Η Τουρκία απέλασε Ελληνίδα «που είχε σχέση με τζιχαντιστές»

Η Τουρκία απέλασε Ελληνίδα «που είχε σχέση με τζιχαντιστές»

Μια Ελληνίδα, ηλικίας 50 ετών, που κατά τις τουρκικές αρχές φέρεται να είχε σχέσεις με τζιχαντιστές, απέλασε σήμερα η Τουρκία, στο πλαίσιο της επιχείρησης  που έχει ξεκινήσει για την επιστροφή ξένων τρομοκρατών μαχητών στις χώρες τους.

Πληροφορίες σε σχέση με την ταυτότητα της 50χρονης αναφέρουν πως αυτή εισήλθε παράνομα στην Τουρκία από τη Συρία, καθώς και τα δύο διαβατήρια που έφερε, ένα ελληνικό και ένα αυστραλιανό είχαν λήξει. Οι τουρκικές αρχές την συνέλαβαν με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα και στη συνέχεια ζητήθηκε η απέλασή της στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών και όπως μεταδίδουν Έλληνες ανταποκριτές στην Τουρκία, «συνεχίζεται η επιστροφή των ξένων τρομοκρατών μαχητών στις χώρες καταγωγής τους. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα ένας ελληνικής καταγωγής τρομοκράτης απελάθηκε στη χώρα του».
Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από την Τουρκία, φέρεται να είχε προηγηθεί συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές για την απέλαση της γυναίκας.

Ωστόσο, νεώτερες πληροφορίες διαφοροποιούν κατά πολύ την εκδοχή των τουρκικών αρχών, αφού η γυναίκα φέρεται να ήταν παντρεμένη με Σύρο πολίτη και να ζούσε χρόνια στην Τουρκία. Παράλληλα, το όνομά της δεν υπήρχε σε καμία λίστα τρομοκρατών ή συνεργατών τζιχαντιστών, ενώ ουδέποτε είχε απασχολήσει τις ελληνικές αρχές.

Πηγή: protothema.gr

 

Ένα σχόλιο

  1. Η παλιά καλή Ελλάδα!
    Όταν την απειλούν ή την κατηγορούν, γυρνάει δήθεν με “ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση” …να πιάσει το σαπούνι!
    Από “διπλωματία” κύριοι έχετε καντάρια, ίχνος ντροπής υπάρχει;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*