Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Λύση με την άμεση μετακίνηση για 3,5 μήνες καρδιολόγου απ’ το Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης

Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Λύση με την άμεση μετακίνηση για 3,5 μήνες καρδιολόγου απ’ το Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης

Λύση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, μια και έχει μείνει μόνο με δυο καρδιολόγους οι οποίοι με ενημερωτικό τους σημείωμα τονίζουν ότι έχουν ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια τους όπως παρουσίασε χθες το Evros-news.gr με ρεπορτάζ του, φαίνεται ότι δίνεται έστω και προσωρινά αλλά άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήδη λήφθηκε απόφαση για την μετακίνηση μιας γυναίκας καρδιολόγου από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, της Σοφίας Τερζή, η οποία μάλιστα θα αναλάβει υπηρεσία από την Δευτέρα στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Στην απόφαση που ήδη δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ημερομηνία 11 Δεκεμβρίου και την υπογράφει ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτριος Τσαλικάκης, αναφέρεται:

“Αποφασίζουμε τη μετακίνηση της ιατρού του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης κας Σοφίας Τερζή, Επιμελήτριας Α, ειδικότητας Καρδιολογίας, στο Γ.Ν. Διδυμοτείχου για την κάλυψη αυξημένων αναγκών και υπηρεσιακών κενών του Νοσοκομείου.
Οι δαπάνες που θα προκύψουν από την πραγματοποίηση των εφημεριών, καθώς και τα έξοδα μετακίνησης (εφόσον απαιτούνται), θα καλυφθούν από το Γ.Ν. Διδυμοτείχου.
Η παρούσα Απόφαση ισχύει από 16 Δεκεμβρίου 2019 και έως 31 Δεκεμβρίου 2019”.

ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ

Επειδή στην απόφαση αναφέρεται το χρονικό διάστημα 16/12 με 31/12, αυτό αφορά το 2019, ενώ η απόφαση για το πρώτο 3μηνο του 2020 θα δημοσιευθεί αργότερα. Ισχύει όμως και η καρδιολόγος θα βρίσκεται στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου για 3,5 μήνες. Επίσης, μόλις λήξει η αναρρωτική άδεια του γιατρού κ.Καραγιάννη, αναμένεται να επιστρέψει και αυτός στα καθήκοντα του.

Προκηρύσσονται άμεσα 5 θέσεις μόνιμων γιατρών από την 4η ΥΠΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, από την 4η ΥΠΕ κιαι τον Διοικητή Δημήτρη Τσαλικάκη, έχει αποφασιστεί η προκήρυξη για την πρόσληψη 5 μονίμων γιατρών και συγκεκριμένα:

  • Καρδιολόγου
  • Ορθοπεδικού
  • Παιδιάτρου
  • Ακτινολόγου
  • Νευρολόγου

Βέβαια το θέμα είναι να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από γιατρούς για την κάλυψη των συγκεκριμένων θέσεων, αφού εκτός της Καρδιολογικής, σοβαρό πρόβλημα έλλειψης γιατρών υπάρχουν και στην Ορθοπεδική και Παιδιατρική κλινική, όπου επίσης οι υπάρχοντες γιατροί έχουν ξεπεράσει τις αντοχές τους προκειμένου να εξυπηρετούν τον κόσμο. Γι’ αυτό και επανέρχεται το επιτακτικό αίτημα να ανακηρυχθεί το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ως άγονο τύπου Α, προκειμένου να υπάρξουν επιπλέον κίνητρα σε γιατρούς. Κι αυτό είναι θέμα και ζήτημα που πρέπει να το… παλέψουν και να το απαιτήσουν ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, οι βουλευτές του νομού Έβρου, κυρίως οι κυβερνητικοί της Ν.ΣΔ., σε συνεργασία με το νέο Διοικητή Χρήστο Καπετανίδη που θα αναλάβει σε λίγες ημέρες επίσημα τα καθήκοντα του.

Επίσης είναι αναγκαίο να απαιτηθεί η επιστροφή των 30 κλινών, που είχαν αφαιρεθεί όταν το 2012 έγινε η συγχώνευση του Νοσοκομείου με αυτό της Αλεξανδρούπολης, μια και έγινε πλέον ξανά Αυτόνομο, άσχετα αν αυτό στην πράξη δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί.