Συνεταιριστική Τράπεζα: Ούτε Έβρου πλέον αλλά Δράμας και “Μακεδονική Πίστη”, ούτε Εβρίτες στη διοίκηση

Συνεταιριστική Τράπεζα: Ούτε Έβρου πλέον αλλά Δράμας και “Μακεδονική Πίστη”, ούτε Εβρίτες στη διοίκηση

Όπως όλα τα παραμύθια τελειώνουν κάποτε, έτσι συνέβη και με την πάλαι ποτέ Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου, για την οποία μας διαβεβαίωναν ότι με την συγχώνευση της θα δημιουργηθεί μια Συνεταιριστική Τράπεζα που θα δραστηριοποιείται σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ούτε Έβρου είναι πλέον στην ουσία αλλά και τον τίτλο, αφού θα ονομάζεται Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας με τον διακριτικό τίτλο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ”, ενώ δεν υπάρχει κανένας Εβρίτης στο νέο Διοικητικό της Συμβούλιο, αλλά μόνο 9 Δραμινοί. Επίσης, δεν θα δραστηριοποιείται σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, αφού όπως φαίνεται ξεκάθαρα, έγινε τροποποίηση της  αρχικής σύμβασης συγχώνευσης του 2017 και μάλιστα αυτή υπογράφηκε στις 19 Ιουλίου του 2018, μετά την σχετική απόφαση της Τράπεζας Ελλάδος.

Αυτή όπως βλέπετε στους όρους που ακολουθούν, προβλέπει ότι η συγχώνευση προχωράει χωρίς να υπάρξει επέκταση της άδειας λειτουργίας της νέας Τράπεζας που δημιουργείται  στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Είναι φυσικά ξεκάθαρο ότι καμιά συγχώνευση δεν υπήρξε όπως μας… παραμύθιαζαν, αλλά απορρόφηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου από αυτή της Δράμας.

Καλά είναι λοιπόν τα παραμύθια, αλλά κάποια στιγμή προσγειώνεσαι στην πραγματικότητα και πλέον είναι άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι με τα υποκαταστήματα της πάλαι ποτέ Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου που υπάρχουν στο νομό μας. Δεν φτάνουν όλα αυτά… χάσαμε και τον Χριστόδουλο Τοψίδη, που ως Πρόεδρος του

Επιμελητηρίου Έβρου συμμετείχε όλα τα προηγούμενα χρόνια στα Δ.Σ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΔΡΑΜΑΣ-ΕΒΡΟΥ