ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Είναι τρόπος αυτός που διοικεί η δημοτική αρχή Ζαμπούκη; Έχει δίκιο ο Λαμπάκης…

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Είναι τρόπος αυτός που διοικεί η δημοτική αρχή Ζαμπούκη; Έχει δίκιο ο Λαμπάκης…

Α, όλα κι όλα. Μπορεί να έχουμε εδώ και περισσότερα από 2,5 χρόνια ασκήσει έντονη κριτική στον τέως (τέως, τέως, τέως έτσι για να το χωνέψει) δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, αλλά έχει δίκιο.

Αναφερόμαστε στις συνεχείς ανακοινώσεις που εκδίδει, δεν ξέρω αν το κάνει μόνος του χωρίς να ρωτήσει κανέναν όπως υποστηρίζουν αρκετοί δημοτικοί του σύμβουλοι, ως παράταξη “Πόλη και Πολίτες”, σχεδόν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Είναι τρόπος διοίκησης αυτός;

Μα είναι τρόπος αυτός που διοικεί και συμπεριφέρεται ο κ.Ζαμπούκης και οι συνεργάτες του; Πως να μην… συγχύζεται και να μην τους “κατακεραυνώνει” (λέμε τώρα) ο κ.Λαμπάκης; Μην κοιτάτε που ο συνήθως ήρεμος, πράος, συγκαταβατικός, συναινετικός και χαμηλών τόνων Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Νίκος Ραπτόπουλος… εξανέστη και δήλωσε όσα δήλωσε στον Δημήτρη Κολιό.

Ότι δηλαδή ο τέως (τέως, τέως, τέως έτσι για να το χωνέψει) δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κάνει αντιπολίτευση χαμηλού επιπέδου και θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι εδώ και τρεις μήνες έχασε την καρέκλα με απόφαση του λαού που τον έστειλε στην αντιπολίτευση. Όταν είσαι Λαμπάκης, με την γνωστή έπαρση, αλαζονεία και εγωπάθεια, νομίζει ο κ.Ραπτόπουλος ότι… χωνεύεται εύκολα κάτι τέτοιο;

Δεν κοιτάει την δική του συμπεριφορά και τον τρόπο διοίκησης, αλλά και του δημάρχου του Γιάννη Ζαμπούκη και των υπόλοιπων Αντιδημάρχων και Προέδρων των δημοτικών οργανισμών και επιχειρήσεων; Οι άνθρωποι… χαλάνε την πιάτσα, με βάση όσα είχαν ζήσει οι Αλεξανδρουπολίτες αλλά και όλοι οι κάτοικοι του δήμου Αλεξανδρούπολης, τα προηγούμενα χρόνια.

Ειδικά οι Φεριώτες, μια και το πιο πρόσφατο γεγονός διαδραματίστηκε στην πόλη τους και βρήκε άλλη μια ευκαιρία ο Βαγγέλης Λαμπάκης να επιτεθεί στη νέα δημοτική αρχή. Εννοώ το πρόβλημα δυο-τριών ημερών που δημιουργήθηκε με την αδράνεια της Διευθύντριας του Παιδικού Σταθμού να παραγγείλει πετρέλαιο και έτσι κάποιοι γονείς δεν έστελναν τα παιδιά τους εκεί.

Ακούς εκεί να ζητούν συγνώμη απ’ τον κόσμο

Ακούς εκεί, ο Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Νίκος Ραπτόπουλος, που κατάγεται και από την πόλη, η Αντιπρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου που ζει εκεί και ο Αντιδήμαρχος Φερών Δημήτρης Κολγιώνης, να… ζητήσουν συγνώμη, για την αβλεψία και αδράνεια μιας υπαλλήλου;

Κι όχι μόνο δημόσια στις δηλώσεις τους, αλλά τηλεφώνησαν οι “απαράδεκτοι” και σε όλους τους γονείς όσων παιδιών δεν πήγαιναν για δυο-τρεις ημέρες στον Παιδικό Σταθμό και τους ζήτησαν επίσης συγνώμη για την ταλαιπωρία. Αφήστε που ο κ.Ραπτόπουλος πήγε ο ίδιος στις Φέρες και ασχολήθηκε με το ζήτημα που προέκυψε.

Που ακούστηκαν όλα αυτά; Να ζητούν συγνώμη όλοι μαζί από τους δημότες για αυτή την μικρή ταλαιπωρία, άσχετα αν δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση από την αρμόδια υπάλληλο για το πρόβλημα, αφού είναι σίγουρο πως θα το έλυναν πριν προκύψει;

Ούτε μια φωτογραφία το… βυτιοφόρο στο facebook;

Είναι λοιπόν δυνατόν ο Δημήτρης Κολγιώνης ως Αντιδήμαρχος Φερών, να μην… ανεβάσει στο facebook φωτογραφίες του βυτιοφόρου που έφερε το πετρέλαιο στον Παιδικό Σταθμό και λειτούργησαν τα καλοριφέρ, αφού λύθηκε το θέμα μια και όλοι “έπεσαν” πάνω μόλις το πληροφορήθηκαν;

Μα είναι Αντιδήμαρχος αυτός; Να παραιτηθεί αμέσως, μαζί με το Νίκο Ραπτόπουλο, ο οποίος ως Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού από ευθιξία έθεσε την παραίτηση του στην διάθεση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη. Αν ήταν ο γίγας… Νίκος Γκότσης, συνέχεια θα ανέβαζε φωτογραφίες με το βυτιοφόρο να βάζει πετρέλαιο, τον καυστήρα που ανάβει, αλλά και κανένα… τραγουδάκι που θα έλεγε ο ίδιος μαζί με τα παιδάκια για να ανεβάσει το σχετικό βίντεο.

Ξέρετε σε ποιον αναφέρομαι. Σε αυτόν που δεν μπορεί (χειρότερα από τον Λαμπάκη) να χωνέψει ότι έχασε την καρέκλα του Αντιδημάρχου και… ξαταπατάει το Πρωτόκολλο σε κάθε επίσκεψη επισήμου στην περιοχή μας, προσπαθώντας να βγει φωτογραφίες μαζί ή πίσω του. Πως ήταν ο συγχωρεμένος… Μητσάρας από τη Νέα Σμύρνη, που πήγαινε στα γήπεδα και στήνονταν πίσω από όσους έκαναν δηλώσεις μετά τους αγώνες για να τον δείχνει η τηλεόραση; Κάτι παρόμοιο.

Μα πήγε και έδωσε άμεσα λύση στο σχολείο;

Θυμάμαι και κάτι άλλο. Πριν λίγο καιρό είχε δημιουργηθεί πρόβλημα, επίσης στις Φέρες, με κάποια αδέσποτα που ενοχλούσαν τους μαθητές στο Γυμνάσιο-Λύκειο. Κι αυτοί έκαναν κατάληψη για διαμαρτυρία, ζητώντας να βρεθεί κάποια λύση. Την ίδια μέρα λοιπόν, πήγε και τους επισκέφθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ.Κολγιώνη, συζήτησε μαζί τους και έδωσε προσωρινή λύση, με αποτέλεσμα να λυθεί η κατάληψη.

Ανέλαβαν δυο υπάλληλοι τις πρώτες ημέρες να προσέχουν ώστε να αδέσποτα να απομακρύνονται από τον χώρο αυτό, μέχρι να βρεθεί οριστική λύση. Μπορεί όλο αυτό να μην άρεσε στον… Σταύρο Αποστολίδη, που μιλούσε ειρωνικά στην ραδιοφωνική του εκπομπή για… σκυλοδιώχτες, αλλά τι να κάνουμε. Η λύση δόθηκε και μάλιστα άμεσα.

Ενώ ο Βαγγέλης Λαμπάκης όχι μόνο εμφανίζονταν σπάνια στις Φέρες, όχι μόνο δεν ζητούσε συγνώμη (είναι άγνωστη λέξη γι’ αυτόν διαχρονικά), αλλά με κάθε ευκαιρία τα… έχωνε στους Φεριώτες που του έκαναν κριτική. Ξεχάσατε εκείνα τα φοβερά στις δηλώσεις και ανακοινώσεις του για όσους δεν συμφωνούσαν μαζί του;

Μόλις ανέλαβε ζήτησε συγνώμη για τη ράμπα

“Ο Λαμπάκης ο Βαγγέλης δε μασάει κι αυτά όχι σε μένα. Το λέω στους 3-4, όχι σε αυτούς που παρασύρθηκαν… αυτούς τους αγαπώ”, ή το άλλο: “Πολλές φορές αγγίξαμε το θαύμα σε πάρα πολλά θέματα και δεν μπορεί κανείς να πει ούτε για αυτή τη δημοτική αρχή ούτε για την ενότητα Φερών, γιατί η ενότητα των Φερών είναι η πιο ευνοημένη από τις άλλες δύο”. Μου λείπουν πολύ αυτά τα… σόου Λαμπάκη το παραδέχομαι.

Ξεφύγαμε όμως από το θέμα μας. Στις Φέρες αναφερόμαστε και θυμάμαι ότι και στις αρχές Σεπτεμβρίου, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ζήτησε με ανακοίνωση-δήλωση του συγνώμη από συμπολίτη του στις Φέρες, ο οποίος κατήγγειλε με φωτογραφικό υλικό την παράνομη στάθμευση αυτοκινήτου της ΔΕΥΑΑ σε ράμπα ΑΜΕΑ.

Παράλληλα τον ευχαρίστησε για την καταγγελία της συμπεριφοράς του στελέχους (δεν ήταν εργαζόμενος) της συγκεκριμένης επιχείρησης. Μα τι πράγματα είναι αυτά; Είναι δυνατόν να λειτουργεί έτσι ολόκληρος δήμαρχος για ένα… παρκάρισμα. Έχει δίκιο που τους… ξεφωνίζει λοιπόν ο Βαγγέλης Λαμπάκης με την ανακοίνωση.

Απαγορευμένη λέξη για τους Αντιδημάρχους του Λαμπάκη

Εδώ οι δικοί του, ολόκληροι Αντιδήμαρχοι, όπως ο πρώην Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Ζιώγας (που χάθηκε αυτή η… ψυχή, δεν τον βλέπω να πολυσυμμετέχει στα επικοινωνιακά σόου Λαμπάκη), πάρκαραν σε ράμπες ΑΜΕΑ και παρά την δημοσιοποίηση του θέματος, σιγά μην ζητήσουν συγνώμη και μάλιστα δημόσια.

Αμ ο πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελίδης που επίσης διπλοπάρκαρε σε πεζόδρομο και αντί να ζητήσει συγνώμη, να πληρώσει την κλήση, απειλούσε τον…Παυλάρα Μιχαηλίδη (φίλο και συνοδοιπόρο πλέον του Βαγγέλη Λαμπάκη) με μηνύσεις αλλά και όσα ΜΜΕ είχαμε αναδείξει την καταγγελία του;

Επίσης, ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Ουζουνίδης, που θέλει να εμφανιστεί και ο μελλοντικός… ηγέτης της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” (τρομάρα του), δεν είχε τα αυτοκίνητα της εταιρείας του παρκαρισμένα παράνομα στο κέντρο της πόλης; Σιγά μην ζητήσει συγνώμη.

Αυτά είναι για τους… Ζαμπούκηδες, τους Ραπτόπουλους, τις Ποϊραζίδηδες και τους Κολγιώνηδες. Άλλωστε ένας Λαμπάκης και μαζί και οι δικοί του, πάντα ήταν… αλάνθαστοι. Είχαν το… αλάθητο του Πάπα για να χρησιμοποιήσω με την ευκαιρία και την φοβερή φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει στο gatzoli η… Πυθία στην στήλη της, που παρεμπιπτόντως τώρα έγινε “κολλητή” με τον κ.Λαμπάκη.

Ακούς εκεί να ρωτάει ταξιτζήδες

Και κάτι ακόμα που θυμήθηκα. Είναι δυνατόν ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης να συναντιέται και να ζητάει την γνώμη των ταξιτζήδων αν θα πρέπει να παραμείνει πεζόδρομος η οδός Κύπρου ή να ξαναδοθεί στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων; Οι άνθρωποι αυτοί πως να έχουν άποψη για το συγκεκριμένο θέμα, όταν δεν… κυκλοφορούν καθόλου στο κέντρο της πόλης; Αραχτοί στο σπίτι τους είναι όλη μέρα.

Δεν ζουν στην δουλειά τους ούτε το κυκλοφοριακό πρόβλημα, ούτε ταλαιπωρούνται και οι ίδιοι μαζί με τους πελάτες που παίρνουν, στην κίνηση τους από τον κεντρικό δρόμο προς το λιμάνι. Καλά κάνει λοιπόν και τον… κατακεραυνώνει άλλη παρασκηνιακή στήλη με… γυναικείο ψευδώνυμο.

Είναι πραγματικά παγκόσμια πρωτοτυπία, ένας δήμαρχος να ζητάει την άποψη των ταξιτζήδων αν θα πρέπει να είναι πεζόδρομος μια οδός και επιβαρύνει το κυκλοφοριακό, των ανθρώπων δηλαδή που κυκλοφορούν με το αυτοκίνητο τους λόγω επαγγέλματος και ζουν περισσότερο από τον καθένα την πόλη και το πρόβλημα.

Δεν ξέρω πάντως αν στη συνάντηση δημάρχου-ταξιτζήδων… κάπνισαν και πούρα, όπως του αρέσει να κάνει ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης. Παρέα μάλιστα και με τον “κολλητό” του δημοσιογράφο, διευθυντή τηλεοπτικού σταθμού και ιδιοκτήτη πλέον και τοπικού σάιτ.

Για όλα φταιν οι… γκόμενες

Πως το λέει ο κορυφαίος Δήμος Μούτσης στο γνωστό του τραγούδι; Για όλα φταιν οι… γκόμενες; Όχι και για όλα. Ακόμα δηλαδή και για τις… προμήθειες κρέατος;

Δεν ήξερα τι να απαντήσω

Κι αυτή η κόρη μου. Λίγο πριν ολοκληρώσω την στήλη, άκου τι με ρώτησε. Αν τρώγεται το κρέας του… ΓΕΡΑΚιού (άντε πάλι με τα κεφαλαία). Με έπιασε εξαπίνης και δεν ήξερα τι να της απαντήσω.

Ο… Ναρκαλιευτής

 

 

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*