμο ύψους 500 ευρώ στον δήμο Ορεστιάδας αποφάσισε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 4 Δεκεμβρίου 2019, το πρόστιμο υποβλήθηκε για υποβάθμιση και ενδεχόμενη ρύπανση περιβάλλοντος και υδάτινου σώματος, από τη μη σύννομη διάθεση στερεών απορριμμάτων οικιακής προέλευσης σε μη επιτρεπόμενο και αδειοδοτημένο χώρο. Κάποιοι δηλαδή πέταξαν ανεξέλεγκτα σκουπίδια σε χώρο που δεν ήταν χωματερή και μετά την αυτοψία των αρμόδιων υπηρεσιών και την εισήγηση τους, επιβλήθηκε το συγκεκριμένο πρόστιμο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση του κ.Πέτροβιτς:

Αποφασίζουμε την επιβολή διοικητικών κυρώσεων – προστίμου ύψους 500 (πεντακοσίων) ευρώ στο Δήμο
Ορεστιάδας για υποβάθμιση περιβάλλοντος και ενδεχόμενη ρύπανση περιβάλλοντος και υδάτινου σώματος από τη μη σύννομη διάθεση στερεών απορριμμάτων οικιακής προέλευσης σε μη επιτρεπόμενο και αδειοδοτημένο χώρο (Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων) κατά παράβαση της ΗΠ 50910/2727/ΦΕΚ 1909Β/2003, του Ν 1650/1986 και του Ν. 4042/ΦΕΚ 24Α/2012 (άρθρο 29) όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν.

ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ είναι ΑΡΧΕΙΟΥ