Συνάντηση με Βορίδη θα έχουν στην Αθήνα οι αγρότες του Έβρου, για τις αποζημιώσεις

Συνάντηση με Βορίδη θα έχουν στην Αθήνα οι αγρότες του Έβρου, για τις αποζημιώσεις

Νέα συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, αλλά και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, θα έχουν οι αγρότες του Έβρου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θέμα των αποζημιώσεων για τις καταστροφές σε διάφορες παραγωγές τους.

Αυτό αποφασίστηκε στην χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ορεστιάδας, παρουσία των τεσσάρων βουλευτών του νομού, των Χρήστου Δερμεντζόπουλου, Τάσου Δημοσχάκη, Σταύρου Κελέτση από τη Ν.Δ και της Νατάσας Γκαρά του ΣΥΡΙΖΑ, του Αντιπεριφερειάρχη ΑΜ-Θ Κώστα Βενετίδη και των Προέδρων των ΕΑΣ Ορεστιάδας Λάμπη Κουμπρίδη, Διδυμοτείχου Αξιώτη Καμπρούδη και Σουφλίου Αθανάσιου Μαλτεπιώτη.

Έγινε άλλη μια φορά ανάλυση της κατάστασης και επισημάνθηκε η άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες του Έβρου, που δεν έχουν αποζημιωθεί ούτε για τις πλημμύρες των ετών 2015 και 2016, αλλά και για τα σιτηρά από την ξηρασία το 208, όπως και την ζημιά από το πράσινο και ροζ σκουλήκι επίσης πέρυσι. Οι τόνοι ανέβηκαν κάποιες στιγμές, κυρίως μεταξύ της κ.Γκαρά και του κ.Δημοσχάκη, όταν οι παριστάμενοι της ζήτησαν να κάνει μια παρουσίαση όσων έπραξε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πριν από λίγους μήνες και της επισημάνθηκε πως δεν προχώρησαν ουσιαστικά οι διαδικασίες για να μην παραμένουν οι πληγέντες αγρότες εδώ και μήνες… στο ίδιο έργο θεατές.

Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να πετάξει το… μπαλάκι των ευθυνών στη σημερινή Κυβέρνηση και μάλιστα ισχυρίστηκε πως το πόρισμα του ΕΛΓΑ που παραδόθηκε λίγες ημέρες πριν ο διορισμένος από την ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενος Πρόεδρος του ΕΛΓΑ αντικατασταθεί από τον κ.Λυκουρέντζο είναι θετικό και πρέπει να καταβληθούν οι αποζημιώσεις. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των τριών συναδέρφων της που υποστήριξαν ως οι δικές τους πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι αρνητικό και να το επιβεβαιώνει αυτό και ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Ορεστιάδας κ.Κουμπρίδης.

Γι’ αυτό αποφασίστηκε να βρεθούν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των αγροτών με τους βουλευτές που θα κείσουν το ραντεβού με τον κ.Βορίδη και τον κ.Λυκουρέντζο, προκειμένου να ενημερωθούν από… πρώτο χέρι για την κατάσταση και να δουν τι μέλλει γενέσθαι. Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί αν μετέχουν στην αντιπροσωπεία και οι δήμαρχοι του νομού.