Κρατείται στο αυτόφωρο ο καθαιρεθείς κληρικός Ι. Καρασακαλίδης – Συνελήφθη για αντιποίηση αρχής – Τελούσε κηδεία σε χωριό

Κρατείται στο αυτόφωρο ο καθαιρεθείς κληρικός Ι. Καρασακαλίδης – Συνελήφθη για αντιποίηση αρχής – Τελούσε κηδεία σε χωριό

Συνελήφθη και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης προκειμένου να οδηγηθεί αύριο στο αυτόφωρο, ο καθαιρεθείς πρώην κληρικός της Μητρόπολης Ιωάννης Καρασακαλίδης, ο οποίος για μια ακόμη φορά έρχεται αντιμέτωπος με το νόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ο πρώην κληρικός της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, ο οποίος καταδικάσθηκε αμετάκλητα από τα πολιτικά δικαστήρια σε φυλάκιση και έπειτα καθαιρέθηκε για ανήθικες πράξεις από τα Συνοδικά Δικαστήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος, είναι κατηγορούμενος για αντιποίηση αρχής. Κι αυτό γιατί πήγε σε κηδεία ηλικιωμένης, μητέρας ενός από τα λεγόμενα “πνευματικά του παιδιά”, η οποία έγινε σε χωριό του δήμου Αλεξανδρούπολης και φορώντας κανονικά άμφια κληρικού αφού πρώτα στο σπίτι τέλεσε παράνομα τη νεκρώσιμο ακολουθία, ετοιμαζόταν να κάνει το ίδιο και στο νεκροταφείο.

Κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις και παράλληλα ενημερώθηκε η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, η οποία με την σειρά της ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές,. οι οποίες αμέσως βρέθηκαν στο συγκεκριμένο χωριό και τον συνέλαβαν. Κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση και αύριο θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Επικαλείται ότι έγινε Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης των Παλαιοημερολογιτών

Πριν από λίγο καιρό ο καθαιρεθείς πρώην αρχιμανδρίτης και κληρικός, ξεκίνησε προσπάθειες μαζί με κάποιους που τον ακολουθούν για την δημιουργία Παλαιοημερολογίτικης, σχισματικής Μητρόπολης Θράκης. Μάλιστα πλέον παρουσιάζεται ως… Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ιωάννης και με αυτό τον τίτλο εμφανίστηκε φορώντας τα άμφια για να τελέσει τη νεκρώσιμο ακολουθία.

Ιδού και κάποια έγγραφα που αποδεικνύουν τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς του.

Για να προφυλαχθούν οι πιστοί και να μην παρασύρει καλόπιστους

και η απόφαση της Ιεράς Συνόδου με την καθαίρεση του

Κι επειδή παρά την καθαίρεση του, τα συνεχή μπλεξίματα με το νόμο και την δικαιοσύνη και τις καταδίκες, προσπαθεί να παρασύρει διάφορους ευκολόπιστους, αλλά ακόμα και καλόπιστους, επικαλούμενος τίτλους και ιδιότητες που δεν έχουν το παραμικρό αντίκρυσμα ή καμιά θεσμική αξία, να θυμίσουμε την  απόφαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία καθαίρεσε τον πρώην αρχιμανδρίτη και κληρικό της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης Ιωάννη Καρασακαλίδη.

8 Σχόλια

  1. Κατέστρεψε ανθρώπους, παιδιά, οικογένειες και κυρίως γυναίκες, δεν μπορούν οι υπηρεσίες να τον διώξουν επιτέλους?

  2. Αφού βρίσκει κορόϊδα και τους τα μασάει…..Έχει κι αυτός τα δίκια του! Ολόκληρη ΜΚΟ πως θα συντηρηθεί;

  3. Πνευματική Γιάφκα

    Μόνο που στο βιογραφικό του ξέχασε να γράψει και τα χόμπι του. Γιατί, αν είναι να γνωρίζει κάποιος την αλήθεια, πρέπει να την γνωρίζει ολόκληρη. Και γιατί η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.

  4. Δυστυχώς τον κυρίευσε ο εξαποδίτης με την υπερηφάνεια.

  5. Φοβερό! Έφυγε μια ψυχή χωρίς να γίνει κανονική κηδεία, χωρίς να την διαβάσει ορθόδοξος ιερέας. Μα πόση πλάνη! Τί μυαλό κουβαλάνε; Κι αυτός δεν ντρέπεται να κοροϊδεύει τον Θεό και τόσους ανθρώπους;!

  6. Πόση δυστυχία πια θα σκορπίσει σε οικογένειες;;; Ας τον σταματήσουν οι αρχές, για να μην υποφέρουν άλλοι άνθρωποι!

  7. Ε ρε τρέλα που υπάρχει!!! Δεν μπορούν επιτέλους να τον μαζέψουν;

  8. Ξεκίνησε να κάνει και δήθεν ΄΄κηδείες΄΄… Έλεος! Παίζει με τον πόνο του απλού κοσμάκι. Τι άλλο θα σκαρφιστεί το άρρωστο μυαλό του;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*