Ορεστιάδα: Συνελήφθη ζευγάρι που… ρήμαξε σπίτια σε χωριά του Τριγώνου – Ποιοι είναι, πως δρούσαν

Ορεστιάδα: Συνελήφθη ζευγάρι που… ρήμαξε σπίτια σε χωριά του Τριγώνου – Ποιοι είναι, πως δρούσαν

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δικαίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, πέντε (5) κλοπές και μία (1) απόπειρα, από σπίτια και αποθήκες που διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο σε χωριά του Τριγώνου στον βόρειο Έβρο και το Evros-news.gr είχε αναφέρει σε συνεχόμενα ρεπορτάζ του ότι προκάλεσαν έντονες ανησυχίες στους κατοίκους.

Ο Διοικητής και οι αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος στα Δίκαια, αφού επιλήφθηκαν των υποθέσεων με τις κλοπές που έγιναν κυρίως στο Ορμένιο αλλά και διπλανά χωριά, κατάφεραν με προσεκτική και μεθοδική δουλειά και ταυτοποίησαν τα στοιχεία δύο (2) αλλοδαπών, συγκεκριμένα Βουλγάρων ηλικίας 42 και 40 ετών, που είναι ζευγάρι και σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

-Ορεστιάδα: Νέα κρούσματα κλοπών – “Χτύπησαν” δυο σπίτια στο χωριό Ορμένιο

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, προέκυψε πως  οι συγκεκριμένοι δράστες διέρρηξαν τρία σπίτια και δύο αποθήκες, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα, έξι (6) εργαλεία (βενζινοκίνητα – ηλεκτρικά) και μία (1) ηλεκτρονική συσκευή, ενώ σε μία περίπτωση διάρρηξης οικίας (σε σπίτι ηλικιωμένης στο Ορμένιο) δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Τα κλοπιμαία τα πουλούσαν στην Βουλγαρία, κυρίως στις πόλεις που βρίσκονβται κοντά στον Έβρο. Την Τρίτη το ζευγάρι των Βούλγαρων ήταν στον σιδηροδρομικό σταθμό Δικαίων και επειδή κίνησαν τις υποψίες των αστυνομικών, οδηγήθηκαν στο Α.Τ.Δικαίων προκειμένου να γίνει εξακρίβωση στοιχείων. Από τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα που στάλθηκαν για έλεγχο, προέκυψε ότι ήταν αυτοί είχαν ρημάξει τα σπίτια των κατοίκων στα χωριά του Τριγώνου.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τριγώνου.

-Διέρρηξαν σπίτι στο Ορμένιο, με την ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια να είναι μέσα